Ripensia nu concepe decât victoria în meciul cu Pandurii: ”Presiunea este de partea noastră.” Cosmin Petruescu, despre jocul de la Târgu Jiu

Autor: Anda DELIU Publicat: 22 Oct. 2020, 16:53 Liga 2
Ripensia nu concepe decât victoria în meciul cu Pandurii: ”Presiunea este de partea noastră.” Cosmin Petruescu, despre jocul de la Târgu Jiu

Cu cazuri de coronavirus confirmate, dar fără carantină, Ripensia Timișoara va juca sâmbătă la Târgu Jiu, cu Pandurii, în etapa a 9-a a Ligii 2. Pentru roș-galbeni, care nu au mers bine în acest debut de campionat, este un meci în care nu își pot permite pași greșiți, deși au în continuare mari probleme de lot.

Cosmin Petruescu a recunoscut că presiunea este pe elevii săi la acest meci cu ultima clasată din Liga 2, echipă care tocmai a obținut primele sale puncte în această ediție, după 2-1 la CSM Reșița.

”O echipă imprezivibilă ca și structură, componență, ca și sistem de joc. Foarte mulți jucători străini, despre care e greu să aduni informații. O echipă care a început ezitant acest campionat. Au avut câteva înfrângeri la diferență mare de scor, dar care, odată cu pauza pe care au avut-o, se pare că și-au găsit cadența. Au intrat într-un ritm de joc destul de bun, iar în ultimele trei etape, chiar dacă au câștigat doar un singur meci, au făcut trei partide bune, începând acasă cu Mioveni, apoi acasă cu U Cluj și culminând cu ultimul joc disputat la Reșița, unde au reușit să câștige. Poate este o surpriză pentru toată lumea, dar au practicat un joc bun. Au un moral bun, dar, cu toate acestea, consider că prima șansă este de partea noastră. Presiunea este de partea noastră. Întâlnim o echipă care nu are nimic de pierdut. Au un proiect pe care și l-au asumat și eu sper totuși ca noi să facem un joc bun cum am făcut și în Cupă cu Lipova”, a spus antrenorul Ripensiei despre următorul adversar al echipei sale, Pandurii.

Plin de absenți la ripensiști

De la Ripensia au coronavirus Popovici, Neagu, Sturzu și Fridrich, ultimul oricum încă suspendat. De asemenea, sunt cu probleme medicale Rogac, Lalic și Sokovic. Neacșu doar acum a reluat antrenamentele, după o accidentare.

”Avem acest sentiment de deja-vu, ne-am obișnuit deja cu acest gând, de a nu avea tot lotul valid la niciun meci oficial pe care l-am disputat până acum. Dar este o situație pe care ne-am asumat-o și important este să ne găsim soluții. Sunt ferm convins că cei ce vor intra în teren în locul celor absenți vor da totul pe teren și îi vor suplini cu brio”, a mai spus ”Conferențiarul”.

Dacă Pandurii n-a jucat în această săptămână în Cupa României, după ce a fost eliminată încă din turul trecut, Ripensia a jucat marți la Sânnicolau Mic, unde a trecut cu 1-0 de Șoimii Lipova.

Cu 6 puncte, Ripensia e pe locul 18 în clasamentul Ligii 2. Pandurii are doar 3 puncte și ocupă locul 21, ultimul. Meciul de la Târgu Jiu, contând pentru etapa a 9-a, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Autor: Anda DELIU Publicat: 22 Oct. 2020, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă