Sezon încheiat pentru Șvichi. Achiziționat luna trecută, mijlocașul Rapidului s-a accidentat grav în meciul de la Galați

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 14:04 Liga 2
Sezon încheiat pentru Șvichi.** Achiziționat luna trecută, mijlocașul Rapidului s-a accidentat grav în meciul de la Galați

Ghinion teribil pentru tânărul Armand Șvichi, fotbalist înregimentat de Rapid CFR Suceava la mijlocul lunii trecute. Mijlocașul în vârstă de 19 ani s-a accidentat grav după doar patru meciuri jucate în tricoul grupării sucevene, iar acum va trebui să ia o pauză îndelungată.

Ghinionul l-a lovit pe Șvichi în minutul 6 al confruntării din deplasare cu Oțelul Galați, contând pentru ultima etapă a sezonului de toamnă din Liga a II-a. În acel moment, Armand s-a prăbușit pe gazon după duelul cu un adversar, iar leziunea suferită la genunchi s-a dovedit a fi una deosebit de complicată: ruptură de ligamente încrucișate.

„Este o accidentare grea, care necesită o recuperare de minim 6 luni. Din acest motiv, Armand este destul de afectat, nu stă prea bine cu moralul, dar noi suntem alături de el și încercăm să-l susținem. Este însă foarte tânăr, trebuie să treacă peste acest necaz și să meargă înainte. După ce am studiat mai multe variante, probabil vom alege pentru intervenția chirurgicală o clinică din Ungaria”, a declarat unchiul jucătorului, Daniel Stoica, care activează ca antrenor de copii la CSS Rădăuți.

Rădăuțean la origine, Armand are în spatele lui o poveste de viață interesantă. A început fotbalul în orașul său natal, la Clubul Sportiv Școlar, sub comanda antrenorului Viorel Stoica, iar la vârsta de 14 ani a ajuns la Academia de Fotbal a lui Gică Popescu, după ce a fost remarcat la un trial național, intitulat „Vreau să devin mare”. În anul 2012, la vârsta de 16 ani, a ajuns în Italia, la gruparea Novara Calcio, ajutat fiind de unchiul său, Daniel Stoica, care la acea vreme activa ca scouter pentru formația italiană. La Novara a evoluat pentru început la echipa de juniori a clubului, însă în urma evoluțiilor sale apreciate a fost promovat la echipa de tineret, ajungând să fie selecționat la loturile naționale de juniori ale României.

Astă vară, Armand a ales să revină în țară, adunând în sezonul trecut șase prezențe în Liga 1 pentru FC Botoșani.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă