Situație tipică fotbalului românesc! Rareș Murariu, de la excludere din lot la titular în poarta Politehnicii Timișoara, în două luni

Anda DELIU 29 Apr. 2022, 22:05 Liga 2

Fotbalul din țara noastră, inclusiv cel din prima ligă, se află la nivelul unde e și din cauza instabilității manageriale și, de multe ori, a deciziilor de alcătuire a loturilor de jucători, de multe ori disproporționat pe posturi.

”Clubul diferit” Poli Timișoara, așa cum singur își spune, nu e cu nimic diferit la acest capitol, căci, în două luni, a ajuns de la excluderea totală a lui Rareș Murariu din lot la a-l titulariza.

Rareș Murariu, trimis de Poli Timișoara să se pregătească cu juniorii

În februarie, Poli a decis să renunțe la Rareș Murariu. Portarul de 23 de ani a fost sfătuit să își găsească altă echipă și, o vreme, s-a antrenat chiar cu juniorii clubului, nu cu echipa de seniori.

Cum George Păduraru (26 de ani) este accidentat de o perioadă bună, iar australianul Harrison Devenish-Meares (25 de ani) a avut evoluțiile modeste, stafful tehnic condus de târgovișteanul Nicolae Croitoru s-a gândit, până la urmă, că Murariu nu e un portar așa de rău.

”Murariu și-a dorit să rămână în continuare. Într-adevăr, o perioadă de timp s-a pregătit în afara lotului. La un moment dat, am considerat că dacă tot este un jucător sub contract, să îl reintegrăm în lot și să-l folosim dacă va fi nevoie. Și sigur, la acest lucru, introducerea lui, a contribuit și evoluția mai nereușită a lui Devenish”, a explicat atrenorul principal Nicolae Croitoru.

În meciul trecut, de la Brăila, câștigat cu 4-2 cu ultima clasată Dacia Unirea, adversarul i-a dat două goluri lui Poli!

Clubul se tot laudă cu academia, dar cei dați afară din lot apăr în detrimentul tinerilor

Rareș Murariu e crescut de Academia Hagi și, în afară de Poli, a mai fost legitimat la CFR Cluj, unde a fost doar rezervă, prinzând doar 5 minute într-un meci de Liga 1 în sezonul trecut. Clubul și-a făcut lotul cu trei portari în iarnă: George Păduraru, australianul Devenish-Meares, ajuns în România la Rapid ca urmare a unor circumstanțe mai degrabă personale decât valorice, și juniorul Cuzmanovici.

Ei bine, cu accidentarea primului și evoluțiile slabe ale australianului, rândul lui Cuzmanovici nu a mai venit, apelându-se, în schimb, la exclusul Murariu.

”Cuzmanovici face parte din lotul echipei de seniori. În cazul în care am fi avut nevoie de el la echipă, am fi apelat la el, și ar fi fost folosiți alți portari la juniori. Murariu are altă experiență decât Cuzmanovici și acesta a și fost motivul pentru care am apelat la el. Nu treceam printr-o perioadă fericită. Chiar dacă jocul de la Brăila nu avea mare importanță în clasament, el avea o importanță deosebită”, a mai punctat Croitoru.

  • Păduraru a apărat în 14 meciuri în acest sezon de Liga 2, Devenish-Meares în patru, iar Murariu în cinci. Acesta din urmă, verișor cu Costel Pantilimon, a fost titular la Poli în sezonul 2018/2019, când a apărat în 31 de meciuri, cât și în ediția 2019/2020, când a fost utilizat în 17 partide. Ulterior ajungea la CFR Cluj, unde n-a evoluat, iar în vara trecută s-a întors la echipa timișoreană.

Conducere stufoasă, economii la portari

Practic, antrenorul a explicat că excluderea lui Murariu a fost făcută și pe criterii de economie.

”După turul de campionat s-a decis ca doar doi portari seniori să mai rămână alături de echipă, ținând cont și de faptul că mai erau puține jocuri de disputat. Ar fi fost însă păcat să-l lăsăm să se antreneze în afara lotului și să nu-l reintegrăm în lot”, a mai spus Croitoru.

Poli Timișoara a decis să plătească mai puține salarii portarilor, în condițiile în care are o conducere ultra-stufoasă, iar despre salariul administratorului delegat Florin Iacob se vorbește deja în fotbalul timișorean că e în jur de 13.000 de lei!

Foto: Petronel Tudor (Sport Pictures), Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jocul-cu-metaloglobus-penultimul-antrenament-pentru-poli-timisoara-inainte-de-baraj-ce-spun-nicolae-croitoru-si-cristian-bocsan-despre-meciul-cu-bucurestenii-19228998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-un-joc-din-cele-sase-se-disputa-in-alt-interval-orar-19228890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zona-rosie-din-liga-2-vede-luminita-de-la-capatul-tunelului-gaz-metan-risca-falimentul-inainte-de-terminarea-ligii-1-iar-o-echipa-poate-evita-trecerea-in-liga-3-emilian-hulubei-19228528

Anda DELIU 29 Apr. 2022, 22:05 Liga 2
Pe aceeași temă