Richard Jelena, decisiv pentru FK Miercurea Ciuc în fața Corvinului: ”Am intrat cu un pic de mânie.” Ce a gândit înainte de execuția din penalty-ul controversat acordat de arbitru

Marius ANGHEL 14 Apr. 2024, 16:01 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a învins, sâmbătă, pe teren propriu, Corvinul Hunedoara, scor 2-1, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, iar golul victoriei a fost semnat, din penalty, de maghiarul Richard Jelena.

Atacantul din Ungaria a început meciul ca rezervă, a profitat de accidentarea unui coechipier și a intrat pe teren din prima repriză. Reușita sa a venit pe final și este al doilea gol dat în play-off și al 7-lea în acest sezon. Este, însă, sub rezultatele avute în precedentele două ediții de Liga 2 petrecute în tricoul ciucanilor.

Golul lui Richard Jelena din penalty-ul controversat dictat de Motan a decis meciul Ciucului cu Corvinul

În meciul cu Corvinul, al patrulea din acest play-off, Robert Ilyeș și-a lăsat golgheterul pe bancă, după ce în partida precedentă, acasă cu CS Mioveni (scor 1-1), nu a înscris, când a fost utilizat ca titular, dar nu o făcuse nici în deplasarea de la Slobozia (scor 0-2), când a fost introdus pe final.

Contra hunedorenilor, antrenorul ciucanilor l-a trimis în față pe brazilianul Anderson Ceara, care s-a accidentat și în minutul 29 a fost înlocuit cu Richard Jelena, când tabela tocmai fusese modificată după reușita lui Antonio Bradu (27′). Nu a trecut mult, și Jelena i-a pasat lui Soufiane Jebari (30′), care a tras puternic la poartă, iar Cristian Blaga a scăpat mingea pe sub egal, astfel că harghitenii au egalat.

În partea secundă, în urma unui penalty controversat acordat de Mihai Motan, la un presupus henț intenționat al lui Hrezdac, Richard Jelena (72) nu a iertat de la punctul cu var și a adus golul victoriei.

După joc, maghiarul a spus că înainte de execuția de la 11 metri și-a făcut gânduri că poate adversarul i-a urmărit precedentul penalty executat de el. Jelena a mai înscris din lovitură de pedeapsă în jocul cu Ceahlăul (scor 2-0), din penultima etapă a sezonului regular.

”Miza este una mare. Mai ales aici, în play-off, obiectivul fiind să promovăm. Mi se pare că a fost al doilea penalty executat de mine, de când sunt aici. Primul l-am tras în dreapta. Acum am ezitat un pic. Dacă a văzut portarul acel video și s-a și dus în direcția în care am bătut mai devreme, așa că am așteptat cât de mult am putut și în momentul în care s-a dus în dreapta, am trimis mingea în stânga”, a explicat Jelena modul în care a gândit execuția și importanța reușitei sale.

Jelena a intrat cu mânie pe teren, să arate că acolo îi este locul: ”Am fost supărat în sinea mea”

Atacantul în vârstă de 26 de ani a ajuns la șapte goluri în scrise în acest sezon, în 21 de meciuri jucate, doar în nouă dintre acestea începând ca titular și de fiecare dată fiind înlocuit.

Jelena este de departe golgheterul echipei și în acest sezon, însă este nemulțumit că nu joacă din primul minut.

”Pe de o parte am fost supărat în sinea mea că nu am fost titular. Vreau să fiu pe teren de fiecare dată. Am intrat cu un pic de mânie, am vrut să arăt că aici îmi e locul. Cred că am intrat direct cu o pasă de gol. În primele cinci minute i-at dat pasa de gol lui Jebari, iar în repriza a doua, din fericire, am marcat, dar am rămas cu ceva regrete din cauza acelei bare. Am avut ghinion, au fost, poate, 2 centimetri să ricoșeze în poartă. Sper ca data viitoare să intre”, a comentat maghiarul după meciul cu Corvinul.

Richard Jelena, fost la Honved, Paks, Csakvari, Zalaegerszeg, MTE și Kisvarda, joacă în Românie din vara anului 2021, când a semnat cu FK Miercurea Ciuc. În sezonul 2021/22 a avut 12 goluri date în 18 meciuri, în sezonul 2022/23 a înscris 8 goluri în 22 de partide, iar acum, în ediția 2023/24, are 21 de jocuri și 7 reușite.

În actualul sezon a marcat în meciurile cu CSM Alexandria (2-1), CSM Slatina (1-0), Gloria Buzău (2-0), Ceahlăul (2-0, două), CSC Șelimbăr (2-0) și Corvinul (2-1).

Declarații Robert Ilyeș, Richard Jelena și Florin Maxim, după FK Miercurea Ciuc – Corvinul Hunedoara 2-1:

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și Bogdan Balaș (Sport Pictures)
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-si-florin-maxim-au-tras-concluziile-dupa-fk-miercurea-ciuc-corvinul-2-1-19307563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-corvinul-dau-start-etapei-4-din-play-off-19307405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-adrian-mihalcea-dupa-unirea-slobozia-gloria-buzau-1-1-19307688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-gloria-buzau-joaca-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307611

Marius ANGHEL 14 Apr. 2024, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă