Situația se menține critică la Dunărea Călărași. Majoritatea jucătorilor intenționează să plece gratis, iar clubul nu are ce face. Emilian Hulubei: ”Au de luat prime de obiectiv de sezonul trecut”

Răzvan STÎNGĂ 05 Jan. 2021, 17:22 Liga 2
Situația se menține critică la Dunărea Călărași. Majoritatea jucătorilor intenționează să plece gratis, iar clubul nu are ce face. Emilian Hulubei: ”Au de luat prime de obiectiv de sezonul trecut”

Dunărea Călărași riscă să reia campionatul fără zeci de jucători. Din pricina problemelor financiare, se pare că fotbaliștii au depus într-un număr consistent memorii, pentru a deveni liberi de contracte. Până la reunirea echipei, antrenorul Cristian Pustai se poate vedea într-o situație extrem de dificilă.

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), a declarat că jucătorii care au cerut deja să rămână liberi de contracte pot pleca încă de acum, dar în perioada următoare ar putea ca și alții să ceară să părăsească echipa fără obligații.

Emilian Hulubei: ”Cei care au cerut să fie liberi de contract pot pleca de acum” 

Situația de la Dunărea Călărași ar fi una cât se poate de gravă. Hulubei a afirmat că, pe lângă faptul că sunt restanțe de la începutul actualului campionat, mai sunt de primit bani și de pe urma primelor de obiectiv din sezonul precedent.

Au de luat mulți bani. Au de luat primele de obiectiv de la finalul anului trecut, au de luat banii de anul ăsta, cred că majoritatea celor de acolo și-a depus memorii, inclusiv antrenorii. Riscă să piardă puncte. O să vedem la comisii ce dosare de executare avem cu Călărașiul. Cei care au cerut să fie liberi de contract pot pleca de acum, iar cei care nu au cerut trebuie să notifice clubul, iar apoi au de așteptat 15 zile.

Dacă în 15 zile nu sunt plătite restanțele financiare, atunci jucătorul poate depune memoriu de liber de contract. Cei care aveau deja 60 de zile de neplată și au depus memorii, cu siguranță vor ajunge liberi. De obicei, banii ajung undeva în luna martie la aceste echipe (n.r. – care au bugetul asigurat de autorități)”, a spus Emilian Hulubei, pentru DigiSport.

Fotbaliștii au văzut primele salarii la final de 2020 

Dunărea Călărași a început campionatul cu probleme importante cu banii. Cu toate acestea, echipa a terminat anul 2020 printre primele cluburi în campionatul Ligii a 2-a și speră/ spera la play-off. Nu mai târziu de finalul anului trecut, antrenorul Cristian Pustai declara că au fost plătite o parte din restanțe.

Se anunța o oarecare rezolvare a problemelor, dar se pare că lucrurile nu s-au reglat decât foarte puțin, iar jucătorii încă mai au de primit salariile pe ultimele trei luni, cel puțin.

A fost vorba, mai mult, de o atenţionare pentru redresarea situaţiei. Lucrurile au reintrat în normal după ce s-au plătit jucătorilor două salarii.

Cred că puteam fi în fruntea clasamentului, dacă nu iroseam câteva puncte importante. Am fost, însă, campioana fair-play-ului, dacă ţinem cont de faptul că ne-am apărat şansele doar pe teren deşi puteam profita şi noi, ca alte echipe, de situaţia COVID-19”, declara Pustari în ultimele zile ale anului 2020.

Dunărea Călărași, cu două puncte peste locul 7 

Dunărea Călărași se situează pe locul 4 în Liga 2, cu 24 de puncte în 14 partide. E la șase puncte de liderul U Craiova 1848 SA, 30 de puncte, și la două lungimi peste locul 7, Metaloglobus, prima poziție care nu duce în play-off la finalul campionatului regular.

Foto: AFC Dunărea Călărași și Flaviu Buboi/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-zaluschi-s-a-despartit-de-dunarea-calarasi-mijlocasul-a-cerut-rezilierea-contractului-si-spune-ce-crede-despre-situatia-delicata-prin-care-trece-clubul-19162982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-rezolva-problemele-financiare-la-dunarea-calarasi-clubul-a-achitat-abia-acum-primele-salarii-jucatorilor-in-acest-sezon-precizarile-lui-cristian-pustai-19162899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-brisan-fost-presedinte-la-dunarea-calarasi-trimis-in-judecata-e-acuzat-de-delapidare-si-risca-sapte-ani-de-inchisoare-valoarea-prejudiciului-19162832

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Jan. 2021, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă