Seară alb-violet de Ziua Națională, în prag de Centenar polist! Timișorenii vor să producă o surpriză și cu Argeșul în Cupa României, după eliminarea Rapidului

Anda DELIU 30 Nov. 2021, 15:12 Cupa
Seară alb-violet de Ziua Națională, în prag de Centenar polist! Timișorenii vor să producă o surpriză și cu Argeșul în Cupa României, după eliminarea Rapidului

Al treilea meci din sferturile Cupei României din acest sezon este cel dintre Politehnica Timișoara și Campionii FC Argeș, joc care vine după victorii importante obținute de cele două echipe, 2-1 cu Steaua pe ”Dan Păltinișanu”, respectiv 1-0 cu UTA pe ”Francisc Neuman”.

Bănățenii își doresc să înregistreze o nouă surpriză, la fel cum au făcut cu Rapid (2-0 la Timișoara) în turul anterior, pentru visul semifinalelor competiției KO, ceeea ce ar înseamna de departe cea mai mare performanță a clubului susținut de suporteri.

Piteștenii sunt în formă

Campionii FC Argeș a rămas în zonă după ce a bătut-o sâmbătă pe UTA. Antrenorul Politehnicii, Nicolae Croitoru, știe că echipa antrenată de Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi este într-o formă bună, pe locul 7 în Liga 1.

”Ne așteptăm la un joc foarte dificil. Asta este clar. FC Argeș este una dintre echipele bune ale primei ligi, au demonstrat-o și aseară în jocul de la UTA, o echipă pragmatică, o echipă experimentată și este clar că în mod normal, ei pornescu cu prima șansă. Însă același lucru s-a întâmplat și cu Rapid. Șansele noastre, atât câte sunt, trebuie să le jucăm până la finalul meciului”, a declarat antrenorul lui Poli.

Terenul de pe ”Dan Păltinișanu” ar putea fi o problemă

Poliștii au, în mare parte, tot lotul valid. Sunt probleme cu atacantul Sebastian Serediuc, tot accidentat din vară, sau portarul Devenish-Meares, încă nerefăcut, deși reluase antrenamentele. Dacă absențele nu vor fi așa o mare problemă, terenul ar putea fi o piedică în calea unei seri frumoase la final de minivacanța de 1 decembrie, mai ales că peste 7000 de fani ar putea fi pe ”Dan Păltinișanu”.

”Duminică, după mai multe zile ploioase, terenul a fost într-o stare destul de proastă. În noapte următoare, a plouat la Timișoara, iar până la meci vor mai fi precipitații scurte. Astăzi a fost destul de moale, însă rămâne de văzut cum va fi vreme zilele următoare”, a spus Nicolae Croitoru despre acest aspect.

  • La 4 decembrie, clubului timișorean aniversează Centenarul, zi în care are meci în Liga 2, la Giurgiu, cu Astra.

Jucătorii Politehnicii visează la o surpriză

Firește, jucătorii divizionarei secunde visează frumos la o calificare în semifinale. ”Cu FC Argeș normal că va fi mai greu. E o echipă de primă ligă, care joacă bine, au rezultate, sunt în play-off. Va fi un meci greu, dar ne jucăm șansa noastră și poate o să trecem mai departe în Cupa României”, a spus căpitanul Ioan Mera.

”Sperăm să facem surpriza și în Cupa României”, a declarat Octavian Ursu, după victoria cu Steaua.

Meciul dintre Poli Timișoara și Campionii FC Argeș din Cupa României are loc miercuri, 1 decembrie, de la ora 18:30, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara.

Pentru a ajunge în această fază a competiției, Poli Timișoara a trecut de Șoimii Lipova (Liga 3, 2-1 în deplasare, în turul 4), Unirea Slobozia (Liga 2, 1-0 în deplasare, în 16-imi) și Rapid (Liga 1, 2-0 acasă, în optimi), în timp ce Campionii FC Argeș a trecut de FC Botoșani (Liga 1, 4-2 după lovituri de departajare, acasă, în 16-imi) și Dinamo (Liga 1, 2-1 în deplasare, în optimi).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 30 Nov. 2021, 15:12 Cupa
Pe aceeași temă