S-a votat asocierea cu CL, se așteaptă banii!

26 Aug. 2009, 15:00 Liga 2
S-a votat asocierea cu CL,** se așteaptă banii!

Luni, Consiliul Local Ploiești a votat asocierea muncipalității cu SC FC Petrolul „în vederea finanțări și a realizării în comun a unor acțiuni de interes public”. Mai pe șleau s-a găsit formula juridică prin care municipalitatea poate contribui cu fonduri bănești la echipa-fanion de fotbal a Ploieștiului și a Prahovei! Salutată cu bucurie de managerul general Valeriu Răchită, dar și de fani, decizia luată nu va însemna un „boom” imediat, deoarece mai trebuie parcurse câteva etape până când efectiv banii vor putea fi folosiți de diriguitori „galben-albaștrilor”. Mai întâi este nevoie de o decizie de asociere a actualului Consiliu de Administrație, o formalitate în sine, apoi e nevoie de parafarea actului de asociere între părți, iar în cele din urmă de acordarea unei vize de legalitate de către Prefectură, chestiune care va mai dura minimum 15 zile după socotelile noastre. De-abia apoi se va iniția o nouă adunare extraordinară a Consiliului Local, ocazie cu care, pe marginea unei rectificări de buget, va fi alocată suma necesară pentru ca gruparea să-și desfășoare activitatea până la 1 ianuarie 2010. Conform spuselor de până acum ale primarului Andrei Volosevici, suma va fi de 375.000 de euro. Până când „gologanii” vor intra efectiv în contul clubului, „găzarii” vor trăi, ca și până acum, din sponsorizările oamenilor de bine și din cele ale suporterilor!

 

Portar de la Marseille, pentru Petrolul!
 

 

După ce a renunțat la moldovenii Paul Bostan și Alexei Casian, tehnicianul Petrolului, Valeriu Răchită, are un nou fotbalist în curte! Acesta nu este, însă, venit în probe, ci a fost legitimat ieri la Petrolul, fiind împrumutat pentru o perioadă de un an de la prim-divizionara FC Brașov. Este vorba despre tânărul Alexandru Benga (20 de ani), fotbalist care a mai trecut pe la Forex Brașov și Gloria Buzău și care se poate lăuda că are la activ peste 20 de selecții în lotul național „Under 19” (sub 19 ani), cinci dintre acestea fiind în calitate de căpitan el formației!
 

În afara sa, în curtea „lupilor” a mai sosit Dmytro Nogopodov, un portar ucrainean de 21 de ani și 1,96 m înălțime, care a fost și în lotul lui Olympique Marseille! El nu a apucat, însă, să evolueze la prima echipă din metropola franceză, fiind folosit doar la formația secundăa marseillezilor! El a mai trecut și pe la AS Cannes, iar de două zile se pregătește cu Petrolul, formație de la care așteaptă să-i ofere posibilitatea de a fi titular și, implicit, de a-și relansa cariera! În fine, atacantul moldovean originar din Bălți, Mihai Țurcan (20 de ani), fost internațional de tineret al Moldovei, dar și junior la Dinamo Kiev a sosit sub comanda lui Răchită. El nu reprezintă o necunoscută pentru microbiști și presa din România, deoarece a mai fost legitimat la Dinamo București, însă nu a putu săși facă loc în prima garnitură a „câinilor roșii”, deși fusese adus cu surle și trâmbițe în calitate de „mare speranță a fotbalului de peste Prut”. Este posibil ca până pe 10 septembrie, dată la care se încheie mercato-ul autohton, petroliștii să mai înregimenteze câțiva fotbaliști, pentru unii dintre ei fiind, evident, nevoie și de o perioadă de probă. Vom reveni cu amănunte.

 

Sursa: informatiaprahovei.ro

26 Aug. 2009, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă