Serie crucială pentru Poli Iași. Echipa lui Claudiu Niculescu va întâlni în următoarele patru runde doar adversari din partea a doua a clasamentului

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2022, 13:03 Liga 2
Serie crucială pentru Poli Iași. Echipa lui Claudiu Niculescu va întâlni în următoarele patru runde doar adversari din partea a doua a clasamentului

Politehnica Iași a avut, poate, cel mai dificil program în prima treime a acestui sezon regular de Liga 2. Clubul moldovean a jucat în primele șapte runde cu șase echipe aflate în primele nouă poziții, a șaptea fiind Concordia, o pretendentă la play-off cu un nou start ratat de campionat.

Și Iașiul a ieșit cât de cât bine din această serie, reușind să strângă 14 puncte cu care se situează pe locul 4, la egalitatate cu alte trei formații și la un punct în spatele liderului SC Oțelul Galați până la disputarea restanței Stelei. Un bilanț bun, dar sub așteptările conducătorilor clubului, care sperau ca echipa să fie pe loc promovabil direct la întreruperea campionatului, adică pe locul 1 sau 2.

Poli Iași stă bine la puncte, însă cu exprimarea pe teren stă modest

Dacă la punctaj trupa ieșeană stă bine, nu același lucru se poate spune despre jocul etalat de elevii lui Claudiu Niculescu. Poli Iași a jucat modest în majoritatea partidelor, iar motivele de îngrijorare vin din faptul că echipa s-a exprimat rău sau chiar foarte rău în ultimele trei runde.

În loc să crească de la meci la meci, Poli a jucat slab în ultima perioadă, obținând doar patru puncte din nouă posibile, iar victoria cu Buzăul a venit în urma unui autogol.

Urmează o serie cu adversari mai abordabili

Odată cu pauza generată de meciurile echipelor naționale s-a încheiat și așa-zisa perioadă de probă la Politehnica. Antrenorul Claudiu Niculescu a cerut o perioadă de timp pentru omogenitatea echipei și a avut-o timp de șapte runde. De acum încolo, așteptările sunt mari atât din partea staffului tehnic și administrativ, cât și a suporterilor.

Pentru Poli urmează o nouă serie extrem de importantă, în care va întâlni adversari abordabili la prima vedere, din partea inferioară a clasamentului, cu rezultate mai slabe în aceste prime șapte etape.

Sâmbătă, elevii lui Claudiu Niculescu vor întâlni nou-promovata Minaur Baia Mare, în Copou, echipă situată pe locul 13, după care se deplasează în Banat pentru meciul cu Ripensia Timișoara, locul 17.

Apoi, Poli Iași va primi pe teren propriu vizita actualei ”lanterne roșii” Metaloglobus București (locul 20), iar în etapa a 11-a se va deplasa pe terenul unei nou-promovate, CSM Slatina (locul 10 în acest moment).

Sunt patru partide în care Iașiul pornește favorită certă, iar oficialii se gândesc la un punctaj maxim, în cel mai rău caz la 10 puncte din 12.

Atenți la calitatea jocului

Dincolo de rezultate, un punctaj maxim urmând să mențină Iașiul în plutonul fruntaș, cu șanse mari la primul loc, conducerea clubului din Copou așteaptă de la elevii lui Claudiu Niculescu și o exprimare mult mai bună pe teren.

Criticați în multe rânduri pentru evoluțiile modeste, ieșenii vor trebui să ridice mult calitatea jocului, o condiție sine qua-non pentru a ataca promovarea cu șanse reale.

Poli Iași rămâne însă cu o pată în acest debut de sezon, după ce în Cupa României s-a prezentat la Dumbrăvița fără antrenor principal și mulți dintre titulari, desconsiderând competiția și adversarul. Fotbalul a pedepsit echipa din Copou, fiind eliminată la formația din comuna timișeană.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-cand-pacalesti-fotbalul-poli-iasi-a-iesit-rusinos-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-tratat-cu-dezinteres-meciul-de-la-dumbravita-antrenorul-claudiu-niculescu-preferand-sa-ramana-acasa-19246857

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-iasi-eliminata-de-csc-dumbravita-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-mers-fara-antrenor-si-mai-multi-titulari-in-banat-secundul-cornateanu-explicatii-hilare-19246838

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-a-fost-din-nou-in-rol-de-david-in-fata-lui-goliat-tot-de-la-11-metri-cosmin-stan-a-pus-in-aplicare-in-fata-politehnicii-iasi-o-lectie-invatata-acum-zece-ani-19246760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-are-cea-mai-slaba-ofensiva-dintre-formatiile-aflate-in-zona-play-off-in-schimb-sta-cel-mai-bine-in-defensiva-plusuri-si-minusuri-in-copou-dupa-o-treime-din-sezonul-regular-al-ligii-2-19246126

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2022, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă