Și nou-promovatele din Liga 3 au certificare pentru Liga 2. Anunțul FRF privind procesul pentru sezonul 2024-2025. A dispărut FC Bihor Oradea?

Marius ANGHEL 15 Jul. 2024, 16:38 Liga 2
Și nou-promovatele din Liga 3 au certificare pentru Liga 2. Anunțul FRF privind procesul pentru sezonul 2024-2025. A dispărut FC Bihor Oradea?

Administrația de Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a încheiat procesul de acordare sau nu a certificării pentru Liga 2, în sezonul 2024-2025, a echipelor nou-promovate din Liga 3.

Toate cele șase formații care au câștigat în această vară dreptul de a participa în noua ediție a ligii secunde au obținut certificarea.

Interesant este că numele de FC Bihor Oradea nu se regăsește printre cele șase cluburi certificate!

Ultimele șase cluburi cu drept de joc în Liga 2, în sezonul 2024-2025, au primit certificarea din partea FRF

Primul anunț oficial al FRF privind certificarea pentru Liga 2, sezonul 2024-2025, a avut loc în data de 21 iunie 2024, când s-a comunicat faptul că 13 cluburi au îndeplinit condițiile minime de participare în noua ediție a ligii secunde.

Doar zece dintre acestea aveau și drept de participare (Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CSC Şelimbăr, CSC Dumbrăviţa, Corvinul Hunedoara, Steaua, Concordia Chiajna, CSM Reşiţa, CSM Slatina, Metaloglobus București și Ceahlăul Piatra Neamţ), fiindcă trei (Unirea Dej, CS Tunari și CSM Alexandria) au retrogradat în Liga 3 și au continuat procesul de certificare la Liga 2 pentru situația în care ar apărea locuri vacante.

Alte șase cluburi cu drept de joc în Liga 2 au obținut licența pentru Liga 1, un proces superior certificării pentru Liga 2, astfel că nu au fost nevoite să aplice și pentru certificarea din liga secundă. Este vorba despre retrogradatele din prima ligă FC Voluntari și FCU Craiova, echipele participante în play-off-ul Ligii 2 care n-au promovat în urma pierderii barajelor, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc, și echipele participante în play-out-ul Ligii 2 care au sperat că cineva din play-off nu va lua licența și i-ar putea lua locul în prima ligă, adică Chindia Târgovişte şi Campionii FC Argeş.

Rămăsese de aflat situația certificării la Liga 2 pentru șase cluburi, cele nou-promovate din Liga 3. Iar anunțul oficial al FRF a venit astăzi, 15 iulie 2024.

Nou-promovatele în Liga 2 au începlinit condițiile minime de participare în campionat

CSM Focșani și Unirea Ungheni au fost singurele cluburi dintre cele șase nou-promovate vara aceasta în Liga 2 care au fost transparente și au comunicat din timp faptul că au primit certificarea din partea FRF. Anunțurile lor au avut loc în data de 26 iunie, adică aproape acum trei săptămâni.

Acum, FRF a lămurit situația și celorlalte patru echipe, Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel și FC Bihor Oradea, care nu ar fi exclus să fi avut probleme și să fi obținut certificarea după ce au făcut Apel. Anunțul federației a venit la scurt timp după ce FRF a transmis și faptul că organizează miercuri, 17 iulie, tragerea la sorți pentru a stabili programul de disputare a sezonului regular al Ligii 2, 2024-2025.

”Astăzi, 15 iulie 2024, s-a încheiat procesul de Certificare Liga 2 pentru cluburile care au promovat din Liga 3.

Au primit Certificatul pentru participarea în Liga 2, pentru sezonul 2024-2025, următoarele cluburi:

Asociaţia Fotbal Club Metalul Buzău
Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007
Clubul Sportiv Afumaţi
Asociația Fotbal Club Câmpulung – Muscel 2022
Clubul Sportiv Unirea Ungheni 2018
Asociaţia Club Sportiv Fotbalistic Oradea”, este anunțul Administrației de Licențiere din cadrul FRF.

  • Noul sezon de Liga 2 are startul, oficial, la data de 3 august 2024.

FC Bihor Oradea… de fapt ACS Fotbalistic Oradea!

Dar cine este Asociaţia Club Sportiv Fotbalistic Oradea? Fiindcă știm cu toții că din Liga 3 a promovat altă echipă din Oradea, FC Bihor.

ACS Fotbalistic Oradea este… FC Bihor Oradea, așa cum se promovează de doi ani clubul, denumire sub care a și evoluat în competițiile organizate de FRF. Numai că la Administrația de Licențiere a FRF mergi cu actele oficiale, iar acolo se pare că nu există FC Bihor Oradea!

În fapt, chiar pe site-ul oficial al clubului orădean, la categoria ”Club”, din secțiunea ”Despre noi”, se precizează următoarele: ”F.C. Bihor Oradea este o echipă profesionistă de fotbal, aflată sub tutela Asociaţiei Club Sportiv Fotbalistic Oradea, asociaţie care îi are membrii pe Municipiul Oradea, Consiliul Judeţean Bihor şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.”

Pe site-ul său, ACS Fotbalistic Oradea își poate spune oricum, chiar și Real Madrid Oradea, dacă clubul spaniol nu are nimic împotrivă. Însă, pentru a juca în competițiile FRF sub denumirea de FC Bihor Oradea, brand important pentru județul Bihor și municipiul Oradea, chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu în istoria sa, ACS Fotbalistic Oradea trebuie să depună noi acte la federație, că deține dreptul de a folosi acest brand, iar Burleanu și ceilalți să le aprobe printr-o ședință de Comitet de Urgență sau Comitet Executiv.

ACS Fotbalistic Oradea, adică noul FC Bihor Oradea, are o istorie de doi ani, de la momentul în care a preluat activitatea din Liga 3 a clubului CA Oradea!

Marius ANGHEL 15 Jul. 2024, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă