Poli renaște! Timișorenii au întors scorul și au câștigat pe final meciul cu Steaua

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 14:32 Liga 2

Poli a reușit să o încurce pe Steaua, pe care a învins-o cu 2-1, deși echipa bucureșteană a condus până spre final pe ”Dan Păltinișanu”.

”Militarii” au deschis scorul prin Rareș Enceanu, dar Octavian Ursu a reușit egalarea, spre bucuria imensă a fanilor, care aveau să se bucure și mai tare la final, când Ioan Mera a marcat cu capul.

Steaua cu golul, Poli cu bara

Poli nu a contat prea mult în prima repriză a meciului de la Timișoara, asta cu toate că a jucat inclusiv cu vântul puternic pe direcția porții lui Bălbărău. Nici steliștii nu au început grozav, dar au avut câteva ocazii prin Bărbulescu, Enceanu, care a bătut execrabil o lovitură liberă, sau Oroian.

Totuși, dominarea roș-albaștrilor s-a concretizat în minutul 29, cu golul marcat cu latul de Rareș Enceanu, la o fază la care Păduraru nu a putut interveni.

În replică, Mera a avut o reluare cu capul salvată de Bărbălau, dar s-a indicat însă offside la poziția fundașului, iar, în minutul 41, Scutaru a reluat cu capul în bara transversală.

Bucureștenii nu au fost grozavi, astfel că Poli a putut reveni fantastic

Poli a avut o mare ocazie să egaleze, spre dezamăgirea suporterilor, în minutuș 47, când Gerbi a trimis pe lângă poartă, din poziție ideală.

În replică, echipa lui Oprița a avut ocazii prin Enceanu și Ștefan Pacionel. Timișoreni au avut și momente în care și-au adresat reproșuri în teren, precum o fază la care Scutaru l-a certat pe Ursu că nu a centrat din lovitură liberă, mijlocașul nou-intrat pe teren preferând să bată direct spre poartă, pe lângă.

În minutul 82, Popa a pierdut mingea la un duel cu Sofran, Ignea a trimis la Octavian Ursu, care a egalat cu capul.

În minutul 88, cu steliștii în corzi, Ioan Mera a reușit să se înalțe dintre Călințaru și Ilie la o centrare și a înscris, pentru o explozie de bucurie a galeriei.

S-a terminat 2-1 pentru Poli, iar echipa timișoreană respiră ceva mai ușor în partea inferioară a clasamentului, în timp ce Steaua gâfâie în acest final de an și își complică accederea în play-off, în loc să profite că în această etapă a 15-a toate echipele apropiate de ea au făcut pași greșiți în acest weekend.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 15-a

POLITEHNICA TIMIȘOARA – STEAUA BUCUREȘTI 2-1

Octavian Ursu 82′, Ioan Mera 88′ / Rareș Enceanu 29′

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile (Oanea 67′) – Denis Radu (Oct. Ursu 64′), R. Lazăr, Ignea, D. Andrei – Bîrnoi (Bocșan 90+1′), Gerbi
Rezerve neutilizate: Murariu – D. Olariu, S. Costea, Rob. Hațegan
Antrenor: Nicolae Croitoru

Steaua: Bălbărău – D. Oroian (Zătreanu 78′), Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan, Enceanu (Băjenaru 85′), Șt. Pacionel, Val. Bărbulescu (cpt.), Huiban (Ad. Popa 64′) – Buhăescu (Călințaru 78′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ov. Morariu, Gherghiceanu, Al. Zaharia, Em. Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Radu Bitea (Oradea).

Steaua tremură pentru play-off, Poli Timișoara se mai apropie de mijlocul clasamentului

Steaua se menține pe locul 6, cu 25 de puncte, la doar două sau trei puncte față de FK Csikszereda, Metaloglobus și CS Comunal Șelimbăr, iar în ultima etapă din 2021 va juca acasă cu FC Buzău (locul 5, 28 puncte), la 4 decembrie, ora 12:30.

Poli Timișoara rămâne tot pe locul 15, dar acum are 17 puncte, apropiindu-se la două de Unirea Dej. Miercuri va juca de la 18:30 în sferturile Cupei României, acasă, cu Campionii FC Argeș. În campionat, chiar în ziua Centenarului clubului, în data de 4 decembrie, va juca pe terenul Astrei, la Giurgiu, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-steaua-se-joaca-de-la-ora-1200-pe-dan-paltinisanu-indiferent-de-rezultat-cele-doua-echipe-raman-pe-loc-in-liga-2-19212006

 

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă