SC Bacău încheie mini-returul cu o victorie la „masa verde”: „Luăm vacanță cu 90 de minute mai devreme”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 13:44 Liga 2
SC Bacău încheie mini-returul cu o victorie la

SC Bacău nu va mai juca sâmbătă, pe teren propriu, în ultima etapă din Liga 2 programată pentru acest an. Jucătorii lui Cristi Popovici vor lua vacanță mai devreme după ce Săgeata Năvodari nu a fost programată în campionat din cauza neachitării baremului de arbitraj pentru jocul din runda trecută cu Rapid CFR Suceava.

Moldovenii se vor impune la „masa verde”, cu 3-0, și vor aștepta rezultatele jocurilor de la Pitești și Berceni pentru a știi dacă încheie anul pe locul 6 sau nu. Cu cele trei puncte câștigate în fața Săgeții, Sport Club-ul va înregistra 21 de puncte, însă trebuie să aibă noroc pentru a termina pe loc de play-off. Unirea Slobozia și CF Brăila au câte 20 de puncte și pot depăși echipa lui Cristi Popovici.

„Chiar dacă existau semnale că Săgeata nu se va prezenta sau nu va fi programată, noi ne-am antrenat toată săptămâna cu gândul că sâmbătă vom juca. Asta e, luăm vacanță cu 90 de minute mai devreme, după un mini-retur foarte bun încheiat cu o victorie cu 3-0 la masa verde”, a declarat, citat de desteptarea.ro, antrenorul SC-ului, Cristi Popovici, care le-a comunicat jucătorilor săi data reunirii lotului: 12 ianuarie.

Astfel, cu victoria la „masa verde” în fața năvodărenilor, SC Bacău încheie acest mini-retur cu 13 puncte acumulate dintr-un total de 15. În ultimele 5 runde, jucătorii lui Popovici au câștigat patru meciuri și au terminat la egalitate într-unul.

Săgeata, și amendată pe lângă neprogramare

În privința Săgeții, aceasta a fost sacționată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal cu neprogramarea în acest joc cu SC Bacău, înfrângerea cu 3-0, însă și cu o amendă. „În baza art. 83 pct. 12 din RD (n.r. Regulamentul Disciplinar) clubul AFC Săgeata Năvodari se sancționează cu neprogramarea echipei la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor arbitrilor și observatorului de joc și i se aplică o penalitate sportivă de 1.400 de lei”, este motivarea Comisiei.

Săgeata rămâne deocamdată în campionat, deoarece este la prima neprogramare, însă riscă excluderea în caz că nu-și rezolvă problemele financiare în această iarnă, iar în prima etapă a anului viitor va înregistra cea de-a doua neprezentare. „Avem două luni de pauză în care vom vedea ce vom face în continuare. Poate va veni un investitor. Momentan suntem în discuții cu cineva din Italia”, a declarat George Poștaliu, președintele Săgeții Năvodari.

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă