Ripensia rămâne fără puncte și după meciul cu Unirea Slobozia. Iulian Muntean s-a întors la declarații: ”Dacă ești visător, nu prea ai cum să câștigi un joc”

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 16:05 Liga 2

Ripensia Timișoara a cedat cu scorul de 1-2 în primul meci disputat acasă în noul sezon de Liga 2, în fața Unirii Slobozia, după un meci în care a plătit tribut, mai ales în prima repriză, neatenției din defensivă.

În a doua jumătate a partidei desfășurate pe arena Electrica, bănățenii au reușit să mai își revină și să joace mai ordonat și, astfel, Alexandru Piftor a putut reduce diferența, însă insuficient pentru ceva care să conteze în clasament.

Ripensia nu s-a apărat deloc bine cu Unirea Slobozia

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru Ripensia, care a primit gol din minutul 3. Arădeanul Ciprian Rus a speculat bine faptul că bănățenii se apărau sus și a marcat după o pătrundere în careu, deși avea doi fundași ”pe el”, însă care nu au reușit să facă mare lucru, să-l blocheze.

În atac, gazdele au avut mingi trimite peste poartă de tânărul Mogoș, atunci când au avut puține ocazii. În schimb, Unirea a reușit să domine și să tot creeze ocazii, iar în minutul 33 diferența a crescut. Rus a văzut ”gaura” din apărare și a trimis pentru Christ Afalna, care a sprintat și reluat cu capul în poartă.

Timișorenii și-au mai revenit în repriza a doua

În repriza a doua, jocul s-a schimbat. Ripensia nu a mai fost așa aeriană, iar Unirea nu a mai fost așa concentrată. Nici Gavra și nici Mogoș nu l-au putut învinge, însă, pe Contra la ocaziile din debutul reprizie, dar după ce stafful a mutat ofensiv, cu Piftor în locul închizătorului Călin, jucătorul de bandă a redus diferența de pe tabelă în minutul 58, după ce a primit o pasă bună de la Gavra și a reușit să dribleze apărarea oaspeților.

Ulterior, după ce s-au scurs primele 60 de minute, ritmul de joc și mai ales frecvența ocaziilor s-au redus. În schimb, a fost tot mai multă tensiune pe bănci.

Pe final, Mitrov putea egala, dar s-a împiedicat în cursa spre poartă și, astfel, a dat ocazia defensivei Unirii să se replieze și să-l încurce.

Ripensia în meciul cu Unirea Slobozia: Toroc – Zamfirescu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Stoi (cpt.)(Vermeșan 81’), Vidrăsan, Tud. Călin (Piftor 57’) – Mogoș, Gavra, Mitrov (Mihart 90+2′). Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Szimionaș, Andr. Macrițchii, Rob. Stoica, Gladun.

Ripensiștii, tot inconstanți

De remarcat că, la fel ca de obicei, indicațiile tactice le-a dat tot meciul Iulian Muntean, trecut pe raportul de joc ca preparator sportiv. Acest lucru nu este permis de regulament, iar cel care e în acte antrenor principal, Roberto Ivan, nu s-a ridicat deloc de pe bancă pe parcursul partidei.

Muntean, cel care e, neoficial, antrenor principal, cu toate că nu deține licență pentru a ocupa această funcție, spune că nu înțelege de ce echipa nu a menținut jocul bun din debutul reprizei a doua.

”Din păcate, tot înfrângere. Am avut un început de repriza a doua foarte bun. Nu înțeleg de ce, după aceea, nu am reușit să fim la fel de periculoși. Probabil și de la Slobozia au știut cum să ne fragmenteze jocul, au tras foarte mult de timp. La orice fază pe care au avut-o, au întins cât mai mult repunerea jocului. Și, din păcate, ne-au scos din ritm. Pe măsură ce a trecut timpul n-am mai fost la fel de clar și nu am reușit să punem foarte mult în pericol poarta adversă”, a spus Muntean.

Iulian Muntean: ”Dacă ești visător, nu prea ai cum să câștigi un joc”

Altfel, Muntean spune că echipa sa nu prea a jucat ce ar fi trebuit la început de meci și, la fel ca după meciul de la Buzău, a spus că adversarul nu a fost superior cu multe.

”De la începutul jocului am trasat câteva sarcini care ar fi trebuit respectate. Din păcate, nu s-au respectat în prima repriză și, dacă ești visător, nu prea ai cum să câștigi un joc. Doar le-am reamintit ce am vorbit înainte de joc. În a doua repriză au fost mult mai conciși în ce au făcut. Nu știu, nu pot să-mi explic chestia asta, dar o să discutăm cu ei, să vedem de ce au intrat așa în joc. E greu când iei gol în minutul 1-2. Apoi, golul doi, o realizare personală, o pasă în adâncime. În mod normal, nu anunța absolut nimic. Deci nu a fost o ocazie creată de ei. Le-am prezentat aseară băieților jocul celor de la Slobozia. Nu ne-au surprins cu nimic, doar că nu am putut să contracarăm. Nu am respectat ceea ce am vorbit că vom face”, a mai punctat antrenorul principal de facto al Ripensiei, care a revenit și la declarații în fața presei, după ce înaintea acestui joc a fost trimis Roberto Ivan, antrenorul principal din acte.

Tributul tinereții costă mult

Cristian Gavra, cel mai experimentat jucător din lot, nu a stat ca pivot clasic, ci a și coborât după mingi. Tinerii din echipa Ripensiei nu au știut însă să interpreteze tactic acest lucru.

”El obișnuiește să vină acolo. Pe venirile lui Cristi Gavra trebuiau să plece alți jucători, în spațiu, pe locul eliberat de el. Din păcate, cei de la Slobozia au aglomerat foarte bine jocul. Au avut acolo în zona centrală trei-patru jucători și n-am putut… De fiecare dată când am adus-o în benzi am fost periculoși. Din păcate, uitați-vă la tinerețea copiilor. Scăpase Mogoș în prima repriză. Nu era necesar să dea centrarea de la 25 de metri, putea să urce, că nu mai avea niciun adversar în față. Chestiile astea te costă. Când ai în față o echipă care are experiență, valoare, orice greșeală o plătești. Din păcate, noi am plătit astăzi”, a mai spus Iulian Muntean.

Ripensia are în continuare 0 puncte și după disputarea etapei a doua a noului sezon de Liga 2 și ocupă, pentru moment, locul 17 din 20, cu golaveraj 1-3. Urmează două deplasări pentru roș-galbeni, prima la Minaur Baia Mare și a doua la FC Brașov, echipe care încă n-au evoluat în această rundă.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-prezentat-lotul-de-doar-24-de-jucatori-dupa-ce-a-disputat-primul-meci-in-noul-sezon-de-liga-2-patronul-dumitru-mihu-obiectivul-nostru-e-sa-mergem-inainte-19240254

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă