Remiza dintre Metaloglobus și Csikszereda, justă din punctul de vedere al lui Marius Burcă: ”Trebuie să fim onești, corecți.” Echipa bucureșteană se gândește să-și schimbe gazonul sintetic

Marius ANGHEL 24 Oct. 2021, 12:24 Liga 2

După două victorii obținute în deplasare, Metaloglobus n-a putut să se impună și pe teren propriu, cu FK Csikszereda remizând pe sinteticul din Pantelimon. 1-1 a fost rezultatul meciului din etapa a 11-a a Ligii 2, trupa bucureșteană fiind nevoită chiar să alerge după egalare pentru a obține punctul.

Ciucanii au dat două goluri la București, unul în propria poartă

Altădată fatal în fața porții, căpitanul Ovidiu Herea n-a mai fost la fel de inspirat acum, înainte de pauză, în minutul 45+1, ratând o ocazie mare, singur cu portarul, reluând din 9 metri în Gyenge.

Ciucanii au avut și ei o bară în prima repriză, în minutul 22, la un șut al lui Jebari din fața careului, însă și Bor a fost aproape de gol în minutul 37, dar a finalizat pe lângă țintă.

În partea secundă, FK Csikszereda a reușit deschiderea scorului prin Peter Gal Andrezly, în minutul 54, cu un șut superb de la 30 de metri, la colțul lung, lângă bară. Și tot echipa din Miercurea Ciuc a mai marcat o dată, însă acum în propria poartă. La un corner din stânga bătut de Lazăr, Gyenge a sărit pe sub minge, iar aceasta l-a lovit la bara a doua pe căpitanul Attila Csuros (70) și s-a dus în autogol.

Marius Burcă afirmă că remiza dintre Metaloglobus și Csikszereda a fost justă: ”Eu gândesc de fiecare dată cum e corect”

După meci, Marius Burcă, președintele echipei Metaloglobus, a apreciat rezultatul drept unul echitabil, având în vedere desfășurarea partidei.

”Aș pune că e un punct câștigat, pe fondul jocului. Trebuie să fim onești, corecți. Jocul a fost destul de modest de ambele tabere, și atunci un rezultat de egalitate cred că este just. Eu gândesc de fiecare dată cum e corect. O victorie era senzațională și de multe ori poți să joci mai puțin bine și să câștigi. De astă dată, nici nu prea am jucat, am avut o ocazie mare, singur cu portarul, a lui Ovidiu Herea, în minutul 45, au avut și ei o ocazie mare, o bară, și atunci… în rest, nu știu cât s-a mai tras pe poartă. De asta cred că un rezultat de egalitate este corect. Că sunt supărat că nu am luat toate punctele, asta e altceva”, a comentat, la Metropola TV, Burcă.

”Sunt foarte mulțumit de echipă”

Metaloglobus avea șansa de a se apropia de ocupantele pozițiilor 5 și 6 (FC Buzău și Steaua), de play-off, cu o victorie cu Csikszereda, însă remiza o menține pe locul 7, la patru puncte în spate, nu o diferență atât de mare încât să nu mai spere la grupa de promovare.

Au fost momente tensionate la Metaloglobus după înfrângerile ”urâte” cu FC Buzău și mai ales Unirea Constanța, ambele cu 1-4, îndepărtarea antrenorului Nicolae Grigore a fost luată în discuție, însă s-a merspe continuitate și ultimele meciuri au adus rezultate bune. Burcă spune acum că este mulțumit de echipă.

”Sunt foarte mulțumit de echipă, pentru că discuția pe care am avut-o cu jucătorii a fost înainte de meciul de la Iași și ne-am propus din cele două deplasări să aducem șase puncte (n.r. – 1-0 la Poli Iași și 1-0 la Dunărea Călărași). Și am adus șase puncte. Cred că ei au înțeles că de la sine vom luăm alte trei puncte cu Csikszereda, și, iată, că nu s-a întâmplat. Nu pot spune că nu sunt mulțumit. Echipa s-a exprimat foarte bine la Călărași, foarte bine la Iași, iar astăzi mai puțin bine, dar se întâmplă, nu este o dramă. Supărarea nu este pe joc, ci pe rezultat”, a mai spus conducătorul echipei din Capitală.

Gânduri de schimbare a sinteticului cu o suprafață de joc naturală

Dacă în ultimele sezoane Metaloglobus excela în primul rând în meciurile de acasă, unde are teren sintetic, în această ediție de campionat lucrurile nu mai decurg la fel. Însă nici în deplasare echipa din cartierul Pantelimon mai este o sperietoare.

1-0 cu Petrolul, 1-1 cu FC Hermannstadt, 4-1 cu Poli Timișoara, 1-4 cu Unirea Constanța și 1-1 cu FK Csikszereda sunt rezultatele înregistrate pe teren propriu în această ediție a Ligii 2.

”Dacă până acum rar pierdeam puncte pe teren propriu, se pare că anul ăsta este unul atipic și, nu știu, poate o fi un semn, să schimbăm sinteticul, să-l facem de iarbă, cine știe! La momentul ăsta sunt doar discuții”, a mai declarat Marius Burcă.

Metaloglobus, prima sub locurile de play-off. Urmează meciul cu Viitorul Pandurii

17 puncte acumulate în 11 etape, Metaloglobus va încheia această rundă din care au mai rămas de disputat două meciuri pe locul 7, la patru lungimi în spatele celor de la FC Buzău și Steaua (ambele cu 21 de puncte).

În runda a 12-a, Metaloglobus joacă în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 11, 13 puncte), echipă aflată în mare formă după ce a fost preluată de Eugen Trică, în ultimele patru meciuri acumulând trei victorii și o remiză. Partida este programată sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 24 Oct. 2021, 12:24 Liga 2
Pe aceeași temă