Se rezolvă problemele financiare la Dunărea Călărași? Clubul a achitat abia acum primele salarii jucătorilor, în acest sezon. Precizările lui Cristian Pustai

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2020, 13:56 Liga 2
Se rezolvă problemele financiare la Dunărea Călărași? Clubul a achitat abia acum primele salarii jucătorilor, în acest sezon. Precizările lui Cristian Pustai

Dunărea Călărași a început campionatul cu probleme importante cu banii. Cu toate acestea, echipa a terminat anul 2020 printre primele cluburi în campionatul Ligii a 2-a și speră la play-off.

Antrenorul Cristian Pustai a primit asigurări că lucrurile vor începe să se rezolve și se pare că un prim demers a fost deja făcut de conducere.

Cristian Pustai: ”Lucrurile au reintrat în normal” 

Este vorba de plata jucătorilor, care abia acum au văzut primele două salarii de la începutul campionatului. ”Principalul” are încredere că în viitorul aproapiat lucrurile se vor remedia, iar fotbaliștii vor fi cu banii la zi.

”A fost vorba, mai mult, de o atenţionare pentru redresarea situaţiei. Lucrurile au reintrat în normal după ce s-au plătit jucătorilor două salarii.

Cred că puteam fi în fruntea clasamentului, dacă nu iroseam câteva puncte importante. Am fost, însă, campioana fair-play-ului, dacă ţinem cont de faptul că ne-am apărat şansele doar pe teren deşi puteam profita şi noi, ca alte echipe, de situaţia COVID-19”, a spus Cristian Pustai la Metropola TV.

Dunărea Călărași nu achitase până acum nici măcar un salariu jucătorilor de la începutul campionatului 

Dunărea Călărași finalizează anul pe pozițiile fruntașe în Liga 2, dar rezultatele au venit, paradoxal, pe fondul problemelor cu banii. Jucătorii nu fuseseră plătiți de luni bune, lucru remarcat de Cristian Pustai la ProSport LIVE, la începutul lui decembrie.

”Jucătorii nu sunt plătiți. Suntem o echipă alcătuită din mers de la început. Jucătorii veniți în august nu au luat nici măcar un ban de la Călărași. Nu s-a primit vreun salariu, cu atât mai mult au merite jucătorii, care au dat dovadă de un caracter extraordinar.

Am creat un grup. Ar fi păcat să se strice. Eu sunt printre ultimii care mai speră. Spunem și acest lucru jucătorilor, acum cu voce mai moale. Mergem însă înainte pentru că este o muncă a întregului colectiv. E foarte greu, nu știu la ce echipă se mai întâmplă asta, dar e mult să nu te mai plătească din august.

Sper ca această corabie să nu devină o epavă, dar nici în felul acesta nu se mai poate continua. Jucătorii au venit și au avut încredere în stafful de la Călărași, au semnat niște contracte și deja e un timp lung în care nu au fost plătiți. Eu sper ca până la revenire, ianuarie, să se rezolve problemele, să începem un an calendaristic în primele șase. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, nu cred că vor rămâne foarte mulți la Călărași. Sunt moduri în care poți să ceri dreptatea. Să ajungi liber și ca antrenor și ca jucător.

Încă mai avem discuții, sunt promisiuni și eu sper că se va rezolva”, declara Cristian Pustai la ProSport LIVE, la începutul lunii decembrie.

Dunărea Călărași, cu două puncte peste locul 7 

Dunărea Călărași se situează pe locul 4 în Liga 2, cu 24 de puncte în 14 partide. E la șase puncte de liderul U Craiova 1848 SA, 30 de puncte, și la două lungimi peste locul 7, Metaloglobus, prima poziție care nu duce în play-off la finalul campionatului regular.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-brisan-fost-presedinte-la-dunarea-calarasi-trimis-in-judecata-e-acuzat-de-delapidare-si-risca-sapte-ani-de-inchisoare-valoarea-prejudiciului-19162832

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-face-calcule-pentru-ca-dunarea-calarasi-sa-prinda-play-off-ul-dupa-ce-a-incheiat-anul-2020-cu-un-esec-cu-u-cluj-si-a-cazut-de-pe-podium-am-ramas-cu-destul-19161968

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-ofertat-de-mai-multe-cluburi-in-ultima-perioada-am-avut-cateva-propuneri-de-ce-a-preferat-sa-ramana-la-dunarea-calarasi-in-ciuda-problemelor-financiare-mari-19161174

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2020, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă