Arbitrul și-a uitat contul, observatorul ar fi uitat să-și facă treaba! Reacția managerului Stelei după decizia neprogramării echipei în campionat. FK Miercurea Ciuc nu vrea pomană

Andrei PREOTU, Daniel VLAD 24 Sep. 2024, 23:26 Liga 2
Arbitrul și-a uitat contul, observatorul ar fi uitat să-și facă treaba! Reacția managerului Stelei după decizia neprogramării echipei în campionat. FK Miercurea Ciuc nu vrea pomană

Steaua a fost, pentru scurt timp, neprogramată în Liga 2, pentru meciul din etapa a 8-a, acasă contra liderului campionatului, FK Miercurea Ciuc, fiindcă, din diverse situații, nu achitase baremurile cuvenite arbitrilor şi observatorilor în termenul regulamentar după jocul cu CSM Focșani, din etapa 6.

Șeful secției de fotbal a clubului bucureștean, Andrei Cian, susține că observatorul n-a emis factura, astfel încât procedura pentru a face plățile a fost dată peste cap.

De pe altă parte, ciucanii, prin Eugen Pîrvulescu, au fost surprinși de situația în care s-a aflat Steaua și nu se gândesc să câștige meciul contra trupei lui Daniel Oprița altfel decât pe teren.

Andrei Cian, despre neprogramarea Stelei în Liga 2: ”Unul dintre arbitri a trimis un cont greșit, iar observatorul n-a emis nici până azi factura. Noi eram oricum în termen”

Steaua a plătit baremurile și este programată în etapa 8, lucru care se poate vedea și pe site-ul FRF.

Andrei Cian este intrigat de decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, cea care a decis neprogramarea Stelei pentru jocul cu CSM Focșani, fiindcă știe că termenul de plată este de 30 de zile, iar meciul a avut loc în urmă cu zece zile.

”Plățile se pot face în termen de 30 de zile. Deci, scandența ar fi pe data de 14 octombrie. Noi eram oricum în termen. S-a făcut azi plata! Noi n-am avut niciodată astfel de probleme. Doar că unul dintre arbitri a trimis un cont greșit, iar observatorul n-a emis nici până azi factura. Am înțeles că a fost o problemă cu contabila. Mi se pare că este ceva scandal artificial”, a mărturisit, pentru ProSport, fostul handbalist Andrei Cian, care se ocupă acum și de secția de fotbal a Stelei.

  • Meciul dintre Steaua și CSM Focșani, din etapa a 6-a a sezonului regular al Ligii 2, l-a avut ca arbitru de centru pe Valentin Porumbel (Olteniţa), iar arbitri asistenți au fost Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă a fost Constantin Adrian Diaconu (Bucureşti). Observator arbitri a fost Laurenţiu Vărgatu (Brăila), iar delegatul jocului a fost Stere Guteanu (Techirghiol).

FK Miercurea Ciuc nu vrea victorii la ”masa verde”: ”Vrem să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă din Liga 2 și vrem să învingem Steaua doar pe teren”

Următoarea adversară a Stelei în campionat, FK Miercurea Ciuc, în meciul stabilit în data de 30 septembrie, de la ora 18:00, în Ghencea, în cadrul etapei a 8-a, era prinsă cu pregătirea partidei de acasă cu CSC Dumbrăvița (scor 1-0), din etapa 7, în momentele în care s-a aflat de sancțiunea bucureștenilor.

Contactat de ProSport pentru a-și spune un punct de vedere despre această situație, Eugen Pîrvulescu, administrator la clubul din Miercurea Ciuc, a avut o reacție fair-play.

”Noi ne pregătim pentru meciul cu Dumbrăvița de la ora 18:30 (n.r. – convorbirea telefonică a avut loc marți după-masă, cu câteva ore înainte de jocul cu Dumbrăvița). Habar nu aveam de această informație. Acum o aud pentru prima dată de la tine. Nu știam de problema Stelei cu baremul de la meciul cu Focșani. Nici nu ne trece prin cap să nu jucăm meciul cu Steaua. Ne vrem să profităm de nimic gratuit și îi anunț pe această cale pe cei de la Steaua că vrem ca acest meci să se joace doar pe teren, nu pe la comisii. Noi vrem să jucăm cu orice preț acest meci pe teren. Vrem să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă din Liga 2 și vrem să învingem Steaua doar pe teren.
Sunt convins că Steaua va face dovada plății, iar apoi totul o să revină la normal. Dar, până atunci, vă rog să îmi permiteți să nu mai fac niciun comentariu, deoarece gândul nostru trebuie să fie doar la acest meci cu Dumbrăvița. Abia după acest meci vom avea timp să ne gândim și să pregătim cum trebuie și partida împotriva Stelei. Vă repet: vrem să jucăm acest meci cu orice preț doar pe teren”, a spus Pîrvulescu, om de fotbal care știe cum este să pierzi un meci la ”masa verde”, chiar după ce îl joci pe teren, din perioada în care era la Dunărea Călărași.

La finalul etapei 7 din Liga 2, Steaua ocupă locul 3, cu 15 puncte acumulate și golaveraj 6-2. Este la egalitate cu Metaloglobus, locul 2, cu 15 puncte și golaveraj 18-8. Lider este FK Miercurea Ciuc, chiar următorul adversar al Stelei, cu 21 puncte, golaveraj 20-7.

Foto: Steaua București 

Andrei PREOTU, Daniel VLAD 24 Sep. 2024, 23:26 Liga 2
Pe aceeași temă