Sportul – Farul nu se joacă, „studenții” n-au vrut să intre pe teren! Siman a sărit la bătaie cu Varga și un părinte

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2013, 10:57 Actualizat: 10 Mar. 2013, 17:42 Liga 2

UPDATE 7: Jucătorii Sportului sunt deciși să continue protestul. „Mergem până la sfârșit, mai mult de atât ce poate să ne facă?, a declarat Varga.

Fotbaliștii au plecat de stadion și cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire între reprezentații AFAN-ului și cei ai FRF pentru a discuta despre situația de la Sportul.

Foto: Răzvan LUPICĂ‚


UPDATE 6: Jucătorii Sportului așteaptă acum în fața vestiarului pentru a discuta cu Tibor Selymeș despre programul ulterior al echipei.


UPDATE 5: Echipa constănțeană va efectua un antrenament în fața fanilor prezenți la București.

Motivul oficial al nedisputării partidei este că cei de la Sportul nu au plătit utilitățile la stadionul din Colentina.

Artimon ar fi trimis pe teren următoarea echipă în cazul că meciul s-ar fi disputat: Curcă – Birău, Buzea, Bumbac, Drugă – Ivanovici, S. Popescu, Săceanu, Coteanu – Călințaru, Chițu. Rezerve: Neagu, Băjan, I. Popescu, Stavian, Nițescu, Ghenciu, Nicola Berti.


UPDATE 4: Arbitrul partidei, Sergiu Popa (Aiud), a intrat pe teren alături de jucătorii Farului și a fluierat finalul partidei. Siman, prezent la intrarea pe gazon a fost fluierat de puținii spectatori prezenți în tribune.


UPDATE 3: Partida nu se mai joacă! Motivul oficial este acelă că Șiman nu a plătit utilitățile la stadionul din Colentina. Cei de la Farul vor susține un antrenament în locul partidei. Ședința de pregătire va fi una cu public, aproximativ 30 de suporteri făcând deplasarea de la Constanța.


UPDATE 2: Cu toate că au mai rămas doar 10 minute până la startul partidei, nici măcar juniorii de la Sportul nu au ieșit de la vestiare pentru încălzire. Mai mult, foile de joc s-au completat până în acest moment.


UPDATE 1: Situație extrem de tensionată la Sportul. Jucătorii nu au efectuat efectuat vizitele medicale pentru acest retur și refuză să intre pe teren la partida cu Farul. „Studenții” se află în vestiarul echipei unde au semnat un act de prezență alături de un avocat al AFAN și nu doresc să se prezinte la meciul contra constănțenilor.

Pentru a evita sancțiunile din partea LPF în cazul neprezentării, patronul Vasile Șiman a cerut ca la stadion să vină un medic care să efectueze pe loc vizitele medicale și să-și dea acceptul ca fotbaliștii să intre pe teren. În urma unei altercații verbale, Șiman a încercat să-i aplice o corecție fizică tatălui lui Sebastian Cioranu. De asemenea, patronul bucureștenilor s-a contrat și cu Dacian Varga.

Fotbaliștii se plâng de faptul că sunt nevoiți să-și desfășoarea activitatea în condiții precare și că nu au fost plătiți cu lunile. În jurul orei 22:00, aseară, fotbaliștii au primit notificare din partea conducerii că vor fi suspendați în cazul în care nu se vor prezenta la meciul de astăzi.

Observatorul partidei, pus într-o situație delicată, a precizat că observă vizele medicale pe carnetele jucătorilor, dar nu poate ști dacă aceștia chiar au efectuat controlul medical. Singura variantă pentru jucarea partidei în acest moment este ca Sportul să intre pe teren cu juniorii.

Deși Sportul a fost programat să joace pe stadionul Juventus, din Colentina, Șiman n-a plătit către clubul din Liga a III-a utilitățile de care are nevoie pentru ca partida să înceapă. Jucătorii Farului și arbitrii au ieșit la încălzire, în timp ce cei ai Sportului sunt în tribune.

Partida dintre Sportul și Farul este programată să se dispute azi cu începere de la ora 11:00.

Articol scris de Costin NEGRARU și Gabriel MORARIU


*Jucătorii de la Sportul nu vor să intre azi pe teren, contra Farului, deoarece nu au vizele medicale la zi. Patronul Vasile Șiman spune că fotbaliștii mint și că aceștia caută doar să plece liberi din Regie

*Fotbaliștii liderului seriei I din Liga a II-a habar nu aveau că Tibor Selymeș a fost numit antrenor în urmă cu o lună

*Sportul – Farul ar trebui să se joace azi, de la ora 11:00, pe stadionul Juventus, din Colentina

Problemele continuă la Sportul chiar dacă liderul seriei I din Liga a II-a are meci azi, de la ora 11:00, în Colentina, cu Farul Constanța. Jucătorii din Regie au amenințat cu faptul că nu vor intra azi pe teren, deoarece nu au efectuat vizele medicale. Neplătiți de mai bine de jumătate de an, studenții s-au pregătit în condiții precare în ultima săptămână.

„Nu avem apă și căldură la stadion, iar în ultimele zile nu am fost lăsați să intrăm pe gazon. Ne-am pregătit doar pe terenul sintetic. Mergem mâine (n.r. – azi) la terenul din Colentina, dar nu intrăm. Nu avem vizele medicale și nu vrem să murim pe teren. Am înțeles că domnul Șiman ne-a falsificat vizele pentru a ne forța să jucăm”, a spus un jucător de la Sportul, sub protecția anonimatului. Mai mult, Șiman l-a numit antrenor, în urmă cu o lună, pe Tibor Selymes, dar jucătorii au aflat abia joi.

„Habar nu aveam cine ne este antrenor. Noi nu am făcut niciun cantonament și niciun antrenament cu Selymes. Vă spun sigur că nu vom intra pe teren contra Farului. Vrem doar să devenim liberi și să plecăm de la Sportul”, a afirmat un alt jucător din Regie.

„Au refuzat să meargă la viza medicală!”

În replică, patronul Vasile Șiman spune că jucătorii au refuzat să facă vizele medicale în această iarnă. „E problema lor dacă nu vor intra pe teren cu Farul. Vor suporta consecințele. Nu le-am falsificat nicio viză jucătorilor. I-am programat de două ori la vizitele medicale, dar au refuzat. Ei nu răspund la telefoane când sunt sunați de oamenii din conducerea clubului. Dacă nu le convine ce se petrece la Sportul, fotbaliștii sunt liberi să-și depună memorii. Poate aducem pe alții în locul lor, care vor să joace pentru această echipă”, a spus Șiman pentru ProSport.

Nu am făcut de opt luni nicio vizită medicală. Am înțeles că au apărut unele vize, dar nu știu ce e cu ele. Habar nu aveam că a venit Selymes
Jucătorul Sportul

Am semnat cu Sportul în urmă cu o lună. Obiectivul nostru e promo­varea. Dacă cei de la prima echipă nu vor să intre cu Farul, vom folosi juniorii
Tibor Selymes, antrenor Sportul

Articol scris de Daniel REMEȘ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2013, 10:57 Actualizat: 10 Mar. 2013, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă