SC Oțelul s-a reunit cu 29 de jucători! A făcut o nouă achiziție, iar Dorinel Munteanu are în probe și un mijlocaș

Andrei PASCU 09 Jan. 2023, 18:04 Liga 2
SC Oțelul s-a reunit cu 29 de jucători! A făcut o nouă achiziție, iar Dorinel Munteanu are în probe și un mijlocaș

SC Oțelul a început și ea antrenamentele, luni, 9 ianuarie, pe propriul stadion. La prima ședință de pregătire au participat 29 de jucători, printre care și noutățile, dar și un fotbalist aflat în probe, pe care Dorinel Munteanu îl va testa și va decide dacă îi va oferi sau nu un contract.

SC Oțelul s-a reunit! 29 de jucători au participat la primul antrenament

Din lotul cu care SC Oțelul a început campionatul, a absentat doar Francois Yabre, motivat de Dorinel Munteanu și care va ajunge lângă colegii săi, potrivit informațiilor oferite de clubul gălățean, chiar în ziua reunirii, dar după ora primului antrenament.

Referitor la jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a adus pe Octavian Ursu (28 ani) și Antonio Cruceru (26 ani), nume care s-au regăsit în lotul primei ședințe de pregătire din 2023.

SC Oțelul a achiziționat un mijlocaș croat

Cea mai recentă achiziție pentru SC Oțelul este mijlocașul croat Diego Zivulic (30 de ani), care ultima dată a evoluat în prima ligă din Slovenia, la Tabor Sezana. De-a lungul carierei, a mai jucat și pentru Diosgyor (Ungaria), Slask Wroclaw (Polonia), Viktoria Plzen (Cehia), HNK Rijeka (Croația) sau Pafos FC (Cipru).

De altfel, are și un titlu în Cehia, în 2018, cu Viktoria Plzen, dar și o Cupă a Cehiei, cu Fastav Zlin, în 2017. Și el va ajunge după prima ședință de pregătire sub comanda lui Dorinel Munteanu.

SC Oțelul și Dorinel Munteanu testează un ”under”

Jucătorul care va fi testat de antrenorul formației din Galați în această perioadă este Cristian Constantin (18 ani, mijlocaș dreapta). Antrenorul vrea să vadă în ce măsură poate ajuta SC Oțelul din postura variantei pentru regula ”under”.

Jucătorii și staff-ul tehnic SC Oțelul Galați au încheiat vacanța de iarnă și s-au reunit astăzi la stadionul Oțelul pentru a relua pregătirile pentru partea secundă a sezonulului competițional 2022/23 al Ligii 2. La primul antrenament al anului, sub comanda antrenorului Dorinel Munteanu s-au prezentat 29 de jucători.

Iată lotul prezent la prima ședință din noul an:

Portari: Dur-Bozoancă, R. Pop, Paharnicu
Fundași: Rus, Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea,  Panait, Azinovic, Ilieș
Mijlocași: Bordun, Cisotti, Jardan, Kip, D. Cireș, Maxim, Markovic, Mitoi, Nica, Gorovei, Neagu, Adăscăliței, O. Ursu, Cruceru, C. Constantin
Atacanți: Cîrjan, Berisha, Râpan

A lipsit motivat: Yabre, urmând a sosi în cursul zilei de astăzi.

Nouțățile acestui prim antrenament au reprezentat: Octavian Ursu (28 ani, mijlocaș stânga) și Antonio Cruceru (26 ani, mijlocaș central), aceștia semnând deja contracte cu Oțelul, în timp ce Cristian Constantin (18 ani, mijlocaș dreapta) va fi evaluat în perioada următoare de staff-ul tehnic. De asemenea, în cursul acestei zile, va sosi la Galați și croatul Diego Zivulic (30 ani, mijlocaș defensiv/fundaș central), ce a evoluat la Tabor Sezana, din prima ligă din Slovenia”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Yevgen Bokhashvili, singurul jucător de care SC Oțelul s-a despărțit

Până acum, SC Oțelul s-a despărțit doar de un jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de Liga 2, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

E adevărat că a punctat de trei ori în Cupa României, de două ori în jocul cu echipa din Liga 3 – Jiul Petroșani, dar asta nu l-a făcut pe Dorinel Munteanu să decidă păstrarea lui până cel puțin la finalul întrecerii actuale.

SC Oțelul, cantonament la Vatra Dornei

Dorinel Munteanu a organizat prima întâlnire din 2023, iar SC Oțelul se va pregăti pe plan local pentru următoarea perioadă. Ulterior va merge, la câteva zile după reunire, într-un stagiu de pregătire centralizat la Vatra Dornei.

Acolo vor avea loc mai multe meciuri amicale, când ar putea ajunge sub comanda lui Dorinel Munteanu și alți jucători, pe lângă achizițiile făcute până acum.

Foto: SC Oțelul

Andrei PASCU 09 Jan. 2023, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă