Anunț sumbru al ministrului Sănătății. ”Ne gândim după următoarele trei luni să redeschidem competițiile sportive”. Nu se joacă fotbal nici în iunie?

Răzvan STÎNGĂ 21 Apr. 2020, 14:15 Liga 2
Anunț sumbru al ministrului Sănătății. ”Ne gândim după următoarele trei luni să redeschidem competițiile sportive”. Nu se joacă fotbal nici în iunie?

Pandemia COVID-19 va continua să afecteze campionatele din România. Chiar dacă s-au anunțat măsuri mai lejere pentru următoarele săptămâni, care vor da drumul mai multor activități, fotbalul va fi în continuare oprit. Și nu numai fotbalul. Toate activitățile la care ar putea lua parte un număr mare de oameni rămân în continuare suspendate. Ministrul Sănătății a anunțat că această pauză forțată ar putea fi prelungită cu încă trei luni.

Nelu Tătaru: ”Ne gândim după următoarele trei luni să redeschidem competițiile sportive”

Astfel, sunt șanse ca ”unda verde” să fie dată la începutul lunii august, ceea ce înseamnă că toate campionatele începute acum ar putea fi ”înghețate”. Rămâne de văzut și care va fi decizia luată la mijlocul lunii următoare, dacă va fi prelungită starea de urgență și în luna iunie.

”Măsurile de izolare funcționează și presiunea pe spitale e redusă. Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale. Ne gândim după următorele trei luni să redeschidem. Este o dinamică ce trebuie evaluată”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24. Această posibilitate a fost accentuată și de Raed Arafat, secretarul de stat MAI.

”La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: «Noi facem acum cantonament, competiție și îi testăm pe toți!». OK, îi testează astăzi. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine!

Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămâna, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum. Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paște sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paște! Foarte devreme de spus, la acest moment, dacă se pot relua pregătirile pe 15 mai! Foarte devreme! Nu putem estima acest lucru! Nu putem să ne pronunțăm. În orice caz, e foarte devreme!

Rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a spus Arafat, citat de Fanatik.

Situația COVID-19 în România

România a înregistrat mai puține cazuri de coronavirus în acest început de săptămână, decât în urmă cu șapte zile. Țara noastră avea, până marți la prânz, aproape 9.000 de persoane depistate pozitiv și a înregistrat peste 450 de decese. 71.6 la sută dintre cei decedați aveau peste 60 de ani. Coronavirusul este foarte periculos pentru oamenii trecuți de o anumită vârstă și pentru cei care au un sistem imunitar slăbit.

Răzvan STÎNGĂ 21 Apr. 2020, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă