Dorinel Munteanu, gata de un meci mare și de victorie cu Gloria Buzău: ”Cu un succes, șansele la play-off cresc”. Se gândește tot mai mult că poate duce SC Oțelul în top

Răzvan STÎNGĂ 30 Oct. 2022, 14:54 Liga 2
Dorinel Munteanu, gata de un meci mare și de victorie cu Gloria Buzău: ”Cu un succes, șansele la play-off cresc”. Se gândește tot mai mult că poate duce SC Oțelul în top

SC Oțelul are un nou meci tare după cel de runda trecută, cu Steaua, pe care l-a pierdut. De această dată, gălățenii vor întâlni, marți, Gloria Buzău, pe teren propriu. Un duel între două echipe care își doresc să fie în play-off la finalul sezonului regular. Echipa lui Dorinel Munteanu stă mai bine momentan.

SC Oțelul, alt meci complicat, cu Gloria Buzău. Analiza lui Dorinel Munteanu 

Dorinel Munteanu a prefațat duelul cu Gloria Buzău și a evidențiat importanța unui succes în ideea în care Liga 2 a ajuns deja la etapa a 12-a și mai sunt puține runde din întrecerea regulară, care se va termina după duelurile din etapa a 19-a.

E o partidă în care SC Oțelul poate da o dublă lovitură dacă va învinge: se va menține aproape de liderul Steaua și va mai pune încă trei puncte între ea și Gloria Buzău, ecart care acum e de trei lungimi.

Deși SC Oțelul a pierdut în precedentul meci, 0-1 cu Steaua, Dorinel Munteanu a scos în evidență evoluția bună pe care au avut-o jucătorii săi, motiv pentru care e convins că eșecul nu a afectat moralul vestiarului, ba din contră, și a evidențiat plusurile.

Dorinel Munteanu, înainte de SC Oțelul – Gloria Buzău: ”Trebuie să avem o prestație bună”

Oricum, Dorinel Munteanu e convins că lupta pentru play-off se va da până în ultimul moment, pentru că formațiile din frunte vor mai pierde puncte. Speră însă ca în categorie să nu intre și SC Oțelul.

De la început am fost conștient că e un campionat echilibrat, cu foarte multe echipe care vor în play-off, unele care au în spate istorie, altele sunt surprize. De aceea, am considerat că toate meciurile sunt grele. Numai rezultatele pozitive ne ajută să prindem play-off-ul, să nu cădem în plasa rezultatelor, sunt foarte multe surprize și trebuie să ne concentrăm doar pe jocul nostru.

Trebuie să avem o prestație bună cu Buzău, pentru ca la final rezultatul să fie unul pe placul nostru. Trebuie să ne consolidăm poziția de sus. Cu o victorie, avem încredere, speranță, șansele la play-off cresc, dar până la finalul sezonului regular se vor mai pierde puncte, sunt convins.

Eu sper ca echipa noastră să nu piardă multe puncte și să se califice în play-off. Sunt convins că jucătorii au înțeles, după eșecul cu Steaua, că potențialul lor e mare și trebuie, în primul rând, mai multă atenție”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă.

SC Oțelul, cu trei puncte peste Gloria Buzău înaintea jocului direct

SC Oțelul este pe locul 5 în Liga 2 înaintea duelului cu Gloria Buzău, iar formația lui Adrian Mihalcea este pe 8, cu 18 de puncte, cu trei lungimi în spatele gălățenilor. Pe primul loc e Steaua, cu 26 de puncte, dar și cu un meci în plus.

Adrian Mihalcea, antrenorul Gloriei Buzău, a prefațat și el duelul de la Galați:

Suntem înaintea unui derby, suntem înaintea unui alt meci dificil, suntem înaintea unui meci cu o încărcătură aparte și datorită faptului că la Galați va fi stadionul plin, dar până la urmă astea sunt meciurile frumoase, meciurile importante și ne vom pregăti așa cum trebuie.

Știu că suntem datori la capitolul rezultate și suntem nevoiți să câștigăm la Galați. O putem face, până la urmă în acest campionat nu e vreo echipă care domină și nu poate fi învinsă. În același timp, trebuie să fim conștienți că doar muncind, doar având o atitudine bună putem reuși acest lucru.

Nu am avut atitudine în ultimele meciuri, pe toată durata lor mai bine zis, am făcut apel la orgoliul jucătorilor și sper ca în ceasul al 12-lea să înțeleagă că dacă nu tratezi serios partida, riști să nu o câștigi”.

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Oct. 2022, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă