Ripensia e într-un progres evident de când a venit Florin Fabian. Victorie pe terenul lui Metaloglobus, iar roș-galbenii au uitat gustul înfrângerilor

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 09:31 Liga 2

Sosirea antrenorului Florin Fabian pare să fie de bun augur pentru Ripensia, care e neînvinsă de când a preluat-o sătmăreanul. Timișorenii au câștigat cu 1-0 pe terenul echipei Metaloglobus București și au, de când a venit noul antrenor, opt puncte câștigate, fără să piardă vreun joc.

Victorie italiană în Pantelimon pentru Ripensia

Antrenorul Fabian a cerut Ripensiei să joace bine ofensiv, să nu existe meci în care să nu înscrie, și elevii săi i-au îndeplinit dorința.

În Pantelimon, după ce au avut ocazii bune în debutul de meci, în minutul 21, roș-galbenii au marcat, prin Denis Golda, care a primit o pasă bună de la Mitrov. Timișorenii au reușit să se organizeze bine și defensiv și au blocat câteva șuturi ale gazdelor, dar și Metaloglobus a reușit să fie periculoasă prin Lazăr și Ovidiu Herea, dar fără să poată marca.

Ripensia putea majora diferența pe final

Metaloglobus a avut mai puține acțiuni periculoase în repriza a doua, deși a avut posesia în proporție majoră. În minutul 65, Ovidiu Herea a avut o reluare cu capul pe lângă poartă. În schimb, Ripensia a avut ocazii destul de bune, cu faze finalizate de Ernest, Mitrov sau Ene.

Cea mai mare șansă a reprizei a doua a fost în minutul 90. Introdus pe parcurs, Coulibaly a scăpat singur cu portarul, dar a ratat din 16 metri.

Florin Fabian, foarte mulțumit de jucătorii săi

După ultimul fluier al centralului Vlad Baban (Iași), Florin Fabian și-a lăudat jucătorii.

”Felicitări în primul rând jucătorilor, pentru că au pus în aplicare planul tactic pentru meciul de astăzi, în care am întâlnit o echipă foarte bună din punctul meu de vedere, care a învins Petrolul Ploiești în primele etape, să nu uităm. A fost un meci greu pentru noi, pentru că ne așteptam la o echipă care pune presiune, care joacă pragmatic și care are în componență jucători de calitate. Mă refer în primul rând la frații Herea. Însă băieți au făcut un joc admirabil din punct de vedere al organizării de joc. Am reușit să punem probleme și pe faza ofensivă și în final să ne adjudecăm cele trei puncte, Îi felicit pe băieții, sunt mândru de ei, pentru spiritul de luptă și pentru inteligența de care au dat dovadă astăzi”, a spus Florin Fabian.

Ripensia speră să mai transfere în Liga 1

Vara trecută, Ripensia i-a cedat sub formă de împrumut pe Tudor Călin la UTA și pe Ștefan Dobre la Academica Clinceni. Clubul continuă să spere că va încasa bani mai buni din transferuri, aspect despre care a vorbit și antrenorul.

”Am încercat să punem mai mult probleme pe faza ofensivă, cu toată că ei au avut mai mult posesia în repriza a doua. Dar, în final, ne bucurăm pentru cele trei puncte, pentru victorie, pentru că victoriile aduc moral. Ne pregătim deja pentru ultimul meci din acest an. Avem jucători de calitate. Avem jucători tineri, avem o echipă cu o medie de vârstă de 22 de ani. Sunt convins că sunt multe echipe de Liga 1 care îi urmăresc și mi-aș dori să facă pasul mai sus, pentru că acesta e unul dintre obiectivele clubului”, a mai spus Fabian.

  • Cu Florin Fabian pe bancă, Ripensia a înregistrat două remize fără gol pe teren propriu, 0-0 cu FC Buzău și Poli Iași, și două victorii în deplasare, fără gol primit, 2-0 la Unirea Constanța și 1-0 la Metaloglobus.

Arbitrul asistent Alexandru Filip, delegat inițial la meci, a fost schimbat după apariția unui articol în Liga2.ro

Trebuie spus și faptul că la acest meci CCA îl delegase inițial ca arbitru asistent 1 pe Alexandru Filip din Constanța, un arbitru originar din Timișoara, fost jucător, portar, la Ripensia în primele două sezoane de la înființare ale echipei.

Liga2.ro a scris în ziua dinaintea meciului despre această situație, iar CCA a luat decizia spre seară să îl schimbe pe Filip. Acesta a fost înlocuit cu Răzvan Dobre, domiciliat în Șotânga, județul Dâmbovița.

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – RIPENSIA TIMIȘOARA 0-1

Denis Golda 21′

Metaloglobus București: Gavrilaș – Grosu (Al. Coman 46’), D. Lung, Cazan (Borțoneanu 61’), Caramalău, Andr. Sava, Pandele (Negoescu 61’), Al. Lazăr (Potecea 75’), Al. Enache (Andr. Florescu 82’), Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Gafaru, Ed. Vraciu, Plumbuitu
Antrenor: Nicolae Grigore

Ripensia Timișoara: I. Rus – Sturzu, R. Rogac, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.)(Coulibaly 68’), Vidrăsan – Piftor (Rz. Morariu 87’), Golda (Mih. Ene 87’), Mitrov – Sokovic (Ernest 61’)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Fridrich, Mih. Ion, Rob. Stoica, Pădurariu
Antrenor: Florin Fabian

Stadion: Metaloglobus (Bucureşti); Arbitru: Vlad Baban (Iaşi); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa) și Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeş); Rezervă: Iurgen Ciprian Lică (Constanţa); Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Ripensia a urcat două poziții, Metaloglobus a rămas pe loc

După acest rezultat, Ripensia a urcat două poziții în clasamentul Ligii 2, de pe 13 pe locul 11, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Unirea Slobozia, care are un golaveraj mai bun. Metaloglobus a rămas pe locul 8 cu 22 de puncte, la egalitate cu CS Comunal Șelimbăr, care are un golaveraj inferior.

În ultima etapă de Liga 2 programată în 2021, Ripensia joacă acasă cu FK Csikszereda (locul 7, 23 puncte), la 6 decembrie, de la ora 15:30, în timp ce Metaloglobus are meci în deplasare la Unirea Dej (locul 14, 19 puncte), la 4 decembrie, de la ora 12:00.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Anda DELIU 28 Nov. 2021, 09:31 Liga 2
Pe aceeași temă