Ripensia speră să continue rezultatele bune din deplasare și pe terenul lui Metaloglobus. Florin Fabian: ”Le-am spus băieților că nu suport ideea să nu marchez”

Anda DELIU 25 Nov. 2021, 20:24 Liga 2

Ripensia a adunat în acest sezon, până acum, în 14 etape, patru succese, dintre care doar unul într-un meci jucat acasă și altul tot la Timișoara, în organizarea lui Poli.

Ultima deplasare din 2021 îi duce pe sinteticul pe care joacă Metaloglobus, în cartierul bucureștean Pantelimon, iar Florin Fabian, neînvins de când a preluat echipa, speră la un rezultat pozitiv, mai ales că nu concepe ca echipele antrenate de el să nu înscrie.

Florin Fabian vrea un plus de la echipă în atac

Antrenorul ripensist a spus că echipa are nevoie de un plus în ofensivă și vrea să-l vadă în jocul cu Metaloglobus.

”Întâlnim o echipă complicată din punctul meu de vedere, cu unele rezultate surprinzătoare, și aici mă refer la victoria cu Petrolul din primele etape și înfrângere cu Unirea Constanța de acasă. E o echipă care e complicată din mai multe puncte de vedere, și pentru că au schimbat mai multe sisteme de joc, și pentru că au jucători periculoși, și aici mă refer la frații Herea, dar, în principal, mă interesează ce vom face noi și sper să avem aceeași organizare bună de joc cum am avut-o la ultimul meci, și pe defensivă, și să avem un aport ofensiv mai bun și mai multă inspirație la finalizare. Asta ne-a lipsit în ultima partidă de sâmbătă cu Poli Iași. În fine, i-am simțit foarte încrezători pe băieți că putem să mergem să facem un rezultat pozitiv, dar trebuie să marcăm neapărat. Asta le-am și spus de luni la băieți. Și sper să o facem pentru că rezultatele din actualul sezon din deplasare ne dau încredere că putem obține un rezultat bun la București”, a spus Florin Fabian.

Ripensia a fost mai degrabă o echipă de deplasare

Acasă, în acest sezon, Ripensia a câștigat doar cu Astra. În rest, doar egaluri (cinci) și înfrângeri (două) pe Electrica în cele opt meciuri.

Florian Fabian crede că spațiile și concentrarea au dus ca roș-galbenii să fie mai buni când joacă pe terenul altor echipe, cu toate că el vrea ca meciurile de acasă să devină mult mai importante în abordarea fotbaliștilor.

”Probabil că da. Sunt mai multe spații, concentrarea poate e alta. În fine, deși n-ar trebui. Vreau meciurile de acasă să le tratăm ca o echipă care vrea să-și domine adversarul și să înscrie. Trebuie să existe un echilibru. La meciurile din deplasare, probabil băieții au avut realizări și pe fondul unor… Întâlnirea cu Poli a fost un derby local, a fost catalogat ca un meci în deplasare. Dar și alte rezultate, la Șelimbăr, unde au câștigat băieții”, a spus Fabian.

Fabian brea gol pe terenul sintetic din Pantelimon

La acest joc, antrenorul Ripensiei nu poate conta pe Darius Țieranu, suspendat, dar nici pe gemenii Macrițchii, căci dacă Andrei se va opera, Valerii are pubalgie.

Florin Fabian vea neapărat ca echipa să marcheze, chiar dacă va face schimbări în formula de start, inclusiv la jucătorii ”under”.

”Poate sună atipic, dar eu mă consider un antrenor tripic. Le-am spus băieților săptămâna aceasta că nu suport ideea să nu marchez, indiferent că joc în deplasare sau acasă. Primul meu gând e cum să dau gol. După aceea, sigur că organizarea defensivă, am demonstrat-o până acum, sper să o avem și să avem un echilibru care să ne ducă la un rezultat bun”, a spus Fabian.

Cu 22 de puncte, Metaloglobus e pe locul 8, la egalitate cu FK Csikszereda, care are un golaveraj mai bun. Ripensia e pe poziția a 13-a, cu 18 puncte. Meciul de la București, contând pentru etapa a 15-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Ripensia Timișoara și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-15-a-a-ligii-2-incepe-joi-si-se-termina-tot-marti-derby-ul-fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-vineri-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19211293

 

Anda DELIU 25 Nov. 2021, 20:24 Liga 2
Pe aceeași temă