Robert Moldoveanu, speranța „stegarilor” în lupta pentru promovare. „Vreau să-l fac rapid uitat pe Manole”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 13:02 Liga 2
Robert Moldoveanu, speranța

Împrumutat de Dinamo la FC Brașov în ultima zi în care s-au putut perfecta transferuri la FRF, atacantul Robert Moldoveanu a ajuns abia marți la Brașov. Ținând cont că în această iarnă, FC Brașov l-a pierdut pe Laurențiu Manole, golgheterul echipei din prima parte a sezonului, redirecționat la cererea jucătorului de Dinamo la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, stafful tehnic al „stegarilor” își pune mari speranțe în Robert Moldoveanu.

„Știu că Manole a fost golgheterul echipei și că a avut evoluții apreciate la Brașov. Sper să-l fac rapid uitat! Am venit la FC Brașov cu planuri mari, îmi doresc enorm să ajut echipa să promoveze în Liga 1 și până la finalul campionatului sper să înscriu 7-8 goluri!”, a precizat atacantul lui FC Brașov pentru Monitorul Expres.

„Robert este un tânăr atacant care promitea enorm acum doi ani. El abia a venit la Brașov, trebuie să avem răbdare cu el și să-l ajutăm să se integreze cât mai repede în echipă. FC Brașov are nevoie de el, dar și Robert avea nevoie să joace după perioada dificilă prin care a trecut”, spunea Cornel Țălnar.

Majoratul la Brașov

Moldoveanu a fost plecat săptămâna trecută cu echipa Under 18 a României la un turneu în Italia, astfel că FC Brașov nu a putut conta pe serviciile sale în primele două etape ale sezonului. Dacă marți, Moldoveanu a făcut doar alergări ușoare, ieri, tânărul atacant a intrat în programul normal de pregătire al echipei.

Cum ieri a fost ziua sa de naștere, Robert împlinind 18 ani, la finalul ședinței de pregătire, atacantul și-a cinstit colegii în vestiar cu tort și cu câte o bere. „Am așteptat cu nerăbdare să împlinesc 18 ani și iată că mi-am sărbătorit ziua la Brașov. Faptul că sunt născut de Ziua Femeii este subiect de glume printre colegi și prieteni, dar m-am obișnuit. Nu am mai lucrat până acum cu Cornel Țălnar, doar cu Florentin Petre la Dinamo II. Am fost primit foarte bine de colegi și antrenori. Au venit la Brașov și cei din familia mea pentru a sărbători împreună ziua mea de naștere”, a spus Moldoveanu.

„Campionii se nasc în suferință”

Pe când avea doar 16 ani și cinci luni, Moldoveanu a debutat în Liga 1, fiind promovat la prima echipă a lui Dinamo de către antrenorul Mircea Rednic. Robert Moldoveanu era considerat marea speranță a lui Dinamo, dar accidentările suferite i-au blocat accensiunea. Mai întâi a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și ruptură de menisc la piciorul stâng, iar la începutul anului trecut a suferit o ruptură a ligamentelor, de data aceasta la piciorul drept!

„În toată această perioadă dificilă m-am ghidat după motoul «campionii se nasc în suferință» și iată că am trecut cu bine peste toate obstacolele. Am reușit să revin, sunt mai puternic acum, am jucat și la lotul Under 18 al României. Acum sunt la FC Brașov și ușor, ușor mă voi integra în echipă”, a spus atacantul lui FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă