Răuță: „La Galați, cel mai greu meci al sezonului”

Marius ANGHEL 05 Nov. 2013, 15:22 Liga 2
Răuță:**

Antrenorul Farului, Ion Răuță, crede că, la Galați, fotbaliștii săi vor da un veritabil test de maturitate. Deși sunt pe ultimul loc, gălățenii au unul dintre cele mai bune loturi din Liga a II-a.

Pentru Farul Constanța, meciul cu Rapid CFR Suceava a fost trecut imediat la „și altele”, toate gândurile îndreptându-se acum către Galați și o partidă de șase puncte cu Dunărea. Gazdele au doar două puncte în nouă etape și trec printr-o perioadă neagră, dar valoarea lotului le recomandă drept favorite, în ciuda poziției ocupate în clasament.

„Nu sunt ceea ce par”

Ieri, Ion Răuță avea mari dureri de cap din cauza accidentărilor lui Răvoiu, etern client al medicilor, și a lui Silvășan, dar și pentru că partida de la Galați e la doar o zi distanță.

„Să știți că este cel mai greu meci al sezonului și îmi asum această afirmație. Galațiul are o echipă foarte bună, care este, însă, într-un blocaj mental acum, dar pe care toată lumea se așteaptă să o batem, datorită clasamentului. Vrem trei puncte, asta este clar, dar nu suntem favoriți decât pe hârtie, pentru că gălățenii au un joc curat, un lot valoros și Doamne ferește să-i scoatem noi din perioada asta. Noi am jucat mai slab cu Suceava și continuăm să avem probleme pe care eu nu le înțeleg, când vine vorba de finalizare. Avem al doilea atac din coadă, deși ne creăm numeroase ocazii de gol, iar sâmbătă ne-am bătut joc de 3-4 oportunități mari, două chiar uriașe, prin Butoi și Iva (Ivanovici – n.r.). Trebuie să ne trezim în atac, pentru că apărarea nu o să ne scoată la fiecare meci”, a spus tehnicianul.

„Lupta nu e încheiată”

Victoria de sâmbătă, dublată de rezultatul meciului Brăila – Buzău, a rupt clasamentul de la locul 7 în jos. La acest moment, Farul ocupă poziția a șaptea, cu cinci puncte avans, dar antrenorul Răuță nu crede că Brăila e exclusă din competiție.

„În primul rând că nu suntem pe un loc de play-off și mai avem de tras pentru obiectiv. Apoi, abia a trecut o treime din acest campionat și este greu să tragem concluzii. Clasamentul încă e strâns și două înfrângeri consecutive sau trei succese te pot fie coborî sub linie, fie urca pe podium. Nu ne hazardăm să excludem pe nimeni din ecuație și mie, personal, îmi e frică nu doar de Brăila, ci chiar și de Tărlugeni. Avem meciuri grele, cartonașele încep să se adune, accidentările la fel. Va fi un campionat strâns până la pauza din decembrie”, a punctat antrenorul.

Pentru meciul de la Galați, marinarii au, pe lângă problemele de lot, și unele „administrative”, patru jucători fiind la un cartonaș de suspendare, fapt care este cel puțin îngrijorător în perspectiva meciului cu ACS Berceni.

Sursa: Observator de Constanța

Marius ANGHEL 05 Nov. 2013, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă