„S-au comportat ca o echipă de județ, le oferim condiții de județ”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2012, 12:44 Liga 2

Conducerea FC Farul a luat o serie de măsuri împotriva jucătorilor și a antrenorilor, în urma jocului extrem de modest etalat de echipă la Suceava, care a dus la pierderea jocului cu 1-2

„Marinarii” au ieșit extrem de șifonați din partida de campionat cu Rapid CFR Suceava. Nu atât prin prisma scorului înregistrat, cât prin prisma evoluției, una extrem de slabă, lipsită de atitudine. Oficialii clubului constănțean au fost extrem de deranjați de modul în care echipa a tratat meciul de săptămâna trecută, astfel că a trecut la contraatac.

Drept pedeapsă, fotbaliștilor și tehnicienilor li s-a oprit 25% din banii pe luna octombrie, salariul fiind și blocat până când formația va realiza trei victorii consecutive. Tot până atunci, echipa se va antrena numai pe terenul secund și nu va mai face recuperare.

„S-au comportat ca o echipă de județ, le oferim condiții de județ. Nu suntem supărați din cauza înfrângerii, ci pentru atitudinea jucătorilor. Nu este posibil ca într-un meci cu o echipă, Suceava, nou-promovată, cel mai bun jucător al Farului să fie portarul, George Curcă! Doar el și juniorii au jucat, ceilalți au fost toți o apă și-un pământ”, a declarat vicepreședintele FC Farul, Cristi Munteanu.

Conducătorii constănțeni sunt supărați și pentru că „marinarii” au pierdut în fața unei echipe care nu beneficiază de condițiile Farului. Astfel, cel mai mare salariu al unui jucător sucevean nu depășește 2.500 lei și, în plus, fotbaliștii de la Rapid CFR nu au mai văzut niciun ban din luna iunie.

„Clubul a luat diverse măsuri, care ne ating în mai multe părți, în orgoliu, la buzunar… După o săptămână mai agitată în vestiar, sâmbătă, la meciul cu Dunărea Galați, aștept reacția jucătorilor. La Suceava, am evoluat slab spre foarte slab, în anumite momente. Calitatea jocului a fost îndoielnică. Mi-am asumat acest eșec și vreau ca echipa să-și schimbe atitudinea. Asta le-am cerut mereu băieților. Să dea maximum etapă de etapă. Dacă la Suceava au dat maximum, atunci acesta este foarte mic la Farul. Sunt fluctuații mari de la meci la meci, pe care nu mi le pot explica. Aștept o reacție sâmbătă și sunt convins că aceasta va fi pozitivă. Vreau să văd răspunsul unor bărbați, să le văd orgoliul sportiv și fotbalistic”, a arătat și antrenorul principal Alin Artimon.

„Ne e rușine, avem capetele plecate”

Meciul FC Farul – Dunărea Galați, din etapa a șaptea a Ligii a doua, seria întâi, se joacă mâine, de la ora 11, pe stadionul „Farul” din Constanța. În ultimele zile, mai mulți jucători de la Farul, Ivanovici, Bârlădeanu, Curcă și Stoianof, s-au confruntat cu probleme medicale, dar Artimon a spus că lucrurile au evoluat spre bine în ce-i privește.

Suspendat la Suceava, în urma eliminării din partida de Cupa României cu FC Brașov, fundașul stânga Valentin Sandu și-a cerut scuze pentru cartonașul roșu primit sub Tâmpa, care l-a împiedicat să ajute echipa în partida cu Rapid CFR. „Vreau să mă revanșez cu Dunărea. Suntem cu capetele plecate, dar așteptăm cu încredere disputa de sâmbătă. Dunărea nu e o echipă ușoară, ci una imprevizibilă, dar nu luăm în calcul decât victoria, mai ales că jucăm acasă. Ne e rușine pentru locul ocupat în clasament. Nu mă așteptam să fim atât de jos, la ce echipă avem. Vina e a tuturor”, a declarat Sandu.

Ghenciu și Băjan, în atenția Naționalei

Doi dintre jucătorii Farului, tinerii Ferdi Ghenciu (mijlocaș) și Robert Băjan (fundaș dreapta), au intrat în atenția diriguitorilor lotului național Under-17 al României. În acest sens, selecționerul reprezentativei, Ionel Augustin, va veni mâine la Constanța pentru a-i urmări pe cei doi la partida cu Dunărea Galați. „S-ar putea ca Ghenciu și Băjan să fie singurii jucători din țară născuți în anul 1995 care joacă titulari la Liga a 2-a”, a comentat Artimon.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 12 Oct. 2012, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă