Robert Ilyeș acuză fotbalul românesc de trageri de timp, dar la interviurile pentru FK Miercurea Ciuc vorbește în maghiară. Paradoxul pe care îl folosim doar când căutăm vina în altă parte

Andrei PASCU 28 Aug. 2023, 16:03 Liga 2

FK Miercurea Ciuc nu a reușit să treacă de CSM Reșița în etapa a 4-a de Liga 2, terminând la egalitate duelul cu formația nou-promovată în divizie, scor 1-1, pe teren propriu.

La finalul jocului, Robert Ilyeș a fost nemulțumit și de faptul că trupa lui Flavius Stoican a tras de timp pentru a nu pierde partida.

Robert Ilyeș, supărat pe tragerile de timp după FK Miercurea Ciuc – CSM Reșița 1-1

Robert Ilyeș a fost vizibil iritat de practicile echipei din Reșița, prin tragerile de timp. A semnalat acest detaliu la finalul întâlnirii, precizând că este un aspect utilizat tot mai mult de cluburile din România (despre faptul că echipa dumneavoastră activează în Liga 2 din România și comunică în maghiară, nimic domnule Ilyeș?). A lansat și un avertisment ”principalul” Ciucului, că el nu va face niciodată astfel de lucruri la echipele pe care le va pregăti.

Ilyeș a dat de înțeles că, dacă Reșița nu ar fi tras de timp, atunci FK Miercurea Ciuc ar fi putut câștiga partida și să își treacă în cont al doilea succes din campionat.

”Cred că noi am fost cei care am dictat ritmul, care am dominat jocul. Din partida astăzi a lipsit doar golul. Am început bine și în repriza secundă, am reușit să înscriem. Am avut în continuare câteva situații din care daca marcam sunt sigur că nu asistam la această josnicie, ce am fost nevoiți să o vedem pe teren. Îmi pare rău, că aceasta este deja timic în fotbalul românesc, după ce o echipă marchează, se tăvălesc patru pe gazon, să se intre cu targa. Apoi, de pe bancă, dubla ticăloșie a conducerii, se șutează mingi pe teren în timpul jocului. Eu n-am să-i învăț așa ceva pe ai mei. În mod regretabil, în ultimele 35 de minute, dacă am avut două-trei minute de joc efectiv, restul a fost cu jucători ce se tăvăleau sau cu mingea în afara suprafeței de joc. Regret că arătăm asemenea lucruri publicului. Regret că nu am reușit să câștigă, dar sper ca încetul cu începtul să reușim să facem mai multe meciuri mai bune”, a spus Ilyes după jocul cu Reșița.

Clubul ciucan a transmis că nu mai puțin de patru componenți ai băncii tehnice a CSM Reșița au primit cartonaș galben în meciul acesta.

Robert Ilyeș, în interviurile în maghiară pentru site-ul FK Miercurea Ciuc, nu mai vorbim despre fotbalul românesc?

Acuzele lui Robert Ilyeș față de practicile fotbalului românesc sunt fondate, dar tot despre fotbalul românesc ar trebui să vorbească antrenorul și în momentul în care oferă, pentru site-ul oficial al FK Miercurea Ciuc, interviuri în limba maghiară.

Toate interviurile oferite de antrenor în fotbalul românesc, pentru clubul din Miercurea Ciuc, au fost în maghiară. Însă, despre astfel de lucruri preferă să nu comenteze, ci se supune cerințelor conducerii fără să discute public pe acest subiect.

FK Miercurea Ciuc – CSM Reșița 1-1

După o oră de joc au început să vină golurile în confruntarea de la Miercurea Ciuc. Gazdele, conduse de Robert Ilyeș de pe banca tehnică, au deschis scorul în minutul 60, când Szilard Magyari a transformat o lovitură de la 11 metri (foto).

Apoi, CSM Reșița a restabilit egalitatea și a scos o remiză în urma reușitei lui Marian Drăghiceanu, autor al unui gol marcat în minutul 74. La finalul întâlnirii, Flavius Stoican a declarat că rezultatul e unul echitabil în contextul celor întâmplate pe teren, bun pentru echipa pe care o conduce.

  • FK Miercurea Ciuc: Karacsony – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Apro, Gondor, Gal-Andrezly, Veres, Csuros (B. Pinter 83′), Jebari (Babati 71′), L. Kovacs (Magyari 48′), Makrai (Jelena 71′)
    Rezerve neutilizate: Gyenge – Vita, B. Szabo, Gergely, Ronai

FK Miercurea Ciuc, duel cu Viitorul Pandurii în etapa următoare

Ajunsă la 4 puncte după primele patru etape ale Ligii 2, FK Miercurea Ciuc ocupă în acest moment locul 13 în clasament.

În etapa următoare, a 5-a, echipa lui Robert Ilyes va juca pe teren advers, sâmbătă, cu Viitorul Pandurii, formație care nu a câștigat până acum și are trei remize și un eșec. A adunat 3 puncte și se află pe locul 15.

În Liga 2, FK Miercurea Ciuc are două eșecuri, un egal și o victorie. A cedat în duelurile cu Concordia Chiajna (acasă, 0-3) și Corvinul Hunedoara (deplasare, 0-2), a învins Progresul Spartac (acasă, 3-0), iar acum a remizat cu CSM Reșița.

Rezumatul meciului FK Miercurea Ciuc – CSM Reșița 1-1 și declarațiile date de Robert Ilyes și Flavius Stoican:

https://www.youtube.com/watch?v=9k08P0KE15Q

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-primita-de-csc-selimbar-chiar-inaintea-meciului-cu-steaua-nu-suntem-doriti-la-sibiu-acuzatii-grave-aduse-de-oficialii-liderului-ligii-2-19282428

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-uta-se-joaca-la-arad-19282445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-1-1-cu-steaua-reactia-lui-stefan-odoroaba-19282449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-debut-cu-egal-fk-miercurea-ciuc-csm-resita-1-1-19282429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-e-liniste-nici-cu-miriuta-unii-vin-altii-pleaca-trei-jucatori-ai-chindiei-pusi-pe-liber-unul-a-debutat-cu-gol-la-noua-sa-echipa-in-liga-3-19282420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-primit-gol-in-superioritate-numerica-de-la-progresul-spartac-19282357

Andrei PASCU 28 Aug. 2023, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă