Ripensia, oprită de Viitorul Pandurii din seria egalurilor. Cosmin Petruescu, după succesul clar al gorjenilor: ”Din păcate, am făcut din nou greșeli personale foarte mari”

Anda DELIU 13 Mar. 2021, 16:17 Liga 2

Viitorul Pandurii a revenit în cărți pentru play-off după o victorie clară cu 2-0 obținută pe terenul Ripensiei, sâmbătă, în etapa a 19-a a Ligii 2. Timișorenii au jucat destul de slab, mai ales în atac, unde Sokovic a fost total dezorientat, iar, astfel, rămân fără victorie în 2021, după ce în precedentele trei jocuri obținuseră remize contra altor echipe care luptă pentru play-off (Rapid, Csikszereda și Călărași).

Cosmin Petruescu a recunoscut după partida de pe arena Electrica din Timișoara că echipa sa nu a arătat bine.

Nu a fost un joc cu foarte multe ocazii la porți, deși ritmul de joc a fost unul bun pe tot parcursul celor 90 de minute. După minutele de tatonare, sârbul Nenad Lalic a greșit din nou în defensiva ripensistă. La o fază nu neapărat extrem de periculoasă, i-a dat peste picioare lui Paraschiv. S-a acordat, firește, penalty, iar Alin Țegle a marcat de la punctul cu var în minutul 29. Timișorenii au avut două faze la care mingea i-a venit celuilalt sârb din lot pe cap, dar Sokovic nu a reușit să valorifice deloc momentele.

Repriza a doua dintre Ripensia și Viitorul Pandurii a fost ceva mai animată, oltenii au dominat

Formația olteană, care nu l-a avut pe ”covidatul” Flavius Stoican pe bancă, dar nici alți patru jucători, a dominat clar în multe momente ale jocului. Apărarea timișorenilor a făcut față doar când jucătorii au putut ”strânge” la omul cu minge, așa cum s-a întâmplat la o pătrundere a lui Paraschiv.

Nu s-a mai întâmplat astfel în minutul 61, când Vlad Prejmerean a marcat cu un șut plasat, direct la vinclu, după o acțiune personală.

Nici intrarea lui Popovici nu a salvat mult ”pielea” gazdelor, iar, pe final, Petruescu a introdus doi jucători defensivi, Fridrich și Stoi. Totuși, în minutul 87, gazdele au avut o fază frumoasă, când șutul lui Piftor a fost deviat în bara transversală.

Cosmin Petruescu a admis că Ripensia nu a fost deloc la cel mai bun nivel al său

”Conferențiarul” Cosmin Petruescu a punctat că elevii săi au avut erori care au costat echipa.

”Din păcate, am făcut din nou niște greșeli personale foarte mari. Știam că înâlnim o echipă foarte bună din punct de vedere al posesiei. S-a văzut acest lucru și în partida de astăzi. Am încercat să echilibrăm, să contracarăm acest joc al lor, dar din păcate, nu am reușit. În prima repriză am avut și noi trei situații foarte bune de a marca, prin Neagu, Sokovic și Tudor Călin. Iar pe o imprudență în careul nostru, atac decisiv, în condițiile în care adversarul era cu spatele la poartă s-a dictat acel 11 metri, corect din punctul meu de vedre, și le-am dat oaspeților șansa să deschidă scorul. La pauză am riscat, am schimbat modulul tactic. Am încercat să jucăm mai ofensiv. Am pierdut un om din centrul terenului și acest lucru s-a văzut din punct de vedere al posesiei. Dar și repriza a doua am avut două-trei situații bune de a marca. Am jucat pe contra, dar era un rezultat care nu ne avantaja, 0-1, 0-2. 1-1 era altceva”, a declarat Petruescu despre meci.

Nivelul fizic al roș-galbenilor, nici el optim

Antrenorul Ripensiei a analizat și aspectul pregătirii fizice, deoarece elevii săi nu au mai arătat vigoarea din jocurile precedente.

”Nu am avut nici șansă în partida de astăzi, dar trebuie să recunoaștem că am întâlnit o echipă foarte bună, care, din punctul meu de vedere, își merită cu prisosință locul și poziția din clasament. Mergem mai departe, trebuie să învățăm ceva din acest joc. Atât din punct de vedere tactic, cât și fizic cred eu că nu am mai fost la nivelul în care am fost în alte partide. Din acest punct de vedere nu am avut prospețime și nu am fost inspirați când am avut posesia, pentru că am alergat foarte mult în încercarea de a recupera mingea”, a mai spus Petruescu.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic (Țieranu 46’), Gladun (Fridrich 69’) – Val. Macrițchii, T. Călin (Stoi 85’) – Piftor, Al. Neagu (cpt., Al. Popovici 59’), Vl. Tudorache (Vasluian 59’) – Sokovic
Rezerve neutilizate: Velcea – Pădurariu, Mih. Ene, Golda
Antrenor: Cosmin Petruescu

Viitorul Pandurii: D. Rusu – Misarăș, Buleică, Lixandru, Sin – Prejmerean (cpt.), Țegle (Chiorean 71’) – Andr. Dragu (Mitrică 62’), Cioiu (Buia 90’), Vulpe (Șerbănescu 90’) – D. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Moga – Ciul, Bădăuță, Ludușan, Gîrbiță
Antrenor secund: Cosmin Frimu

După acest succes, Viitorul Pandurii e pe locul 3, cu 31 de puncte acumulate în 17 meciuri. Runda viitoare va primi vizita celor de la FK Csikszereda. Ripensia a căzut pe locul 16, cu 18 puncte strânse tot în 17 jocuri. Etapa viitoare, penultima a sezonului regular, se va deplasa la CSM Slatina.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-lovitura-pentru-viitorul-pandurii-pe-ultima-suta-de-metri-a-luptei-pentru-play-off-antrenorul-flavius-stoican-si-patru-jucatori-au-iesit-pozitiv-la-covid-19-si-sunt-in-izolare-19174228

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-19-asu-poli-are-nevoie-de-un-punct-pentru-a-fi-noul-lider-al-clasamentului-cinci-meciuri-au-loc-sambata-de-la-ora-11-printre-care-si-al-echipei-lui-dan-alexa-19174222

Anda DELIU 13 Mar. 2021, 16:17 Liga 2
Pe aceeași temă