Steaua a învins SC Oțelul utilizând tactica gălățenilor. Daniel Oprița: ”Am încercat să câștig și eu cu armele lor, să fac un antijoc în unele momente.” Antrenorul, îngrozit de ce a făcut Jandarmeria cu suporterii

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 22:02 Liga 2

Steaua a câștigat derby-ul cu SC Oțelul, locul 1 cu locul 3, a ajuns la patru victorii consecutive, în ultimele trei nu a primit gol, și în total are o serie de opt jocuri fără înfrângere, după rușinosul 0-4 acasă cu FK Miercurea Ciuc.

Cu scorul de 1-0 s-a impus Steaua la revenirea în Ghencea după exilul de trei jocuri la Mioveni, iar golul a fost marcat de bulgarul Tsvetelin Chunchukov în chiar primul minut al reprizei secunde, în 46. Atacantul a înscris din două lovituri, norocos, a doua venind din cădere, cu genunchiul, din careul mic.

Daniel Oprița, după victoria cu SC Oțelul: ”Am cedat terenul intenționat, i-am lăsat să vină peste noi și am încercat să câștig și eu cu armele lor”

Echipa bucureșteană a avut mai multe situații de a înscrie decât adversarul, însă, la final, antrenorul Daniel Oprița a vorbit despre această victorie ca fiind una obținută cu greu, în fața unui antrenor pe care îl apreciază. ”Principalul” Stelei a spus că a preferat să lase adversarul să domine și să-i folosească armele.

”Nu știu dacă e cea mai importantă victorie, toate sunt importante, dar a fost, poate, cea mai grea. Am întâlnit o echipă bună. Îl știu pe Dorinel, mi-a fost și coleg, l-am avut și antrenor. Știu ce le cere jucătorilor săi. E o echipă disciplinată, agresivă, în care fiecare jucător știe ce are de făcut. Este o echipă care mi-a plăcut foarte mult. Cu atât este mai importantă victoria.

Îi felicit pe jucători, pentru că astăzi am știut să suferim. Am încercat să câștig și eu cu armele lor, să fac un antijoc în unele momente, să nu le dăm spații. Am cedat terenul intenționat, i-am lăsat să vină peste noi, să nu le lăsăm spații, pentru că sunt periculoși pe contraatac. Am jucat la rezultat. Nu știu, nu cred că a fost un meci frumos, dar, până la urmă, ne-am atins scopul. Am luat cele trei puncte.

Au pus presiune pe noi, dar în afară de acea ocazie din final nu au avut situații foarte mari. Tot noi am avut ocazii în care puteam să închidem jocul mai devreme. La acea ocazie a lui Popa, am mai scăpat de câteva ori pe contraatac, dar nu am reușit să înscriem și al doilea gol, să ne facem meciul mai ușor. Dar îi felicit, pentru că s-au dăruit, am știut să suferim. Așa se câștigă punctele. Avem o serie importantă de victorii și sper să o ținem tot așa”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

”Echipa Galațiului va avea un cuvânt de spus la promovare. E, poate, principala favorită”

Antrenorul stelist a avut cuvinte de laudă pentru SC Oțelul și antrenorul Dorinel Munteanu, despre acesta din urmă spunând inclusiv să-i pare rău că l-a învins. Echipa gălățeană o vede chiar principala favorită la promovare.

”Vreau să felicit echipa Galațiului, o echipă care dacă o va ține așa va avea un cuvânt de spus la promovare. La cum au jucat în seara asta și cum i-am simțit eu, poate la cald, echipa e, poate, principala favorită la promovare (n.r. – probabil s-a referit la faptul că e principala favorită dintre echipele cu drept de promovare). Și Dejul e acolo. Toate echipele, dar vă spun că Oțelul mi-a plăcut în seara asta. Chiar dacă nu și-a creat multe ocazii, e o echipă solidă, o echipă matură, vine de la Liga a 3-a și uitați că face față. E important ceea ce face Dorinel Munteanu. E un antrenor foarte bun, care știe să-i țină în priză și să scoată maximum de la ei. O echipă disciplinată, îi felicit. Acum ce să spun, îmi pare rău de Dorinel, e nașul copiilor, dar asta este la fotbal!”, a declarat Oprița.

Pe Bărbulescu are cine să-l înlocuiască, de la Chunchukov are așteptări și mai mari

În minutul 66, Valentin Bărbulescu a ieșit accidentat, acuzând dureri la coapsa piciorului stâng, și fiind înlocuit cu Mădălin Mihăescu.

Oprița nu a părut atât de afectat atunci când a fost întrebat despre faptul că mijlocașul căpitan al echipei a ieșit accidentat.

”Important este că a dat totul pe teren. Toți au alergat, s-au bătut pentru fiecare minge. Așteptăm să își revină. Sunt mulți jucători în lot care pot să intre și să îi înlocuiască”, a spus Oprița, care are așteptări mai mari și de la Tsvetelin Chunchukov: ”Sunt mulțumit. Așa trebuie să fie. Golul i-a adus încredere. Și evoluțiile sunt bune, sunt mulțumit de el. Este e un jucător cu calitate, cu experiență și aștept mai mult de la el. E pe drumul cel bun.”

Bulgarul adus din prima ligă, de la Chindia, a fost la al patrulea meci consecutiv în care a marcat pentru Steaua, și la tot atâtea goluri înscrise în total pentru echipă în acest sezon.

Steaua în meciul cu SC Oțelul: Dincă – D. Oroian (Al. Sima 53′), Gugu, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu (Balgiu 73′), Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 66′), Dr. Gheorghe (Corbu 53′) – Chunchukov (Șt. Pacionel 73′), Chipirliu. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, Bustea, A. Trică.

Oprița, despre lipsa galeriei: ”Am înțeles că i-au băgat în niște corturi, i-au dezbrăcat, i-au controlat”

La meci asistența a fost una redusă, în multe momente atmosfera fiind asigurată de micuța galerie a Oțelului. Totuși, acest lucru s-a datorat în mare parte și faptului că Jandarmeria a făcut controale ”la sânge” înainte de meci, Oprița dezvăluind scene incredibile la care au fost supuși fanii din galerie.

”Poate și ora nu a fost cea mai potrivită, dar televiziunea nu cred că avea altă soluție, pentru că sunt meciuri de Champions League. Oțelul jucase și în Cupa României și nu avea cum să-i programeze mai devreme, așa că atât s-a putut”, a spus Oprița, inițial, despre numărul spectatorilor.

”Am simțit lipsa galeriei. Am înțeles că s-au făcut controale, așa, mai la sânge. Nu știu. S-au plâns că numai lor li se fac lucrurile astea. Am înțeles că i-au băgat în niște corturi, i-au dezbrăcat, i-au controlat și nu au putut să ajungă toți la meci, să vină și de la început. Noi suntem alături de ei. Era important să fie câți mai mulți. Au făcut și o coregrafie foarte frumoasă. Era important, pentru fotbal, să fie câți mai mulți spectatori în tribune”, a declarat Oprița despre lipsa galeriei.

Cu această victorie, Steaua a acumulat 26 de puncte și este lider pentru a treia etapă consecutivă. În etapa a 12-a, Steaua joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (locul 15, 12 puncte).

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 22:02 Liga 2
Pe aceeași temă