De la conducere până la jucători, FK Miercurea Ciuc face declarații controversate! Richard Jelena, interviu în Ungaria: ”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Ar fi un succes și pentru că sunt maghiar”

Andrei PASCU 24 Apr. 2024, 16:43 Liga 2
De la conducere până la jucători, FK Miercurea Ciuc face declarații controversate! Richard Jelena, interviu în Ungaria: ”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Ar fi un succes și pentru că sunt maghiar”

De la conducere până la jucători, FK Miercurea Ciuc face declarații controversate! După ieșirea președintelui Zoltan Szondi, care a avut două reacții față de care FRF nici nu s-a sinchisit să reacționeze, acuzând faptul că echipele fără drept de promovare e posibil să nu își apere corect șansele în play-off, iar apoi a ”denunțat” un complot împotriva echipei sale (în care a și mințit), a venit cu o reacție deplasată și atacantul maghiar Richard Jelena.

Într-un interviu acordat în țara natală, vârful de 26 de ani a vorbit, printre altele, despre un aspect sensibil, făcând referire la ținutul secuiesc, dar și că FK Miercurea Ciuc este o echipă maghiară, care în acest sezon poate ajunge în SuperLiga României!

Richard Jelena, interviu în presa maghiară: ”FK Miercurea Ciuc, o echipă maghiară, poate ajunge în prima ligă”

Se pare că FK Miercurea Ciuc e mai interesată de disputele etnice și istorice, dar și să facă acuzații grave, așa cum a procedat președintele Zoltan Szondi, care știind, probabil, că nimeni de la FRF nu se va autosesiza, spune orice despre oricine. Acum, Richard Jelena a decis să procedeze ca al său conducător și să ofere un interviu în care face referire la disputele istorice, dar și actuale, dintre români și maghiari.

A catalogat FK Miercurea Ciuc ca fiind o formație maghiară, mai ales pentru că primește sprijin din partea autorităților de la Budapesta, dar ce a surprins a fost trimiterea la presupusul ținut secuiesc, zonă în care s-ar regăsi și orașul Miercurea Ciuc.

Personal pentru atacant, după cum a precizat în interviul respectiv, promovarea FK Miercurea Ciuc în prima ligă din România ar fi o realizare și din alt punct de vedere decât cel al factorului sportiv, pentru el ca cetățean maghiar!

Se spune adesea că putem scrie istorie pentru fotbalul din Miercurea Ciuc, iar acesta ar fi un lucru foarte mare. Cu toate acestea, suntem o echipă cu jucători maghiari, Miercurea Ciuc este o așezare cu legături maghiare, în ținutul secuiesc. Acesta ar fi un succes uriaș pentru toată lumea, și nu numai din punctul de vedere al propriei cariere de fotbalist, ci și pentru că sunt maghiar.

La urma urmei, o echipă maghiară chiar poate ajunge în prima ligă acum.

(N.r. – Cum este atmosfera de la un meci din Miercurea Ciuc?) Stadionul poate găzdui aproximativ 4.000 de suporteri, a fost renovat în urmă cu un an și jumătate, iar tribunele sunt pline de suporteri cu legături maghiare. «Ria, Ria, Ungaria» se aude des!.

(N.r. – Despre un meci cu Steaua, din 2022, din Ghencea, când fanii gazdelor au scandat contra Ungariei) Din păcate, anti-maghiarismul este tipic la București, dar nu înțeleg de ce. Primim întotdeauna aceste rime (n.r. – probabil se referă la cântecele galeriei), dar nici măcar nu le dăm importanță. (…)

(N.r. – FK Miercurea Ciuc este susținută financiară de la Budapesta) Nu este un secret pentru nimeni că și Guvernul Ungariei susține echipa. Suntem o echipă maghiară. Cu toate acestea, nu prea vorbim despre asta în viața de zi cu zi”, a spus, printre altele, jucătorul de la FK Miercurea Ciuc, pentru publicația maghiară NB1 Hu, dintr-o traducere cu Google Translate.

Richard Jelena, prima experiență în afara Ungariei, la FK Miercurea Ciuc

Atacantul în vârstă de 26 de ani a ajuns la șapte goluri în scrise în acest sezon, în 22 de meciuri. Richard Jelena, fost la Honved, Paks, Csakvari, Zalaegerszeg, MTE și Kisvarda, joacă în România din vara anului 2021, când a semnat cu FK Miercurea Ciuc.

În sezonul 2021/2022 a reușit 12 goluri în 18 meciuri, în sezonul 2022/2023 a înscris opt goluri în 22 de partide, iar acum, în ediția 2023/2024, are 22 de jocuri și șapte reușite.

La FK Miercurea Ciuc din vara lui 2021, Richard Jelena are două goluri în Cupa României în acest sezon. În total, în divizia a doua, pentru FK Miercurea Ciuc a adunat 60 de partide și a marcat de 25 de ori.

Până să ajungă la Miercurea Ciuc, Richard Jelena a jucat doar în Ungaria, în țara sa natală. În Liga 2 a ajuns de la formația Kisvarda, în august 2021.

Ciucanii luptă pentru promovarea directă

FK Miercurea Ciuc este pe locul 5 acum, cu șanse importante de promovare directă în prima divizie. În același timp, are de recuperat două puncte în raport cu locul 4, Gloria Buzău, șase puncte față de locul 3, CSC Șelimbăr, tot șase față de locul 2, Corvinul Hunedoara, și 11 față de locul 1, Unirea Slobozia.

Referitor la programul din grupa pentru promovare, în etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 2 FK Miercurea Ciuc va întâlni, în deplasare, CSC Șelimbăr. Apoi, va da peste Unirea Slobozia, pe terenul propriu.

Foto: Bogdan Balaș (Sport Pictures) și FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 24 Apr. 2024, 16:43 Liga 2
Pe aceeași temă