VIDEO | Yanis Pîrvu, de la CFC Argeș, aproape de un gol senzațional în partida România U17 – Moldova U17. Tinerii lui Nicolae Roșca au câștigat fără probleme

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2024, 19:08 Liga 2
VIDEO | Yanis Pîrvu, de la CFC Argeș, aproape de un gol senzațional în partida România U17 - Moldova U17. Tinerii lui Nicolae Roșca au câștigat fără probleme

România U17 a disputat primul meci amical al acțiunii desfășurate în această lună februarie, contra Republica Moldova U17. A învins fără emoții, scor 4-1, iar jucătorul echipei Campionii FC Argeș, Yanis Pîrvu (16 ani), a fost aproape de un gol de senzație.

Mijlocașul piteștenilor, care a prins opt meciuri în acest sezon de Liga 2 și chiar a marcat un gol, a fost protagonistul unei curse de la mijlocul terenului, a driblat mai mulți adversari, a trecut și de portar, dar șutul a fost respins de pe linia porții.

România U17 a învins Republica Moldova U17

Tricolorii sub 17 ani vor juca în acest an la Turul de Elită pentru accederea la EURO 2024, dar până atunci dispută câteva meciuri amicale. Au fost stabilite două teste contra Republica Moldova U17, iar primul a avut loc, sâmbătă, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Al doilea va avea loc luni, 12 februarie.

S-a terminat, așadar, 4-1 pentru România U17, iar, conform FRF, la pauză era 2-0. Au marcat David Popa (de la FCSB, în minutul 16) și Alexandru Stoian (de la Farul, în minutul 43).

Apoi, după reluare, Republica Moldova U17 a redus din diferență în minutul 62, prin Marius Lutenco, dar tricolorii pregătiți de Nicolae Roșca au mai marcat de două ori până la ultimul fluier, prin Iustin Doicaru (de la Farul, în minutul 70) și Raul Stanciu (de la UTA, în minutul 86).

  • România U17:  Ungureanu – Ioniță (Gașpăr 65′), Cotor, Dumitra, Techereș –Petculescu (Burlacu 65′), Laszlo, Stoian –Popa (Stanciu 65′), Doicaru, Toma (Pîrvu 75′)

Yanis Pîrvu, de la CFC Argeș, aproape de un gol superb

Telegrame au primit și doi jucători din diviziile inferioare din țară, câte unul din Liga 2 și Liga 3, pentru dubla cu Republica Moldova U17, Yanis Pîrvu, de la CFC Argeș, și Diego Burlacu, legitimat la FC Bacău.

Amândoi au jucat, dar nu din primul minut. Pîrvu a intrat pe teren în minutul 75, iar Burlacu și-a făcut apariția pe teren ceva mai devreme, în minutul 65. Ei le-au luat locul lui Mihai Toma (FCSB), respectiv Robert Petculescu (Universitatea Craiova).

Fotbalistul legitimat în Liga 2 a avut o șansă mare de gol, în urma unei acțiuni în mare viteză, de la mijlocul terenului. A depășit câțiva adversari, a culcat portarul, dar șutul din careu a fost respins cu capul de un fundaș moldovean repliat în ultimul moment.

Șansa a avut loc în minutul 90, când scorul era deja 4-1 pentru România U17, iar Campionii FC Argeș a postat pe Facebook cursa avută de Pîrvu.

România U17 va disputa în țară meciurile de la Turul de Elită 

România va găzdui jocurile, Turul de Elită fiind ultima rundă a preliminarilor înaintea Campionatului European. Locul de disputare va fi Buftea. La turneul final vor merge locurile 1 din cele opt grupe, dar și cele mai bune șapte locuri 2. EURO U17 va fi găzduit de Cipru și va avea loc în perioada 20 mai – 5 iunie.

La Turul de Elită, România U17 va întâlni Țara Galilor U17, Bulgaria U18 și Suedia U17, în luna martie.

Lotul complet convocat pentru amicalele cu Republica Moldova U17:

Portari: Bogdan Ungureanu (Rapid ), Mihai Răcășanu (CFR Cluj)

Fundași: Ștefan Ioniță (Salernitana | Italia), Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), Matei Manolache (FCSB), John Dumitra (Farul Constanța), Andrei Racu (Atalanta | Italia), Eduard Cotor (Vfl Osnabruck | Germania), Rareș Tomoiagă (Union Saint-Gilloise | Belgia), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (Lazio | Italia)

Mijlocași: Iustin Doicaru (Farul Constanța), David Popa (FCSB), Dan Nechifor (Farul Constanța), Diego Burlacu (FC Bacău), Matyas Laszlo (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Alexandru Stoian (Farul Constanța), Yanis Pîrvu (Campionii FC Argeș)

Atacanți: Raul Stanciu (UTA Arad), Vlad Oargă (Sampdoria | Italia)

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-pentru-unirea-dej-in-amicalul-cu-gloria-bistrita-nasaud-19299330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-clar-pentru-cs-tunari-contra-cetatea-turnu-magurele-19299317

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-cel-mai-bun-antrenor-din-liga-2-bogdan-chipirliu-cel-mai-bun-jucator-19299309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-petre-s-a-intors-in-liga-2-pentru-a-si-relansa-cariera-fostul-golgheter-al-celor-de-la-uta-se-va-lupta-cu-noua-sa-echipa-pentru-evitarea-retrogradarii-19299243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-victorie-in-amicalul-cu-steaua-scor-1-0-19299310

Răzvan STÎNGĂ 10 Feb. 2024, 19:08 Liga 2
Pe aceeași temă