ȘOC în Copou! Popa s-ar putea retrage din antrenorat

22 Mar. 2012, 14:48 Liga 2
ȘOC în Copou!** Popa s-ar putea retrage din antrenorat

Antrenorul echipei CSMS Iași, Ionuț Popa, a făcut, joi, un anunț șoc în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul a subliniat că este posibil să renunțe în viitorul apropiat la antrenorat, din cauza problemelor medicale. Popică a evitat să precizeze afecțiunea de care suferă, dar a declarat că dacă medicii îi vor impune acest lucru, se va retrage.

„Am avut unele probleme medicale în ultima perioadă, am stat și în spital câteva zile. Medicii mi-au spus că trebuie să evit pe cât posibil stresul. Sper ca situația mea să nu pericliteze bunul mers al pregătirilor echipei, dar pe parcurs, dacă e cazul, voi renunța indiferent de stadiul în care se află echipa, pentru că viața și sănătatea sunt cele mai importante”, a spus Popa.

În urmă cu două sezoane, antrenorul Petre Grigoraș a părăsit banca tehnică a Politehnicii, în Liga I, tot din motive medicale, după plecarea lui Grig echipa din Copou fiind preluată în ultimele etape din retur de Țiți Dumitriu.

„Aștept ca echipa să aibă o altă atitudine decât în primul meci”

Ionuț Popa a declarat că așteaptă de la elevii săi o altă atidudine față de meciul din prima etapă a returului, cu Dinamo II. „Aștept ca echipa să aibă o altă atitudine decât în prima repriză și chiar a doua din meciul cu Dinamo II. Întâlnim o echipă cu potențial financiar și fotbalistic, dovadă că nu a pierdut niciun meci în deplasare în acest sezon. Orice este posibil în acest meci, dar vom lupta pentru a obține un rezultat bun. Avem nevoie și de ajutorul suporterilor, pe care îi așteptăm într-un număr cât mai mare în tribune pentru a ne ajuta”, a declarat antrenorul ieșenilor, Ionuț Popa.

Tehnicianul nu exclude varianta unui rezultat de egalitate: „E posibil orice, inclusiv să facem un egal. Una e să vrei, și alta să poți. Cert este că dacă pierdem cu Tulcea, va trebui să câștigăm toate meciurile până la finalul campionatului pentru a mai spera la realizarea obiectivului”.

Popa a adăugat că numai în România se poate întâmpla ca un antrenor să fie demis după numai o etapă, cum e cazul lui Dulca, dat afară de la Tulcea după înfrângerea din prima etapă a returului cu Callatis. „La noi în România este normal ca un antrenor să fie dat afară după numai un meci, la alții nu. Țara noastră e frumoasă, dar e stăpânită de un popor care n-o merită. Acum nu știu dacă e benefică schimbarea antrenorului la Tulcea, e greu de spus ce se întâmplă când antrenorul are doar 3-4 zile la dispoziție”.

Ionuț Popa nu va conta în meciul cu Delta Tulcea pe Ciucur, Gado, Gorovei și Crengăniș, toți absentând din motive medicale.

Vrea un arbitraj corect

Popa a vorbit și despre arbitraj, apreciind că în ultimul timp tot mai multe meciuri au fost stricate de arbitrajele proaste, atât în liga I, cât și în eșalonul secund.

„În prima etapă, am avut penalty clar cu Dinamo II și un jucător de la gazde trebuia eliminat, dar arbitrii nu au văzut nimic. Bacăul a pierdut la Farul cu două goluri primite din offside, iar la Galați au fost și acolo probleme, între Dunărea și Viitorul. Ați văzut și la Oțelul cu Dinamo ce a fost. Tot mai multe greșeli de arbitraj. Sper ca pe viitor să avem parte de arbitraje corecte. Eu unul nu cred că este vorba despre rea intenție, ci de lipsă de valoare. Trebuie pus piciorul în prag”, a punctat Popa.

Bilete de 5 și 10 lei

Un bilet la derby-ul de sâmbătă dintre CSMS Iași și Delta Tulcea va costa 5 lei la peluze și 10 lei la tribune. Doamnele, domnișoarele, copiii și pensionarii vor avea intrare liberă.

Articol scris de Narcis Pohoață

22 Mar. 2012, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă