Și-a asigurat prezența în Liga 2, însă nu știe dacă va putea participa și în noul sezon. „Din păcate, asta este situația”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 17:18 Liga 2
Și-a asigurat prezența în Liga 2, însă nu știe dacă va putea participa și în noul sezon.**

Noul sezon al Ligii 2 va fi unul extrem de dificil din punct de vedere financiar pentru echipele înscrise în competiție. Acestea vor trebui să participe într-un campionat format din 22 de cluburi, deplasările urmând a fi mult mai lungi decât cele pe care le au echipele din Liga 1.

Chiar dacă a încheiat sezonul pe locul 2 în play-out și s-a salvat de la retrogradare, ACS Berceni ar putea să nu se mai înscrie în noul campionat. Ștefan Stana, președintele clubului ilfovean, a anunțat la Sport Total FM că fotbalul la Berceni este deja istorie după ce Marian Ghenu, primarul comunei nu a fost reales, noul edil neavând de gând să susțină echipa.

„Din păcate, asta este situația. În momentul când la conducerea unei urbe vine un agramat, un om cu opt clase, nu avem ce să facem. Sunt gospodari, știu să are, să sape, dar cu sportul e mai greu…

Cei care mai au contracte sunt în comună în continuare, pentru că echipa încă nu a fost radiată. Cei cărora le-au expirat contractele au plecat și își caută noi angajamente.

Vom vedea câte echipe vor termina acest campionat cu o singură serie. Eu aș da o derogare, că e prima dată când se desfășoară în acest sistem, prin care să punem criteriul economic peste cel sportiv. Așa aș da posibilitatea unor orașe să facă fuziuni între echipe cu garanția autorităților locale că vor termina competiția”, a declarat Ștefan Stana, la „Fotbal la matineu”, care e și reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă