Șase dintre fotbaliștii care au retrogradat Dinamo au anunțat că vor să rămână în Liga 2. Cu unul s-a semnat prelungirea, iar printre surprize se numără și Gabriel Torje

Andrei PASCU 01 Jun. 2022, 17:22 Liga 2
Șase dintre fotbaliștii care au retrogradat Dinamo au anunțat că vor să rămână în Liga 2. Cu unul s-a semnat prelungirea, iar printre surprize se numără și Gabriel Torje

Dinamo începe să își contureze, deja, lotul cu care va aborda sezonul de Liga 2, după retrogradare. Este de așteptat ca, dintre jucătorii care au terminat sezonul 2021/2022 cu ”câinii roșii”, mulți să plece, doar câțiva urmând să mai rămână sub comanda antrenorului care va pregăti echipa.

Șase fotbaliști vor să rămână la Dinamo în Liga 2. Printre ei, Gabriel Torje și Mirko Ivanovski

Dinamo are șanse să conteze și pe câțiva jucători cu experiență, anumite nume dintre cele care au dus clubul în Liga 2 manifestând dorința de a continua. Gabriel Torje (foto articol), Mirko Ivanovski, Răzvan Grădinaru, Gabriel Moura, Marius Tomozei şi Mihai Eşanu și-au arătat disponibilitatea să continue la Dinamo, dar rămâne de văzut în ce măsură se poate ajunge la un acord cu ei, iar ambele părți să fie mulțumite, ținând cont de faptul că salariile vor fi vizibil mai mici.

Marius Tomozei, acord cu Dinamo pentru sezonul următor de Liga 2

Tomozei va fi sigur în lot, pentru că Dinamo a prelungit contractul cu el, în timp ce ceilalți cinci și-au manifestat verbal intenția de a continua la rândul lor, în ciuda faptului că fanii sunt nemulțumiți total de cum s-au prezentat în campionatul trecut, cerând public plecarea lor.

Torje aşteaptă să-i spunem care ar fi condiţiile unei noi colaborări. Ivanovski a transmis că el este dispus să ajute Dinamo. Grădinaru şi Moura au zis că ei se mai gândesc, dacă vrem şi noi. Tomozei va continua şi el, a semnat. O situaţie deosebită este cea a lui Eşanu, portarul atât de acuzat după baraj, el a precizat că doreşte să rămână, să ajute, dar acest lucru va depinde de noul antrenor.

Trebuie să vedem bugetul de venituri pentru sezonul viitor pentru a face şi bugetul de cheltuieli. Vor fi salarii mici, cu bonusuri de performanţă”, a anunțat conducerea lui Dinamo, conform GSP.

Dinamo, salarii de 2.500 de euro în Liga 2

Toți jucătorii amintiți au fost oameni de bază pentru Dinamo în sezonul de Liga 1 recent încheiat, Gabriel Torje bifând 24 de partide, Mirko Ivanovski evoluând în 27 de meciuri, Răzvan Grădinaru în 12, Gabriel Moura în 11, Marius Tomozei în trei și Mihai Eşanu în 21. Trei dintre ei, Grădinaru, Moura și Tomozei, au ajuns în ”Ștefan cel Mare” pe parcursul campionatului trecut.

Dinamo va scădea serios din bugetul de salarii, fotbaliștii urmând să încaseze, în medie, în jur de 2.500 de euro pentru fiecare lună. Astfel, remunerațiile sunt la cel puțin jumătate din plățile care se făceau în Liga 1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 01 Jun. 2022, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă