Steaua se apropie la un punct de play-off! Victorie la limită cu FK Miercurea Ciuc, dar foarte importantă. Daniel Oprița: ”Felicit jucătorii, au dat dovadă de maturitate”

Andrei PASCU 13 Nov. 2023, 20:43 Liga 2

Steaua a terminat victorioasă partida din Ghencea, de luni seară, din etapa a 13-a, contra echipei FK Miercurea Ciuc, la limită, scor 1-0. ”Militarii” au trecut de o formație cu care erau la egalitate de puncte în clasamentul din Liga 2, iar antrenorul Daniel Oprița a fost mulțumit de evoluția echipei în sine.

Steaua venea după o remiză în runda trecută, în deplasare contra CSC Dumbrăvița, scor 0-0.

Daniel Oprița a reacționat după partida Steaua – FK Miercurea Ciuc, scor 1-0

Formația din București spera să ia toate punctele după ce meciul a început, după cum a văzut Daniel Oprița că se desfășoară duelul. Însă, sincopele din ofensivă au făcut Steaua să marcheze abia în repriza secundă, prima parte fiind încheiată la egalitate, 0-0.

Singura reușită a confruntării de luni a fost contabilizată în partea secundă, în minutul 78, când pentru Steaua a punctat Bogdan Chipirliu, simplu, din câțiva metri, după o pasă a lui Drăghici.

  • Steaua, în partida cu FK Miercurea Ciuc: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie, Dobrescu (Boiciuc 70′) – Rober Sierra, Bărbulescu (cpt.)(Dav. Matei 55′, Raicu 70′), St. Drăghici – Chipirliu (Enceanu 84′), Topuzov (Chunchukov 46′)
    Rezerve neutilizate: I. Pop – C. Avram, Walace, Buziuc

Daniel Oprița, mulțumit că Steaua nu a luat gol nici în partida cu FK Miercurea Ciuc, scor 1-0

Daniel Oprița se aștepta la mai mult în atac, unde echipa sa se bazează, în mare parte, doar pe reușitele lui Bogdan Chipirliu, dar a remarcat faptul că Steaua nu a mai primit gol, realizare bifată și în precedentele două meciuri. Din punctul de vedere al antrenorului, echipa sa putea marca de mai multe ori.

Sunt fericit pentru cele trei puncte și pentru evoluție, pentru jocul prestat. Mie, așa, la ce am văzut, chiar dacă scorul nu o arată, eu zic că am controlat jocul. Nu le-am dat șanse, am pus presiune, contra unei echipe care s-a apărat aglomerat, s-a închis, dar până la urmă a venit și golul, meritat. Puteau veni și altele. Îi felicit pe jucători pentru cum au tratat partida, au dat dovadă de maturitate.

Le-am spus jucătorilor că trebuie să jucăm cu cap, să nu mai pierdem meciuri, ca să ne agățăm de play-off. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, doar că la finalizare trebuia să fim mai clari, să ne facem jocul ușor.

În prima repriză, dacă marcam, poate era altceva, ieșeau și ei mai mult la joc și mai apăreau spații. Am câștigat, a fost un meci bun, m-a mulțumit! Și jucătorii de pe bancă au venit cu plus, îi felicit, pe toți îi felicit! Au dat dovadă de caracter.

Sunt mulțumit că nu mai luăm gol, de defensivă. Cu Rapid nu am marcat, la Dumbrăvița am venit după un joc cu Rapid, foarte greu, la puține zile distanță, așa că puteam spune că aveam motive că nu am câștigat.

Ne apropiem de play-off”, a spus Daniel Oprița la microfonul Digi Sport.

Daniel Oprița a explicat schimbarea lui David Matei din jocul Steaua – FK Miercurea Ciuc

Un moment neașteptat a avut loc în minutul 70, atunci când David Matei a fost scos de pe teren deși nu a fost parte din echipa de start a Stelei. Daniel Oprița îl introdusese în minutul 50, iar la final a explicat de ce a procedat astfel.

”Principalul” s-a temut ca Matei să nu fie eliminat, pentru că primise un cartonaș galben în minutul 59.

”I-am explicat de ce l-am scos. Avea un galben, a mai făcut un fault, a fost la limită, era expus. E un copil, nu vreau să risc, a intrat, i-am spus de ce l-am scos. Asta e, avem nevoie și de astfel de decizii în anumite jocuri, ne urmărim interesul.

E copil, poate la următoarea fază făcea al fault și rămâneam în 10”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua, la un punct de play-off-ul de Liga 2!

Steaua are 19 puncte în Liga 2 și e pe locul 7, între Concordia Chiajna și CSM Ceahlăul, care au 20, respectiv 19 puncte. De altfel, și locul 9, CSC Dumbrăvița, are tot 19 puncte.

Steaua va evolua în etapa următoare, a 14-a a Ligii 2, contra Progresului Spartac, echipa de pe ultimul loc, 20, cu numai 1 punct.

Formația lui Daniel Oprița are trei rezultate pozitive la rând în Liga 2, mai bifând o victorie, 3-1 cu CSM Ceahlăul, și o remiză, 0-0 cu CSC Dumbrăvița. În acest interval a evoluat și în Cupa României, cu Rapid, scor 0-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-concluzii-dupa-steaua-fk-miercurea-ciuc-1-0-19292903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-fk-miercurea-ciuc-pun-punct-etapei-a-13-a-a-ligii-2-19292801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-nu-a-achitat-baremurile-si-e-neprogramata-in-liga-2-19292827

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatorii-din-liga-2-convocati-la-actiunea-nationalei-romaniei-u21-19292795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zilele-lui-vasile-miriuta-la-chindia-sunt-numarate-19292793

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sase-jucatori-din-liga-2-convocati-la-romania-u20-pentru-meciul-cu-germania-19292785

Andrei PASCU 13 Nov. 2023, 20:43 Liga 2
Pe aceeași temă