Săgeata, alături de fanii „marinarilor” intrați în greva foamei

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 10:46 Liga 2

Nou-promovata în Liga 1 nu a rămas insensibilă la drama clubului constănțean, amenințat cu falimentul și ai cărui fani refuză de vineri să mai mănânce

Sâmbătă seară, jucătorii Săgeții au intrat pe gazonul stadionului „Farul”, la meciul cu ACS Poli Timișoara, purtând un banner primit de la greviști. Fanii Farului au scris pe lunga bucată de pânză: „Istoria fotbalului constănțean este reprezentată de Farul. Salvați-l!”. Mesajul nu s-a văzut însă prea bine în primă fază, întrucât jucătorii nu au ținut corect bannerul. Totuși, chiar și așa, fanii Farului le mulțumesc jucătorilor pentru gestul lor. În cele din urmă însă, bannerul a fost filmat și a apărut la televizor.

Mulțumirile greviștilor se îndreaptă și către primarul orașului Năvodari. „Nicolae Matei a fost de acord fără rezerve ca fotbaliștii Săgeții să poarte acest banner. Îi mulțumim. În Constanța, ecoul demersului nostru nu a fost auzit de nimeni, dar iată că ne ajută primarul de la Năvodari”, au spus fanii.

Cei cinci suporteri ai FC Farul aflați de vineri în greva foamei la stadion au primit, sâmbătă, vizita fostului căpitan și antrenor al FC Farul, Ion Barbu, care a jucat șah cu fanii.

De asemenea, în dimineața aceleiași zile, când fotbaliștii Farului au plecat spre Mangalia, la amicalul cu ACS Callatis 2012, tehnicianul care pregătește Farul, Ion Răuță, a venit la greviști, i-a încurajat și le-a dat un bax de apă și o pungă de cafea.

Și portarul Vlad Neagu a fost alături de suporteri, care au mereu în preajmă și colegi din galerie. De la amenajarea cortului, vineri seară, în zona în care stau fanii s-au mai amplasat mesaje, „Greva foamei”, „Anti FRF LPF”, „Bosînceanu – gropar sau salvator?”, dar și tricolorul.

Pe timpul partidei de sâmbătă seară, fanii constănțeni au fixat pe gardul de la tribuna a doua, în zona reclamelor, alte două mesaje: „Salvați Farul!” și cel adresat lui Gheorghe Bosînceanu, fostul patron al Farului.

După ce au donat clubului 1.145 de lei, sumă strânsă din banii suporterilor, care i-a picat la fix Farului pentru stingerea unei datorii, fanii au anunțat că vor continua să adune bani, pe care-i vor vărsa în contul clubului.

Ieri după-amiază, suporterii Farului au pus bannerul purtat de fotbaliștii Săgeții pe podul nou din zona Agigea, care duce spre Port. De asemenea, alte două mesaje au fost amplasate pe poduri din Constanța: „Noi pentru Farul face orice. Voi?” și „Nu ucideți Farul!”.

Sorin Mihăilescu refuză orice tratament!

Ieri la prânz, Sorin Mihăilescu (45 de ani), cel mai cunoscut fan al Farului, se simțea rău. „Parcă nu am vlagă, sunt stins”, a declarat Sorin, care încă din noaptea de sâmbătă spre duminică resimțea urmele grevei foamei. Soț și tată a doi copii (Evelina – 23 de ani, Sorin jr. – 15 ani), dar în egală măsură nebun după Farul, Sorin a declarat că este hotărât să meargă până la capăt, semnând în acest sens o hârtie prin care refuză tratamentul medical, chiar și dacă starea sa de sănătate va necesita intervenția medicilor!

„Am început să mă simt rău. Am lăsat o declarație prin care refuz orice tratament, acceptând doar analizele care pot arăta că acest gest extrem al meu este unul real. Dacă eu pățesc ceva, am rugămintea să continuați lupta! Cu Farul până la moarte și după aceea!”, a postat Mihăilescu pe pagina sa de Facebook.

„Curtea din fața clubului arată senzațional cu atâtea mesaje. Singura problemă e că suntem cinci – șase zombi în fiecare dimineață, aiurea-n drum! Azi e duminică. Haideți cei care puteți, cu corturi și susținere! Nimeni nu vă cere să intrați în greva foamei, dar altfel ar arăta dacă ne-am implica mai mulți. Eu nu cedez, merg până la capăt, indiferent care ar fi acela. PS: Mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut, fie prin simpla prezență, fie cu apă minerală sau doar cu gânduri de bine! Mulțumesc și celor din presa locală pentru mediatizare și susținere! Înainte!”, a mai scris Sorin pe rețeaua de socializare.

Ieri după-amiază, în greva foamei rămăseseră doar el și un al doilea suporter, Dorin, de 27 de ani. Alexandru (28 de ani) nu a mai rezistat și a mâncat ceva, ieșind astfel din grevă, dar rămânând alături de Sorin și Dorin la stadion.

Și Andrei Boef (21 de ani) s-a simțit foarte rău, iar Sorin Mihăilescu a reușit să-l convingă să iasă din protest. Andrei nu mai este grevist, dar nu a părăsit locul grevei. Aseară, a renunțat și Dorin, astfel că Sorin a rămas singurul fan al Farului în greva foamei.

„Tăcerea și ignoranța sunt și ele răspunsuri”

În urma ultimelor evenimente care au avut în centrul atenției FC Farul și fanii săi, Asociația Suporterilor FC Farul Constanța a redactat ieri un comunicat, în care, sub semnătura purtătorului de cuvânt, Alexandru Buga, menționează: „1. ASFCF transmite sincere multumiri domnului primarul al orașului Navodari, Nicolae Matei, reprezentanților clubului și jucătorilor echipei Săgeata Năvodari, care au aprobat și, respectiv,  au intrat cu mesajul nostru la începutul meciului de aseară (n.n. – sâmbătă); 2. Mulțumim domnilor antrenori Ion Răuță și Ion Barbu pentru sprijinul acordat și îi asigurăm de faptul că, atât timp cât suporterii FC Farul vor avea un cuvânt de spus, își vor continua, respectiv relua activitatea în cadrul clubului; 3. Mulțumim cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – Serviciul de Ambulanță pentru monitorizarea zilnică și pentru decența cu care au tratat demersul nostru; 4. Mulțumim acelor reprezentanți ai mass-media care au adus la cunoștința publicului acțiunile noastre. Fără ei, demersul nostru ar fi fost sortit anonimatului…total; 5. ASFCF continuă campania de strângere de fonduri pentru salvarea clubului fanion al fotbalului dobrogean de la faliment. Toți cei care doresc să contribuie pot vira bani direct în contul clubului sau la cortul amplasat în curtea interioară a stadionului „Farul”.

PS: Ne-am fi așteptat la reacții oficiale din partea tuturor celor vizați de protestul nostru. Mai ales că băieții au intrat astăzi (n.n. – ieri) în a treia zi de greva foamei! Considerăm, însă, că nu este necesar să fie nominalizați. Tăcerea și ignoranța sunt și ele răspunsuri”. Contul în care pot fi depuși banii pentru Farul este RO52BTRL01401205215749XX.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă