Robert Ilyeș consideră că Ciucul a bătut cu inima ”cea mai bună echipă a ligii secunde”. Florin Maxim acuză penalty-ul care a făcut diferența și recunoaște: ”E normal să fi cu gândul la semifinalele Cupei”

Călin MNERIE 13 Apr. 2024, 23:53 Liga 2

La a treia încercare stagională, FK Miercurea Ciuc a reușit să treacă de Corvinul, care până acum o eliminase în faza play-off-ului Cupei României, cu scorul de 4-2, și o bătuse cu 2-0 în sezonul regular al Ligii 2, de fiecare dată pe arena ”Michael Klein”.

În primul meci al etapei a 4-a a play-off-ului Ligii 2, în care ambii antrenori au apelat și la jucători care au evoluat mai puțin, gruparea din Secuime s-a impus cu scorul de 2-1, după reușitele semnate Soufiane Jebari (30), Richard Jelena (72 – penalty), respectiv Antonio Bradu (27).

Robert Ilyeș: ”Jucătorii care au evoluat mai puțin mi-au demonstrat că pot conta pe ei”

Așadar, ”roș-negrii” harghiteni reușesc să o întoarcă pe formația considerată chiar de Robert Ilyeș cea mai bună din Liga a 2-a și să urce, cel puțin până duminică pe loc direct promovabil. Ținând cont, bineînțeles, de faptul că trupa hunedoreană și Șelimbărul nu au drept de a urca în elită în acest sezon.

”Pot să spun că am avut una dintre cele mai dificile partide. Sunt bucuros mai ales de faptul că am reușit să întoarcem rezultatul, înseamnă că echipa are inimă. Tot în partida de azi, jucătorii care au evoluat mai puțin mi-au demonstrat că pot conta pe ei. Sunt mulțumit și că am reușit să schimb în cinci poziții și să aduc jucători proaspeți și pot spune că, într-adevăr, acest meci a fost tranșat de cei la care am apelat mai puțin până acum. Spun mereu în vestiar că nu doar titularii câștigă un meci, ci deseori și rezervele. Așa că felicit echipa în ansamblul ei. După părerea mea, am învins cea mai bună a ligii secunde. Au fost și două accidentări, acestea au afectat puțin așezarea, tactica, însă eu cred că jucătorii care au intrat au reacționat bine. Repet, cei care au venit de pe bancă și-au adus aportul, așa se poate menține unitatea echipei și se câștigă un meci”, a comentat antrenorul ciucanilor succesul cu ”corbii”, ce au dus echipa sa la cota 39 de puncte, pe locul 4, dar al doilea direct promovabil.

FK Miercurea Ciuc, în victoria cu Corvinul: Karacsony – Gal-Andrezly, Kelemen (cpt.), Csuros, Vita (Apro 54′) – Pinter, Vereș – Bloj (Makrai 75′), Jebari, Ronai (Karandi 75′) – Anderson Ceara (Jelena 29′). Rezerve neutilizate: Gyenge – Gergely, Szondi, Bakoș, J. Nagy.

Florin Maxim: ”Puteam fi mai lucizi la 2-1 pentru ei, dar, una peste alta, sunt mulțumit de evoluția băieților”

Dincolo de meritele gazdelor de azi, Corvinul a plătit două greșeli. Prima i-a aparținut portarului Cristian Blaga, care a scăpat balonul șutat de la distanță de Jabari, iar a doua, a arbitrului Mihai Motan. Târgovișteanul a considerat că Hrezdac a comis henț în careu, când mijlocașul împrumutat de la UTA avea mâinile pe lângă corp. Din penalty-ul rezultat, Jelena a ținut punctele la Miercurea Ciuc.

”Un meci echilibrat, chiar dacă noi am schimbat aproape toată echipa pentru acest joc. Mi-a plăcut cum am arătat în prima parte, pe alocuri, chiar şi în a doua. Am reuşit să marcăm într-un moment bun pentru noi, în care eram cam stăpâni pe situaţie. Apoi a venit acel gol al lor, după o fază pe care o studiasem, dar asta este. În a doua repriză am avut acea şansă bună la şutul lui Neacşa, apoi a venit acel penalty… L-am văzut şi noi pe tabletă în timpul jocului, e clar că nu poţi să dai penalty aşa de uşor, el chiar se fereşte. Dacă nu ar fi fost mână lipită de corp, mingea îl lovea în zona abdomenului… Dar, mă rog, dacă aşa a văzut arbitrul…Dacă e să mă nemulţumească ceva după jocul de azi e că nu am avut o replică prea convingătoare după reuşita lor de 2-1. Puteam fi mai lucizi, pentru că ei coborâseră liniile şi puteam să forţăm mai mult. În plus, cred că în prima repriză ar fi trebuit să fructificăm din fazele fixe pe care le-am avut, pentru că am avut parte de multe cornere. Dar, una peste alta sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, în toate aceste condiţii”, a spus Florin Maxim după primul eșec din play-off, ce o menține pe formația sa pe poziția a 3-2, cu 42 de puncte.

Corvinul, în eșecul cu FK Miercurea Ciuc: Blaga – Ad. Nicolae, D. Pop, Ant. Manolache (Fl. Iacob 46′) – T. Mitran, M. Chindriș, Bradu (Hrezdac 46′), Seb. Ion – M. Coman (Lupu 46′), Hergheligiu (Al. Neacșa 60′), Câmpan (Nic. Pîrvulescu 60′). Rezerve neutilizate: D. Roman – Lică, Predică, Velisar.

”Semifinala Cupei – cel mai important joc pentru întreaga suflare corvinistă”

Miercuri, de la ora 19:00, Corvinul are șansă să scrie istorie prin calificarea în finala Cupei României. Hunedorenii o întâlnesc pe teren propriu pe FC Voluntari, formație preocupată mai degrabă de salvarea de la retrogradarea din SuperLigă. ”E normal, pe undeva, să fii cu gândul la meciul din semifinalele Cupei, pentru că e cel mai important joc pentru întreaga suflare corvinistă, nu ai cum să condamni pe cineva de acest lucru. Nu mă refer la concentrare, ci la acea tentaţie de a autoconservare, pentru că e clar că toţi ne dorim să facem un meci mare şi să ajungem în finală”, a mai transmis Maxim.

În etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, Corvinul joacă sâmbătă, de la ora 12:30, acasă cu CS Mioveni, iar FK Miercurea Ciuc are joc duminică, de la ora 13:30, în deplasare la Gloria Buzău.

Declarații Robert Ilyeș, Richard Jelena și Florin Maxim, după FK Miercurea Ciuc – Corvinul Hunedoara 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=y1PlOkq8MGk&t=163s

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și Bogdan Balaș (Sport Pictures)
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-corvinul-dau-start-etapei-4-din-play-off-19307405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-invins-csc-dumbravita-si-e-la-noua-puncte-de-salvare-19307537

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-metaloglobus-si-s-a-salvat-de-la-retrogradare-19307527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-condus-la-chiajna-dar-a-pierdut-contra-concordiei-19307525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-a-pierdut-la-dej-si-inca-nu-si-a-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19307481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-voluntari-trimite-rezervele-in-semifinala-cupa-romaniei-cu-corvinul-19305695

Călin MNERIE 13 Apr. 2024, 23:53 Liga 2
Pe aceeași temă