Ripensia ”a murit” pe final în amicalul cu UTA! Iulian Muntean: ”Unii jucători au intrat pe posturi inedite, poate că și de asta a venit căderea.” Ce spune interimarul despre rămânerea sa în postura de ”principal”

Călin MNERIE 09 Oct. 2021, 16:59 Liga 2

Ripensia a făcut o impresie pozitivă timp de 75 de minute în partida amicala cu UTA, disputată la Sânnicolau Mic și pierdută cu scorul de 2-4.

Formația timișoreană a condus cu 2-0 la pauză prin golurile marcate de fostul utist Stephane Coulibaly și Alexandru Piftor, iar Golda putea face chiar 3-0, însă șutul său a lovit bara transversală a porții apărate de Mociu. În ultimele minute, Desley Ubbink (79, 84) și Roger (81, 86) au marcat fiecare câte o ”dublă” și au întors rezultatul în favoarea prim-divizionarei.

Iulian Muntean: ”Unii au intrat pe posturi inedite, poate că și de asta a venit căderea de pe final”

Deşi formaţia sa a încasat patru goluri în ultimul sfert de oră, și a cedat la final cu 2-4, antrenorul interimar Iulian Muntean a fost mulţumit de evoluţia elevilor săi.

Un test reușit, mulțumim celor de la UTA că ne-au dat ocazia să jucăm cu o echipă de Liga 1, o echipă foarte bună. Până în minutul 75 am reușit să jucăm aproape de la egal la egal, apoi am încercat să dăm minute tuturor jucătorilor de pe bancă, chiar și celor accidentați. Unii au intrat pe posturi inedite, poate că și de asta a venit căderea de pe final, când am luat în 15 minute patru goluri. Per total ne-a interesat să facem un antrenament reușit, să pregătim meciul cu U Cluj pe care o să-l avem vineri. Ne bucurăm că și-au revenit doi sau chiar trei jucători dintre cei accidentați”, a spus Muntean, care nu are licență nici măcar să fie ”secund”, însă conducerea clubului îl împinge în față.

Ripensia, al doilea meci consecutiv cu două goluri marcate. ”Aș vrea să dăm și mai multe goluri”

Este a doua partidă la rând în care Ripensia marchează două goluri, după remiza de la Mediaș cu FC Hermannstadt (scor 2-2), din Liga 2.

”Sunt mulțumit că am dat două goluri, au fost partide în care nu am reușit să înscriem. Sunt mulțumit de joc, au respectat pe cât posibil sarcinile pe care le-am cerut și s-a văzut asta în teren. Am avut momente în prima repriză în care am stat în jumătatea adversă, chiar dacă mai puțin decât cei de la UTA, dar, per total, a fost o primă repriză bună. Am și jucat cu formația apropiată de cea cu care am jucat la Mediaș cu Hermannstadt. Aș vrea să dăm și mai multe goluri, o să încercăm” a declarat tehnicianul Ripensiei.

Munteanu, despre postura sa de interimar: ”Poate a fost soluția cea mai convenabilă în momentul de față”

Muntean a preluat banca echipei de pe Bega după plecarea lui Cosmin Petruescu, însă rămâne de văzut dacă va fi continua în această postură, având în vedere și faptul că nu deține calificarea necesară, cel puțin licența A.

”Trebuie să câștigăm toate meciurile și atunci nu vor fi probleme pe banca tehnică. Eu sunt de trei ani și jumătate la Ripensia, poate a fost soluția cea mai convenabilă în momentul de față. Eu am încredere în băieți, ei în mine, mai departe patronii știu”, a mai afirmat Muntean.

  • Ripensia Timișoara în amicalul cu UTA: Mosoarcă – Sturzu (Ernest 77), Țieranu (Rogac 46), Lalic (Fridrich 46), Gladun (Pădurariu 71) – Coulibaly (Stoi 46), Vidrăsan (Taras 46), Val. Macrițchii (Rob. Stoica 71) – Mih. Ion (Rz. Morariu 46), Golda (Ernest 46, Sokovic 71), Piftor (Mitrov 46).

După primele nouă etape din sezonul de Liga 2, Ripensia ocupă locul 12 în clasament, cu 10 puncte, la egalitate cu Poli Timișoara, dar având un golaveraj superior. În etapa a 10-a, Ripensia are meci acasă, pe ”Dan Păltinișanu”, cu ”U” Cluj, vineri, ora 17:30.

VEZI ce a spus Laszlo Balint, antrenor echipei UTA, după amicalul cu Ripensia.

Foto: UTA Arad și Sport Arad

Călin MNERIE 09 Oct. 2021, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă