Șanse de 50 % ca Botoșaniul să se desființeze

23 Jul. 2009, 18:00 Liga 2
Șanse de 50 % ca Botoșaniul să se desființeze

Finanțatorul lui FC Botoșani, Valeriu Iftimie, cât și vicepreședintele Cornel Sfaițer s-au arătat ieri, pesimiști cu privire la șansele de a menține echipa fanion în activitate. „Momentan sunt șanse de 50% de a închide clubul. Noi avem voința, dar ne mai trebuie și banii. ANAF vine acum și vrea să ne impună ca salariile jucătorilor de fotbal să nu mai fie în baza unei convenții civile la care plăteam impozit de 16%, ci în baza unui contract de muncă la care să plătim 65% impozit. Acum avem datorii de 6 miliarde de lei, dar dacă se schimbă impozitarea vom avea 18 miliarde de lei. Noi avem nevoie de un buget de 25 miliarde de lei vechi pentru întreg campionatul viitor. Hai că 10 miliarde vin de la CL și CJ, dar ne trebuie diferența, care este foarte mare în momentul de față. Sunt șanse de 50% la 50% să fim sau nu prezenți la startul viitoarei ediții de campionat. Eu nu sunt 100% convins că vom reuși să înclinăm balanța în favoarea noastră”, a declarat Valeriu Iftimie.
 

 

Totodată, clubul botoșănean trebuie să achite 3 miliarde până pe 13 august pentru a fi înscriși în campionat. FC Botoșani trebuie să achite 75.000 de euro în contul Gloriei Bistrița, iar în cazul în care acești bani nu vor fi achitați până la data menționată, echipa nu va mai fi inclusă în campionat. „Caut soluții, dar în fiecare zi mi se pare că merge mai prost decât a mers cu o zi înainte”, a spus Valeriu Iftimie.
 

 

În privința datoriilor către jucători, oficialii nu-și fac mari probleme, deoarece au de încasat foarte curând cei 25.000 de euro din transferul lui Marius Matei la Oțelul. Astfel, restanțele de un milion de euro nu reprezintă o problemă pentru conducere.
 

 

FC Botoșani mai are de primit și 50.000 de euro, plus încă 200.000 ulterior pentru transferul fundașului Florin Acsinte la Dinamo II. Șefii grupării moldovene sunt sceptici că vor încasa prea curând banii, deoarece și Dinamo se află într-o acută criză de bani.

 

Amicalul cu Cetatea Suceava de pe 8 august nu se va mai disputa. Antrenorul Cetății , Ioan Radu a declarat, la conferința de presă de ieri, că amicalul celor două echipe de ligă secundă nu va mai avea loc, întrucât oficialii suceveni nu mai sunt disponibili să joace cu gruparea din Areni.
 

 

Sursa: botosaneni.ro
 

23 Jul. 2009, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă