Situația în care se află Gloria Buzău îi surprinde și pe jucători. Daniel Vîrtej, discurs sincer înaintea partidei cu SC Oțelul: ”Nu ne așteptam să fim pe locul 8. Avem mare nevoie de victorie”

Andrei PASCU 30 Oct. 2022, 18:27 Liga 2
Situația în care se află Gloria Buzău îi surprinde și pe jucători. Daniel Vîrtej, discurs sincer înaintea partidei cu SC Oțelul: ”Nu ne așteptam să fim pe locul 8. Avem mare nevoie de victorie”

Gloria Buzău are un parcurs sub așteptări până acum, fiind pe locul 8 în Liga 2, înaintea meciului cu SC Oțelul, din etapa a 12-a. Deși are un lot solid și un buget important, formația din Buzău a fost nevoită, din cauza rezultatelor slabe, să schimbe și antrenorul.

Gloria Buzău, într-un moment dificil înaintea partidei cu SC Oțelul. Reacția lui Daniel Vîrtej

Până și Daniel Vîrtej (25 de ani) a recunoscut acest lucru, fundașul Gloriei Buzău declarând, înaintea partidei cu gălățenii, că e neapărată nevoie de victorie, pentru a urca în clasamentul Ligii 2, dar și pentru a putea să spere că obiectivul calificării în play-off poate fi îndeplinit.

Daniel Vîrtej este surprins de modul în care a început și continuă să se descurce echipa lui Dorinel Munteanu, până la urmă o nou-promovată în Liga 2, care are un parcurs mai bun decât Gloria Buzău.

Daniel Vîrtej recunoaște că Gloria Buzău are un parcurs sub așteptări: ”Nu ne așteptam să fim pe poziția a 8-a”

Fundașul a catalogat partida drept un adevărat derby, mai ales că se va disputa cu un număr important de fani în tribune, ba chiar arena din Galați ar putea să fie plină:

Nu am avut un parcurs extraordinar, ținând cont că alte echipe sunt peste noi în clasament. Avem un lot bun, dar nu ne așteptam să fim pe poziția a 8-a. Avem mare, mare nevoie de cele trei puncte cu Oțelul. E un derby, Oțelul e o echipă de tradiție ținând cont că a luat și un campionat. Este o echipă cu mulți spectatori, e pe locul pe care e și cred că e un derby cu adevărat.

(N.r. – Despre faptul că Gloria Buzău nu are un public numeros pe teren propriu) Este important să ai un public numeros alături de tine, să te susțină indiferent de rezultat. Trebuie să fie alături de noi, trebuie să punem accent pe chestia cu publicul, iar eu fac apel să vină în număr mare”.

Daniel Vîrtej crede că Gloria Buzău va începe să arate mai bine. Adrian Mihalcea l-a surprins plăcut pe fundaș

Au trecut câteva săptămâni de la numirea lui Adrian Mihalcea, iar Daniel Vîrtej a vorbit despre antrenor. I-a făcut o caracterizare ”principalului”, pe care l-a catalogat ca fiind deschis, serios și care vrea aceleași lucruri și de la jucători.

E un antrenor foarte ok, vorbește cu noi, e foarte deschis. E foarte serios, asta ne cere și nouă, seriozitate, agresivitate, ce se practică la Liga 2. Din punctul meu de vedere, e foarte ok, e un om foarte serios, vreau să punem accent pe chestia asta.

(N.r. – Despre faptul că Adrian Mihalcea le cere să joace fotbal cu zâmbetul pe buze) Este un job fotbalul, venim în fiecare zi două ore la antrenament, trebuie să o facem de plăcere, pentru că aici uiți de toate problemele, de tot, din plăcere trebuie să o faci”, a mai spus fundașul, care a venit la Buzău în februarie 2021, de la CS Afumați.

În acest campionat, apărătorul născut la Râmnicu Sărat a evoluat în nouă meciuri.

Gloria Buzău, la trei puncte de locul 6, care duce în play-off

Trei meciuri de Liga 2 au trecut de când Adrian Mihalcea a preluat Gloria Buzău (a învins CS Comunal Șelimbăr și a făcut remize cu Poli Timișoara și Progresul Spartac). Sub comanda lui Mihalcea, buzoienii au debutat și în grupele Cupei României, 0-1 cu FC Botoșani la Buzău.

În duelul cu SC Oțelul, buzoienii au neapărată nevoie de victorie, pentru că se află pe locul 8, cu 18 puncte, la trei puncte de locul 6, Poli Iași.

Foto și video: Gloria Buzău

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 30 Oct. 2022, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă