Rezultatele de la Astra l-au propulsat în Liga 1 pe Florin Stîngă! Antrenorul va semna contractul carierei

Andrei PASCU 15 Feb. 2022, 17:12 Liga 2
Rezultatele de la Astra l-au propulsat în Liga 1 pe Florin Stîngă! Antrenorul va semna contractul carierei

Florin Stîngă (43 de ani) face un nou pas important în cariera de ”principal”. După ce la începutul sezonului a semnat în Liga 2, cu Astra, de unde a plecat în urma unor disensiuni cu conducerea, acum antrenorul va merge în Liga 1, la Academica Clinceni!

Florin Stîngă va fi noul ”principal” al Academicii Clinceni 

Din informațiile Liga2.ro, Florin Stîngă și-a dat deja acordul pentru a merge la ultima clasată din prima divizie, chiar dacă situația e una cât se poate de rea, plecând de la problemele cu banii, cu care s-a confruntat de altfel și la Astra, și până la efectivul de jucători.

Stîngă va fi prezentat în scurt timp ca noul antrenor al Academicii Clinceni, lucrurile fiind puse la punct conform surselor Liga2.ro, dar va avea de gestionat o situație extrem de complicată. Pe alocuri, în câteva privințe, situația de la Academica Clinceni se aseamănă cu ce a găsit Stîngă la Astra în vară, când ajuns la Giurgiu, în urma retrogradării echipei în divizia a doua.

Academica Clinceni este ultima în Liga 1, cu 11 puncte, la două puncte de echipa de deasupra, Dinamo. Are cinci eșecuri la rând, iar meciul de debut al lui Florin Stîngă va fi unul infernal, cu Farul, o echipă care se luptă pentru play-off.

Florin Stîngă, rezultate peste așteptări la Astra 

Florin Stîngă a preluat Astra vara trecută, în momentul retrogradării echipei din Liga 1, iar în 16 etape de campionat a înregistrat cinci victorii, patru egaluri și șapte înfrângeri. În ciuda celor 19 puncte acumulate pe hârtie, care ar fi trebuit să o situeze pe Astra mai sus, din cauza minusurilor succesive din dreptul punctelor, pricinuite de problemele financiare, echipa e ultima, pe locul 20, cu minus un punct.

Înainte de aventura de la Astra, Florin Stîngă o antrenase ultima dată, în sezonul trecut, pe AFC Odorheiu Secuiesc, în Liga 3. Anterior, a mai avut o experiență în divizia a treia, la SR Brașov.

În urma unei discuții avute cu domnul președinte Costea, am realizat că avem viziuni diferite despre fotbal și am concluzionat că este mai bine să ne despărțim pe cale amiabilă. Îi mulțumesc domnului Buduru pentru oportunitatea oferită, de a antrena această echipă! De asemenea, le mulțumesc colaboratorilor, directorului sportiv și jucătorilor pentru momentele unice petrecute împreună!

A fost o perioadă cu multe momente dificile, dar am demonstrat că am capacitatea necesară să pot antrena la nivelul ligii a doua, astfel că sunt deschis unei noi oportunități de a antrena în eșalonul secund. Sper din tot sufletul ca echipa Astra Giurgiu să se salveze de la retrogradare!”, declara Florin Stîngă înainte de Crăciunul anului trecut, cu privire la rezilierea cu Astra.

Foto: George Filip și Leczki Jozsi/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-steaua-a-anuntat-achizitionarea-lui-claudiu-dragu-si-iustin-raducan-acesta-din-urma-fiind-fiul-fostului-fotbalist-narcis-raducan-19219472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-dintr-o-lovitura-sebastian-moroz-vedran-vrhovac-si-marius-cioiu-au-semnat-cu-petrolul-si-echipa-ploiesteana-a-ajuns-la-cinci-achizitii-in-aceasta-iarna-19218767

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primele-achizitii-la-viitorul-simian-nou-promovata-din-mehedinti-adus-doi-jucatori-din-liga-2-si-un-fundas-de-la-liderul-csm-resita-a-trimis-in-schimb-un-mijlocas-la-zimbru-chisinau-19218548

 

Andrei PASCU 15 Feb. 2022, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă