Lovitură de imagine pentru Steaua! A fost neprogramată în Liga 2. Clubul explică motivul pentru care s-a ajuns la această sancțiune

Marius ANGHEL 24 Sep. 2024, 15:49 Liga 2
Lovitură de imagine pentru Steaua! A fost neprogramată în Liga 2. Clubul explică motivul pentru care s-a ajuns la această sancțiune

Lovitură de imagine pentru clubul Steaua, în urma unei decizii luate de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în ședința din 23 septembrie 2024 și făcută publică a doua zi.

Echipa de fotbal a clubului din Ghencea a fost sancționată cu neprogramarea pentru următorul meci din campionatul Ligii 2, unde se află pe locul 3, la egalitate cu locul 2, după șapte etape.

Steaua se apără și spune că de vină sunt observatorul și unul dintre arbitri, dar și că s-a cerut anularea penalității financiare.

Steaua, neprogramată în Liga 2 și sancționată cu 1400 lei de FRF!

Marți, 24 septembrie, clubul Steaua a fost zgâlțâit de vestea că CDE a FRF a sancționat echipa antrenată de Daniel Oprița cu neprogramarea în următorul joc din Liga 2, contra FK Miercurea Ciuc, stabilit în data de 30 septembrie, de la ora 18:00, în Ghencea, în cadrul etapei a 8-a.

”Dosar nr. 421/CD/2024 L.2 / Steaua București – CSM Focșani 2007
În temeiul art. 83/12 din RD, clubul Steaua București se sancționează cu Neprogramarea echipei Steaua București la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor de arbitraj și a observatorilor, delegat de joc și i se aplică penalitate sportivă de 1400 lei”
, a fost anunțul făcut de FRF în urma ședinței Comisiei de Disciplină și Etică din 23 septembrie, cu o zi în urmă.

Meciul dintre Steaua și CSM Focșani (scor 1-0) a avut loc în urmă cu o etapă, în data de 14 septembrie 2024, de la ora 11:00, în Ghencea, iar clubul bucureștean a fost acuzat că nu și-a îndeplinit obligația în calitate de gazdă: să achite baremurile cuvenite arbitrilor şi observatorilor în termenul regulamentar.

  • ”Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
    12. Neplata baremurilor cuvenite arbitrilor şi observatorilor în termenul regulamentar, a altor cheltuieli şi a penalităţilor, se sancţionează cu neprogramarea echipei respective la jocurile oficiale următoare până la achitarea acestora”, este articolul din ”Regulamentul disciplinar” în baza căruia a fost sancționată Steaua.

Steaua: ”Observatorul și un arbitru nu au trimis facturile în timp util la club”

Liga2.ro a cerut un punct de vedere al clubului Steaua, în urma acestei sancțiuni, și a primit următorul răspuns.

”S-a plătit astăzi. Observatorul și un arbitru nu au trimis facturile în timp util la club.
Clubul, când face plata, face un singur raport pentru toate facturile de la un meci. La plata arbitrilor și observatorilor se face un singur raport, iar cum nu sosiseră toate facturile, nu s-a putut face plata!
Ei nu au trimis facturile, iar FRF a dat sancțiunea, care va fi imediat anulată când se va constata că plata a fost efectuată. S-a cerut și anularea penalității”, ne-a transmis clubul Steaua.

  • Meciul dintre Steaua și CSM Focșani, din etapa a 6-a a sezonului regular al Ligii 2, l-a avut ca arbitru de centru pe Valentin Porumbel (Olteniţa), iar arbitri asistenți au fost Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă a fost Constantin Adrian Diaconu (Bucureşti). Observator arbitri a fost Laurenţiu Vărgatu (Brăila), iar delegatul jocului a fost Stere Guteanu (Techirghiol).

Steaua va juca în etapa 8 a Ligii 2 și va întâlni în Ghencea liderul campionatului

Așadar, cum Steaua a plătit baremurile, sanțiunea dictată de CDE se ridică automat, astfel că nu se pune problema ca jocul cu FK Miercurea Ciuc să nu se dispute.

Astfel de situații s-au mai întâlnit și în trecut, nu la Steaua, și nu s-a ajuns la aplicarea sancțiunii inițiale. Însă, imaginea clubului din Ghencea, cel mai important din fotbalul românesc, este afectată chiar și pentru o astfel de decizie luată pentru scurt timp, din cauza unor neînțelegeri.

  • Dacă sancțiunea rămânea, iar meciul nu se disputa, atunci echipa în cauză pierdea jocul la ”masa verde”, scor 0-3. La a doua astfel de sancțiune sau din cauza unei neprezentări la joc, echipa este exclusă din campionat.

În acest moment, Steaua ocupă locul 3 în Liga 2 după șapte etape, cu 15 puncte acumulate și golaveraj 6-2. Este la egalitate cu Metaloglobus, locul 2, cu 15 puncte și golaveraj 18-8. Lider este FK Miercurea Ciuc, chiar următorul adversar al Stelei, cu 18 puncte, golaveraj 19-7, și un meci mai puțin disputat, programat astăzi, de la ora 18:30, acasă cu CSC Dumbrăvița.

Meciul dintre Steaua și FK Miercurea Ciuc se dispută, altfel partida apărea cu roșu în programul de pe site-ul FRF.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 24 Sep. 2024, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă