SC Oțelul a pierdut cu Steaua, deși a fost ”total superioară”, în opinia lui Dorinel Munteanu. ”Ne-a lipsit ultima pasă, nu marcăm”. Fostul internațional vrea echipa din Ghencea în SuperLigă

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 23:18 Liga 2

Invincibilă în primele opt etape, SC Oțelul Galați a ajuns acum să piardă ultimele două jocuri desfășurate în deplasare, în rundele 9 și 11. După Unirea Dej (scor 0-2), trupa nou-promovată a cedat și împotriva Stelei, în Ghencea, cu scorul de 0-1, după ce a primit un gol în primul minut al reprizei a doua.

Antrenorul bucureștenilor, Daniel Oprița, vorbea la finalul partidei că a vrut să bată SC Oțelul cu armele sale, lucru care i-a reușit.

Trupa moldoveană a rămas pe locul 3 la finalul rundei a 11-a, însă diferența față de liderul Steaua s-a mărit acum la cinci puncte, iar în spatele Unirii Dej a rămas la două puncte.

Dorinel Munteanu, după ce a fost învins în Ghencea de Steaua: ”Am fost total superiori”

Dorinel Munteanu a considerat că SC Oțelul nu ar fi meritat să piardă în Ghencea, fiindcă a făcut un meci bun împotriva liderului. A suferit la finalizare, lucru care a determinat acest eșec.

”Concluziile sunt foarte simple. Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele pentru această înfrângere, fiindcă echipa noastră, chiar dacă am avut-o în față o echipă, pe CSA Steaua, care acum ocupă prima poziție, diferența nu s-a văzut pe teren și echipa mea nu merita să piardă. Știam că este periculoasă, are în componență jucători periculoși, dar astăzi, în afară de câteva momente ale jocului, am fost total superiori. Îmi pare rău că nu am câștigat, că nu am luat un punct, dar, pentru noi, obiectivul merge înainte și încercăm să reparăm ceea ce am făcut astăzi greșit, mai ales în fața porții, ocaziile pe care le-am avut și să marcăm în meciul cu Buzău de pe teren propriu, unde sper să fie foarte multă lume, să aibă încredere în noi.

Eu îmi asum acest rezultat, fiindcă e normal să-mi asum această înfrângere, dar gălățenii noștri să aibă încredere în echipă. Am făcut o partidă foarte bună astăzi, ținând cont că am jucat împotriva echipei de pe primul loc”, a spus fostul internațional român la microfonul DigiSport.

”Degeaba jucăm bine dacă nu marcăm”

În ciuda celor spuse de Dorinel Munteanu, cea mai mare ocazie a echipei gălățene a venit abia în minutul 90+3, când Bokhashvili a trimis dintr-o jumătate de metru din fața porții pe lângă bară.

În rest, Cîrjan și Cisotti au avut șuturi pe poartă, însă nu atât de periculoase, mai degrabă Dincă dându-și singur emoții când a scăpat o minge din mâini.

”Am avut foarte multe ocazii în preajma careului de 16 metri, am pus presiune continuă pe adversar. Dar, sigur, ne-a lipsit ultima pasă. Trebuie să muncim mai mult la finalizare și să marcăm, fiindcă, până la urmă, trebuie să marcăm. Degeaba jucăm bine, ca și în meciurile trecute, din Cupa României, dacă nu marcăm. Trebuie să schimbăm ceva ca să marcăm”, a mai declarat Munteanu, care a fost întrebat și ce a avut de reproșat arbitrului Viorel Flueran: ”Arbitrajul a fost bun. M-a deranjat puțin pentru că vorbea cu adversarul și trecea timpul. Atât i-am reproșat. În rest, a arbitrat bine. Sigur, cum se arbitrează o echipă gazdă.”

SC Oțelul Galați în meciul cu Steaua: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti (Berisha 81′), I. Neagu (cpt.)(Mih. Adăscăliței 64′), Gorovei – Mitoi (Laur. Maxim 46′), Cîrjan (Bokhashvili 81′), A. Nica (Jardan 53′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Farcaș, V. Markovic, Kip, Sîrghi.

Munteanu o vrea pe Steaua în SuperLigă, alături de SC Oțelul

La revenirea în Ghencea, Dorinel Munteanu nu a putut asculta cântecele galeriei steliste, Jandarmeria dându-se în stambă cu condițiile draconice impuse pentru a lăsa suporterii să intre pe stadion, fapt care pe mulți i-a descurajat și nu au mai dorit să participe la joc. De exemplu, Daniel Oprița spunea că a auzit că suporterii au fost dezbrăcați și controlați într-un cort. Mai mult, fanii care au intrat au fost nevoiți să se lase fotografiați cu actul de identitate în mână.

Liderul selecțiilor la echipa națională și-a amintit de performanțele obținute pe vechiul stadion și i-a urat Stelei să promoveze în prima ligă alături de SC Oțelul.

”M-am simțit foate bine. Aici am foarte multe sentimente frumoase, victorii. Am avut succes tot timpul când am jucat pe Ghencea, vechiul Ghencea. Aici a fost casa fotbalului românesc pe timpul nostru. Acum mă bucur că este un stadion modern, frumos și așteptăm echipa gazdă în SuperLigă, bineînțeles, alături de noi. Nu e niciun avantaj faptul că Steaua nu are drept de promovare. Am spus tot timpul băieților mei că depinde de noi. Nu are rost să ne uităm la alte rezultate, pentru că totul depinde de puterea lor, de ceea ce fac pe teren și pe asta mergem până la capăt”, a spus Dorinel Munteanu.

”Facem tot posibilul să îi liniștim pe băieți și să aibe încredere că putem să facem mult mai mult”

În urma acestui eșec, SC Oțelul a rămas cu 21 de puncte și e tot pe locul 3, acum la cinci puncte în spatele liderului Steaua. În etapa a 12-a, echipa gălățeană are meci acasă, tot în încheierea rundei, marți, 1 noiembrie, de la ora 17:00, cu Gloria Buzău.

Ulterior, SC Oțelul va mai avea două jocuri importante, cu Unirea Slobozia, în deplasare, și cu FCSB, în Cupa României.

”Sunt convins că voi gestiona cum trebuie aceste trei jocuri. Pentru noi sunt foarte importante, atât cu FCSB, cât și cu Buzăul și Slobozia, și le tratăm ca atare. Dar, principalul lucru acum e să-și revină băieții din punct de vedere mental, pentru că trebuia să nu pierdem astăzi și starea de oboseală s-a acumulat, însă facem tot posibilul, stafful și cei din conducerea clubului, să îi liniștim și să aibe încredere că putem să facem mult mai mult”, a spus Dorinel Munteanu despre ceea ce urmează pentru echipa sa.

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-sc-otelul-utilizand-tactica-galatenilor-daniel-oprita-am-incercat-sa-castig-si-eu-cu-armele-lor-sa-fac-un-antijoc-in-unele-momente-antrenorul-ingrozit-de-ce-a-fa-19251208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-dezolant-la-revenirea-stelei-in-ghencea-motivul-pentru-care-galeria-nu-a-fost-prezenta-la-jocul-cu-sc-otelul-comunicatul-jandarmeriei-dupa-controlul-efectuat-pe-stadion-19251192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-oprita-revine-in-ghencea-dupa-exilul-de-la-mioveni-19251125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-gloriei-buzau-membru-in-cex-frf-discurs-manifest-despre-arbitrajul-din-fotbalul-romanesc-sefii-arbitrilor-sunt-complici-cu-ei-este-o-veriga-slaba-o-constientizam-ca-e-slaba-19251088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 23:18 Liga 2
Pe aceeași temă