Steaua, ”un fel de Slobozia în sezonul trecut”, a reușit cu CS Mioveni cel mai clar succes al său în această ediție a Ligii 2. Daniel Oprița nu știe dacă a venit pe fondul jocului bun al echipei sale

Marius ANGHEL 26 Oct. 2024, 22:23 Liga 2
Steaua, ”un fel de Slobozia în sezonul trecut”, a reușit cu CS Mioveni cel mai clar succes al său în această ediție a Ligii 2. Daniel Oprița nu știe dacă a venit pe fondul jocului bun al echipei sale

Steaua își continuă parcursul fără eșec în acest sezon de Liga 2, iar în runda a 11-a a reușit cea mai detașată victorie din această ediție de campionat: 4-0 în deplasare la CS Mioveni.

Echipa bucureșteană a profitat din plin de situația delicată pe care o traversează trupa argeșeană și s-a impus fără mari eforturi într-un joc în care adversarul nu l-a avut pe banca tehnică nici pe antrenorul principal Alin Chița, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Daniel Oprița speră ca acest succes să fi venit în urma evoluției bune a echipei sale, nu fiindcă adversarul nu prea a avut gândul la joc. Antrenorul Stelei a vorbit și despre detronarea Ciucului, dar și despre faptul că golgheterul Bogdan Chipirliu începe să-și recâștige pofta de goluri.

Steaua s-a impus lejer la Mioveni, într-un meci în care jucătorii gazdă au întârziat, ca protest, startul partidei cu 10 minute

Partida de la Mioveni, desfășurată sâmbătă, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, a început cu o întârziere de 10 minute, după ce jucătorii echipei gazdă au protestat față de neachitarea salariilor lor. Aceștia au și intrat pe gazon cu un banner pe care a stat scris: ”5 luni fără salarii = 5 luni fără respect. Muncim cu responsabilitate, vrem doar dreptate”.

Steaua a reușit să deschisă scorul relativ repede, după 15 minute de joc, prin Florin Răsdan, care a finalizat de la circa 18 metri, superb, cu stângul, direct în vinclu, o minge pe care i-a trimis-o Chipirliu, care inițial șutase în blocaj. A urmat un nou gol marcat de bucureșteni, prin golgheterul Bogdan Chipirliu (19), care a împins în plasă o minge din 8 metri central, în urma unei centrări din stânga a lui David Matei.

Echipa lui Oprița a cerut penalty la o intervenția a portarului asupra lui Drăghici (27), pentru ca imediat mai apoi să-l piardă pe Adrian Popa (28), accidentat.

Mioveniul a avut primul șut spre poartă, deviat pe lângă, abia în minutul 30, la o execuție frumoasă a lui Coșereanu, dar și Steaua și-a mai trecut o situație bună de gol în prima repriză prin Chipirliu (32). Mingea șutată de acesta, deviată, s-ar fi dus sub transversală dacă Croitoru nu intervenea in extremis și respingea în corner.

Diferența de scor s-a mărit la scurt timp după ieșirea de la vestiare, când David Matei l-a servit de această dată pe Nacho Heras (48) și spaniolul a înscris la colțul scurt, pe lângă portar.

Dani Iglesias (65) și Nacho Heras (80) au avut alte ocazii până când Păcurar să fie faultat în careu, iar Florin Răsdan (82) să reușească dubla din penalty.

În această parte secundă, în care Steaua a jucat destul de mult cartea contraatacului, Mioveniul a ajuns să finalizeze prin Guțea, Vencu, ambii în aceeași fază din minutul 70, și Ionuț Șerban (90), dar Munteanu s-a achitat bine de sarcini.

Oprița nu știe precis dacă Steaua a făcut un meci bun, dar dacă jucătorii Mioveniului au fost deconectați

Primele trei goluri ale Stelei au venit după faze de contraatac, iar a patra reușită a fost singură creată pe o fază de atac continuu. Poate și din acest motiv Daniel Oprița a spus după joc că speră ca acest succes să fi venit în urma unui joc bun al elevilor săi, nu pe baza unei evoluții fără ambiție a adversarilor.

”Am făcut un meci bun, dar nu știu ce să zic. Ori cei de la CS Mioveni au fost mai deconectați, pentru că au problemele pe care le au, dar eu vreau să cred că echipa noastră a jucat ce trebuie, a făcut un joc bun și am reușit această victorie. Toată lumea se aștepta să câștigăm, dar, dacă ne uităm, așa, la Mioveni, nimeni nu a câștigat ușor cu ei, în afară de Metalul Buzău, un 4-0. De aia spun că nu era ușor”, a spus Oprița, care, după cum puteți observa, apleacă urechea la ceea ce vorbește lumea!

Acesta a mai declarat că la pauză a avut un discurs dur în fața jucătorilor săi. ”Puțin, la pauză, am avut o discuție mai încinsă cu jucătorii, pentru că i-am văzut deconectați de la 2-0. Le-am spus să atace în continuare, să trateze serios fiecare fază, pentru că în fotbal orice se poate întâmpla. Primeai un gol și la 2-1 era altceva. Așa că le-am spus să încercă să profite de ocazii, de situațiile pe care le avem și să stăm liniștiți”, a vorbit Daniel Oprița într-o intervenție la Metropola TV.

Steaua, în victoria cu CS Mioveni: Raf. Munteanu – St. Drăghici (cpt.)(Nedelea 71′), Beța, Kereki, Ad. Ilie – Rober Sierra (Ad. Pop 54′), Dani Iglesias, Dav. Matei (Dav. Păcuraru 54′), Răsdan – Chipirliu (Maeschi 71′), Ad. Popa (Hacho Heras 28′). Rezerve neutilizate: Frănculescu – M. Roman, Dane, A. Raicu.

Steaua râvnește la locul Ciucului: ”Asta și vrem, asta țintim”

Prin acest succes, al șaselea obținut în 11 meciuri, Steaua își menține locul 2 în clasament, acum fiind la două puncte în spatele liderului FK Miercurea Ciuc, care urmează să joace duminică în această etapă și tot va mai avea un meci în minus, fiindcă victoria cu Viitorul Pandurii i-a fost anulată, după excluderea din comperiție a trupei gorjene.

Gândul Stelei rămâne la primul loc. ”Sperăm. Asta și vrem, asta țintim. Doar că Miercurea Ciuc are un parcurs foarte bun, este o echipă care pierde foarte greu puncte. În fapt, doar cu noi au pierdut două puncte. În rest a avut un parcurs perfect. Suntem acolo, în spatele lor și sperăm să facă pași greșiți și să trecem noi pe primul loc”, a spus antrenorul echipei bucureștene.

  • Steaua și FK Miercurea Ciuc au remizat, scor 0-0, la București, în etapa a 8-a. Atunci, harghitenii și-au întrerupt seria de victorii din acest sezon.

Steaua e ”un fel de Slobozia în sezonul trecut”, spune Oprița

Cu acest succes la scor, Steaua și-a mai îmbunătățit statistica golaverajului. Acum are 13 goluri marcate, fiind abia a opta echipă în clasament ca număr de goluri date. În schimb, își menține numărul mic de goluri primite, doar patru, la acest capitol stând cel mai bine dintre cele 21 de participante în competiție.

”Am pus mai mult accent pe defensivă, pentru că în sezonul trecut am și marcat cele mai multe goluri, dar am și primit. Cred că noi și cinci echipe am fost la goluri primite. Am primit foarte multe în sezonul trecut și poate din cauza asta nu am reușit să prindem play-off-ul. După cum se spune, apărarea câștigă meciurile. Acum suntem un fel de Slobozia în sezonul trecut.

Echipele mele au atacant, au marcat goluri și eu spun că în sezonul ăsta practicăm un fotbal ofensiv, doar că la finalizare am avut probleme. Și Chipirliu, pe care îl știți, are puține goluri pentru el, față de ce așteptări are el de la el. S-o fi plictisit și el acum, mai ia o pauză, dar începe din nou să marcheze. Are două meciuri consecutive cu gol marcat, așa că își recapătă încrederea și pofta de goluri”, a spus Oprița, întrebat care e secretul echipei față de sezoanele trecute.

  • În sezonul trecut de Liga 2, după 11 etape, Unirea Slobozia avea 12 goluri marcate și 4 primite, cu 24 de puncte fiind pe locul 1.

Golgheter al Ligii 2 în ultimele trei sezoane și al Stelei în ultimele patru sezoane, întâiul fiind în Liga 3, Bogdan Chipirliu a început mai slab această ediție de campionat în ceea ce privește numărul de goluri marcate. În acest moment, după primele 11 jocuri disputate, are 4 goluri înscrise, ultimele două venind în chiar precedentele două partide disputate, cu Concordia și CS Mioveni.

  • 15, 17 și 14 goluri a avut Chipirliu în precedentele trei ediții ale Ligii 2, în care a fost golgheterul campionatului, de fiecare dată disputând câte 25 de meciuri.

Oprița pare că se teme de meciul cu Corvinul, următorul adversar

Steaua are 23 de puncte în acest moment, 13-4 golaveraj și ocupă locul 2 în clasament. La mijlocul săptămânii viitoare nu va juca în grupele Cupei României, fiindcă a fost eliminată încă din Turul 3, de la primul meci din acest sezon, la lovituri de departajare, de către Concordia Chiajna.

În etapa viitoare a Ligii 2 va juca pe teren propriu cu Corvinul Hunedoara, deținătoarea trofeului Cupei României în sezonul trecut, competiție din care, în acest sezon, a fost eliminată de CFC Argeș în Play-off.

Partida dintre Steaua și Corvinul are loc în Ghencea, vineri, de la ora 18:00, iar Daniel Oprița pare că se teme de trupa lui Florin Maxim.

”Întâlnit o echipă foarte bună, care în sezonul trecut a câștigat Cupa și a avut un parcurs foarte bun și în campionat. În meciul direct pe care l-am avut i-am simțit foarte puternici. Acum e adevărat că au mai pierdut și ei câțiva jucători de bază, dar, totuși, au un antrenor și sunt o echipă care oricând poate reveni”, a mai spus Oprița la Metropola TV.

Corvinul a remizat în etapa 11, acasă, 0-0 cu CSC Dumbrăvița, iar în acest moment ocupă locul 12 în clasament, cu 14 puncte acumulate în 9 meciuri. Victoria cu Viitorul Pandurii i-a fost anulată și mai are de disputat o restanță cu CS Afumați, din etapa 3, un meci amânat pe când își încheia parcursul european, unde a ajuns datorită câștigării Cupei României.

Foto: Gică Flușter, Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CS Mioveni

Marius ANGHEL 26 Oct. 2024, 22:23 Liga 2
Pe aceeași temă