SCM Gloria Buzău își anunță candidatura la promovare în sezonul următor. Valentin Munteanu: ”Ne înscriem în luptă, mai ales dacă vine şi un investitor privat”

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2020, 15:00 Liga 2

SCM Gloria Buzău a început spectaculos actualul sezon de Liga 2, mai ales că era și o nou-promovată, și chiar începuse să se gândească la promovare. S-a menținut pe podium o perioadă de timp, dar echipa a parcurs o pantă descendentă ulterior. După ce a aflat din presă că nu are drept de promovare, fiindcă este club de drept public, formația pregătită de Ilie Stan a început să aibă evoluții din ce în ce mai slabe.

Situația are șanse să se regleze din sezonul următor, speră conducătorii clubului, cât și antrenorul Ilie Stan, iar Valentin Munteanu (30 de ani), mijlocașul buzoienilor, e convins că lucrurile vor avea altă traiectorie. SCM Gloria Buzău va intra serios în lupta pentru promovare, deoarece speră că pachetul majoritar să fie preluat de un om de afaceri, astfel încât clubul să își schimbe forma de administrate, într-unul de drept privat, ceea ce nu i-ar mai interzice accederea în Liga 1. Deocamdată, fotbalistul așteaptă să revină la antrenamente, dar în acest moment se pregătește cum poate, acasă.

”Încerc să mai alerg pe unde pot. În rest, în casă, forţă, abdomene. UTA este promovată încă din iarnă. După cum începusem campionatul şi noi, SCM Gloria, eram în cursă chiar dacă nu avem dreptul. Sezonul următor ne înscriem, clar, în luptă, mai ales dacă va veni la echipă şi un investitor privat”, a spus Munteanu pentru gsp.ro.

Ilie Stan: ”Sunt sigur că se vor regla lucrurile și va veni un investitor”

SCM Gloria Buzău încearcă să găsească soluții pentru ca în sezonul următor să aibă drept la promovare în Liga 1. Primăria se află în discuții cu mai mulți oameni de afaceri, care sunt dispuși să achiziționeze 51 la sută din acțiunile clubului, a susținut Ilie Stan într-un interviu acordat Liga2.ro.

Astfel, echipa din Buzău nu ar mai avea probleme legate de criteriul legal și ar putea să se bată la accederea în eșalonul întâi.

Despre cedarea pachetului majoritar către o entitate privată a vorbit Ilie Stan pentru Liga2.ro:

Pregătim echipa pentru anul următor și vrem să promovăm. Dacă aveam drept și în sezonul acesta, era alta atmosfera și motivația. Din câte am înțeles eu, sunt două posibilități să promovăm la anul. Primarul își dorește și el să se întâmple asta. Sunt sigur că se vor regla lucrurile și va veni un investitor. Sunt șanse mari să vină cineva, dar depinde și de situația economică de după perioada aceasta. Aici o să fie o problemă. Toată societatea are problema asta, nu doar fotbalul

SCM Gloria Buzău, pe locul 8 în Liga 2

În cele trei etape disputate în acest an, înaintea întreruperii campionatului Ligii 2, SCM Gloria Buzău nu a pierdut. A înregistrat o victorie la ”masa verde” cu Sportul Snagov (3-0) și două egaluri (2-2 cu ”U” Cluj și 0-0 cu CS Mioveni). În acest moment, trupa pregătită de Ilie Stan se clasează pe locul 8, cu 33 de puncte.

Însă, în cazul în care sezonul se va termina cu play-off și play-out, echipa buzoiană va cădea pe locul 11, din cauza faptului că se scad punctele obținute cu Sportul Snagov în retur. Astfel, trupa lui Ilie Stan va merge în play-out, deci se va lupta pentru menținerea în Liga 2.

Foto: Gloria Buzău Fotbal

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2020, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă