”Secundul” Viorel Domocoș, singurul sancționat deocamdată după scandalul din finalul jocului ”U” Cluj – Unirea Slobozia 1-2. Jucătorii Denis Ispas și Sebastian Ivan, rămași fără carnetul de joc, au dispărut de pe ordinea de zi a comisiei FRF

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 22:39 Liga 2
”Secundul” Viorel Domocoș, singurul sancționat deocamdată după scandalul din finalul jocului ”U” Cluj - Unirea Slobozia 1-2. Jucătorii Denis Ispas și Sebastian Ivan, rămași fără carnetul de joc, au dispărut de pe ordinea de zi a comisiei FRF

Denis Ispas și Sebastian Ivan sunt jucătorii care au fost eliminați și s-au ales cu carnetele reținute în urma incidentelor petrecute în zona vestiarelor stadionului Cluj Arena după fluierul final al jocului dintre ”U” Cluj și Unirea Slobozia, încheiat cu victoria ialomițenilor cu 2-1, sâmbăta trecută, în cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Ligii 2.

Alături de aceștia, antrenorul secund al Universității Cluj, Viorel Domocoș, a primit și el cartonașul roșu din partea arbitrului central Viorel Flueran (Craiova), tot după joc, în timp ce Marius Ciobanu, tot de la ”U” Cluj, a primit cartonașul galben pentru proteste, pe teren, după fluierul final, până să izbucnească scandalul din zona vestiarelor.

Viorel Domocoș, unul dintre eliminații de la finalul jocului ”U” Cluj – Unirea Slobozia 1-2, suspendat trei meciuri

În urma raportului scris de arbitru, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dat în ședința din data de 4 mai termen de judecată pentru ședința din 6 mai pentru antrenorul secund Viorel Domocoș și jucătorii Sebastian Ivan și Denis Ispas.

În ședința din 6 mai, comisia FRF a dat verdict doar în cazul antrenorului secund Viorel Domocoș, care a primit o suspendare de trei jocuri și o penalitate sportivă de 3.400 de lei pentru eliminarea sa din finalul jocului. ”În baza art. 65/a din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 3400 lei”, a sunat decizia comisiei în cazul ”secundului” lui Erik Lincar.

  • Ce spune ”Articolul 65 | Abateri împotriva oficialilor”, punctul ”a”, pe baza căruia Domocoș a fost sancționat: ”Persoana care săvârşeşte abateri împotriva oficialilor de joc se sancţionează astfel: a. suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora;”

Domocoș nu va mai putea sta, astfel, pe banca tehnică a Universității Cluj în niciunul din ultimele trei meciuri ale echipei sale din acest sezon.

Au dispărut cazurile Denis Ispas și Sebastian Ivan?

Privind jucătorii care au văzut cartonașul roșu și s-au ales cu carnetul de joc reținut, Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu a mai comunicat nimic. Nici măcar faptul că s-a rămas în pronunțare cu decizia, ori că judecata lui Denis Ispas și Sebastian Ivan a fost amânată pentru următoarea ședință. Pur și simplu, cazurile celor doi jucători au dispărut de pe ordinea de zi, iar echipele lor nu știu cât mai trebuie să aștepte o decizie în privința lor, mai ales că din play-off au mai rămas de disputat doar două etape.

Între timp, ”U” Cluj a jucat cu Steaua (scor 2-0), iar Unirea Slobozia cu Concordia Chiajna (scor 1-1), iar Erik Lincar și Adrian Mihalcea nu i-a avut în lot pe Denis Ispas, respectiv Sebastian Ivan. Absența lor va fi consemnată ca o etapă de suspendare ispășită din cele pe care Comisia de Disciplină și Etică a FRF le va dicta ulteior împotriva jucătorilor.

La finalul partidei de pe Cluj Arena, antrenorul Unirii, Adrian Mihalcea, acuza că a fost lovit cu pumnul în meleul format în zona vestiarelor.

Sebastian Ivan este jucătorul care a marcat în minutul 90+5 golul care i-a adus victoria Unirii pe Cluj Arena.

”U” Cluj, amendat cu 7000 de lei în urma derby-ului cu Petrolul

Altfel, în ședința din 6 mai, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a sancționat clubul Universitatea Cluj cu 7000 de lei penalitate sportivă și cu avertisment, ca urmare a comportamentului spectatorilor la derby-ul cu Petrolul, desfășurat în etapa a 6-a a play-off-ului și câștigat cu 3-1.

”U” Cluj fusese sancționată în două spețe, cu 5.000 de lei și 7.000 de lei, însă clubul va trebui să achite doar amenda mai mare, nu pe ambele.

”În baza art. 82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d cu aplicarea art. 12, 14 Bis și 15 din RD, AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Avertisment și i se aplică penalitate sportivă de 5000 lei.
În temeiul art. 83.7 din RD coroborat cu art. 12, 14 Bis și 15 din RD, AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Avertisment și 7000 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, AS FC Universitatea Cluj va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/17 din RD, Avertisment și penalitate sportivă de 7000 lei”, a sunat decizia comisiei FRF.

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 22:39 Liga 2
Pe aceeași temă