Sorin Chițu, coșmarul portarilor! Atacantul Farului înscrie la foc automat: „Putem promova”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 11:51 Liga 2

Cu cele două goluri din disputa cu CS Balotești, Sorin Chițu a ajuns la cota 9 în acest sezon al Ligii 2, tot atâtea goluri marcând și tunarul seriei secunde a campionatului, Marius Staicu, de la CSM Râmnicu Vâlcea.

Atacant cu o remarcabilă eficiență, vârful Farului marchează la foc automat și în acest sezon. Deși a ajuns la 35 de ani, Sorin Chițu nu și-a pierdut sângele rece în fața porții și, în continuare, nu are nevoie de prea multe ocazii pentru a-i învinge pe portarii adverși. Chițu e la fel ca vinul. Cu cât trec anii, cu atât se face mai bun. În cele zece meciuri de campionat în care a evoluat, vârful „marinarilor” a punctat de nouă ori! În debutul sezonului, atacantul s-a confruntat cu probleme medicale, ratând disputa de la Piatra Neamț.

„Nu acesta e obiectivul meu principal”

Înaintea etapei a 12-a, lider solitar în clasamentul golgheterilor celor două serii ale Ligii a 2-a era Marius Staicu, de la CSM Râmnicu Vâlcea. Dubla lui Chițu l-a adus pe vârful Farului la egalitate cu Staicu. Anterior, „marinarul” mai înscrisese câte două goluri în disputele cu SC Bacău și Rapid CFR Suceava, iar în confruntările cu Oțelul Galați, Academica Clinceni și Rapid București marcase câte o dată. Dintre cele nouă goluri, două sunt din penalty, Chițu având până acum o medie de 0,81 goluri pe meci. Experimentatul vârf marchează cu o ușurință dezarmantă. E mereu la locul potrivit, iar execuțiile sale sunt de cele mai multe ori imparabile. „Lunetistul” Farului nu stă mult pe gânduri înainte de a apăsa pe trăgaci. Chestie de rutină.

„Sunt atacant de când mă știu. De la copii și până acum am jucat numai în ofensivă. Am marcat mult în carieră, dar nu acesta este obiectivul meu principal. De fiecare dată încerc să-mi ajut echipa, iar dacă e să vină și golul, cu atât mai bine. Ce folos să mă bucur că am dat gol într-un meci în care echipa pierde?”, declară Sorin Chițu.

Acesta a mai jucat la Farul, în sezonul 2012/2013, în care a înscris de 13 ori în 23 de partide. Vârful de 35 de ani are certe calități de marcator pur-sânge, remarcându-se prin numărul semnificativ de goluri pe la mai toate formațiile la care a jucat până acum. La Săgeata Năvodari, cel puțin, a fost doi ani la rând golgheterul ligii secunde, iar în ediția de campionat 2010/2011, cea mai prolifică a sa, a punctat de 22 de ori în 26 de meciuri ca jucător al Săgeții.

A debutat în prima divizie cu Petrolul Ploiești

Sorin Chițu este bucureștean, în capitală s-a născut (pe 13 iulie 1980) și acolo locuiește. A început fotbalul la zece ani, la o școală sportivă din București, primul său antrenor fiind Ștefan Bratu. A jucat la acel club până la 15 ani, după care a trecut la echipa secundă a Rapidului. A învățat într-o clasă de sportivi, la Liceul Tehnic de Arhitectură „I. N. Socolescu”, la profilul Topografie. O perioadă a evoluat la echipa Spicul Mopan București, în Liga a IV-a, după care a început urcușul: Petrolul Ploiești (echipă cu care a debutat în Liga 1, în 2001), Petrolistul Boldești, Poli Timișoara, FC Snagov, Minerul Lupeni, Săgeata Stejaru (apoi Năvodari), la care a petrecut patru sezoane, marcând 56 de goluri, Farul și Academica Argeș. Sorin are 20 de meciuri în prima divizie (cu Petrolul și Săgeata), înscriind de patru ori (toate reușitele fiind sub culorile echipei dobrogene).

Moștenire de familie

La 1,80 m înălțime și 79 – 80 kg greutate, vârful Farului impresionează și prin fizicul său, bine lucrat, cu mușchi proeminenți, fiind evident că nu e străin de sala de forță. Sorin nu efectuează însă constant exerciții fizice, trupul său bine clădit fiind o moștenire genetică. „Acesta e fizicul meu. Și tata a fost sportiv, practicând box și fotbal, și îl moștenesc din acest punct de vedere. E adevărat că lucrez și în sala de forță, însă doar atunci când am timp”, spune Sorin, care speră să-i predea ștafeta pe linie sportivă fiului său, Denis, în vârstă de un an și două luni.

A înscris aproape jumătate dintre golurile Farului

În 11 meciuri susținute până acum în campionat, Farul a marcat de 19 ori, „marinarii” având, la egalitate cu Dunărea Călărași, al doilea atac al seriei întâi. Chițu a înscris aproape jumătate dintre golurile echipei, celelalte reușite aparținându-le lui Adrian Pătulea (4), Mihai Ion (2), Corcoveanu (1) și Cristocea (1), iar încă una fiind un autogol al adversarilor. Linia de atac Pătulea – Chițu e una dintre cele mai bune din Liga a 2-a, iar cei doi, care se completează foarte bine, au un ajutor de nădejde de la mijlocași.

„Putem promova”

Pătulea a lipsit în ultimele etape, din pricina unei accidentări, iar la revenire, contra formației CS Balotești, a marcat și el de două ori. „Deși nu a fost superantrenat, Pătulea a fost parcă mai proaspăt. Parcă i-a priit perioada de pauză. Mă bucur că au marcat amândoi atacanții. S-o țină tot așa. Pătulea se încarcă pozitiv când înscrie”, a declarat antrenorul principal al Farului, Constantin Gache.

„Avem echipă valoroasă și sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Putem promova. Ne bucurăm că avem fanii alături. Minunații suporteri ai Farului ne ajută mult, sunt mereu alături de echipă”, a spus Sorin Chițu.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă