Ripensia a pierdut și cu FC Brașov și menține începutul dezastruos de sezon cu preparatorul sportiv în rol de antrenor. Iulian Muntean dă vina pe greșeli și tinerețea lotului

Adi MARICA 27 Aug. 2022, 16:34 Liga 2

Ripensia a rămas fără victorie și cu doar un punct acumulat în acest sezon de Liga 2 și după meciul din deplasare la FC Brașov.

Pe Tineretului, sâmbătă, în runda a 4-a a campionatului, echipa timișoreană care fentează regulamentul având un antrenor principal de formă pe bancă, deoarece totul este condus de preparatorul sportiv nu a marcat și a cedat cu 0-1 contra trupei lui Dan Alexa.

Unicul gol al jocului a fost marcat de Dan Spătaru în minutul 66, când portarul Ștefan Dobre a fost lobat.

Iulian Muntean, la a treia înfrângere cu Ripensia în acest sezon

Cu un singur punct acumulat în acest început de sezon și cu doar două goluri înscrise și cinci primite în patru meciuri, Ripensia este în coada clasamentului.

Preparatorul sportiv, antrenorul de facto al formației timișorene, Iulian Muntean, a spus la finalul partidei de la Brașov că echipa plătește scump din cauza greșelilor făcute în defensivă și cere transferuri.

”Din păcate avem doar un singur punct după primele patru etape. În jocul de azi, dacă primeam gol în prima repriză, pe fondul jocului bun al Brașovului, nu era nicio problemă. Din păcate, am primit gol în partea secundă, pe fondul jocului bun făcut de noi. Am avut o discuție la pauză cu jucătorii și le-am spus că dacă nu vom elimina greșelile individuale va fi foarte greu să câștigăm jocul. În debutul părții secunde am controlat jocul, dar pe o greșeală ne-au surprins și au înscris. Greșelile se plătesc, probabil și tinerețea lotului poate fi un factor, însă nu unul decisiv.

Ne trebuie mai multă concentrare, dar, cel mai important e să aducem câțiva jucători care să pună presiune pe jucătorii din primul 11”, a spus Muntean.

I-a urat baftă lui Mitrov la FC Brașov!

Chiar în această săptămână Ripensia s-a despărțit de încă un jucător, de Zoran Mitrov, care a trecut chiar la FC Brașov. Iulian Muntean a comentat și după joc această pierdere pentru el și echipa sa.

”Dacă îl aveam azi pe Mitrov, ar fi fost pe teren. Îi urez multa baftă, sper ca pentru el să fie un plus trecerea la FC Brașov. Va fi o provocare și cred că avea nevoie să schimbe puțin mediul pentru că este un jucător care are calitate”, a spus Muntean, care la conferința de dinaintea acestui joc spunea următoarele despre plecarea lui Mitrov la FC Brașov: ”Este o pierdere. Orice jucător în momentul de față este o pierdere. Dar cu ce avem încercăm să strângem rândurile, să fim 100 la sută focusați pentru joc. A fost o discuție la nivel de conducere. A luat conducerea decizia. N-am fost de-a acord 100 la sută să plece. Aș fi vrut să rămână ca să putem să construim ceva. Chiar vorbisem cu el în ultimele două-trei săptămâni. Încercam în fiecare săptămână să-l mobilizăm ca să scoată maximum. Toată lumea vede că are niște calități foarte bune. A fost poate unul dintre cele mai bune meciuri ale lui din ultimul timp. Dar trebuie să crească, să arate un pic mai multă maturitate. Posibil să reușească la Brașov.”

Cu 1 punct și golaveraj 2-5, Ripensia ocupă locul 18 din 20 în Liga 2, cu posibilitatea de a pica încă o poziție până la finalul etapei a 4-a. În etapa a 5-a, echipa timișoreană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus, colega de suferință în clasament, cu 1 punct și golaveraj 2-6.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-spataru-a-adus-prima-victorie-pentru-fc-brasov-si-dan-alexa-in-acest-sezon-de-liga-2-cum-a-comentat-antrenorul-succesul-cu-ripensia-19242690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoran-mitrov-a-plecat-de-la-ripensia-la-fc-brasov-iulian-muntean-nu-prea-incantat-de-decizia-patronului-as-fi-vrut-sa-ramana-ca-sa-putem-sa-construim-ceva-19242448

Adi MARICA 27 Aug. 2022, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă