Răuță: „Am făcut programul ca pentru meci la Buzău”

Marius ANGHEL 03 Sep. 2013, 12:40 Liga 2
Răuță:**

Suflarea faristă și-a tot pus întrebarea în ultimul timp cu cine vor juca „marinarii” meciul din deplasare din prima etapă a Ligii a 2-a de fotbal, cu Gloria Buzău sau cu Rapid CFR Suceava? Programarea inițială prevede, pe 7 septembrie, partida Gloria – Farul, însă, după etapa a IV-a a Cupei României, în care Sportul Studențesc nu s-a prezentat, a apărut și o altă variantă.

Potrivit ROAF, Sportul ar putea fi eliminată din Liga a 2-a, din pricina neprezentării din Cupă, caz în care Farul ar urma să preia programul formației bucureștene în campionat, „studenții” fiind programați în prima rundă la Suceava. Deocamdată, în lipsa unui anunț oficial dinspre Federația Română de Fotbal, adversarul rămâne Gloria Buzău și, din câte se pare, aceasta va fi echipa pe care o va întâlni Farul la debut.

„Vom vedea dacă se va respecta țintarul inițial sau dacă vom evolua cu Rapid CFR. Noi am întocmit programul ca și când jucăm la Buzău. Însă, dacă se va stabili Suceava, schimbăm din mers”, a declarat Ion Răuță, antrenorul Farului.

Acesta a condus ieri două antrenamente, iar în restul zilelor până vineri, când a fost fixată plecarea la Buzău (după-amiază), jucătorii constănțeni vor efectua câte o ședință de pregătire. Peste câteva zile, trebuie plătită insolvența, în caz contrar Farul urmând a intra în faliment. Toate semnalele converg însă spre o finalizare pozitivă a situației.

În prima etapă, Răuță nu îl va avea la dispoziție pe fundașul dreapta Robert Băjan, care a onorat convocarea la lotul național Under-19, pentru un stagiu de pregătire care se va întinde până pe 11 septembrie, perioadă în care tinerii tricolori vor disputa și două jocuri amicale cu Elveția. Din pricina convocării, Băjan nu va evolua nici în meciul din faza a V-a a Cupei României, în care Farul va juca fie marți, 10 septembrie (dacă va cădea cu o echipă de Liga a III-a), fie miercuri, 11 septembrie (dacă adversarul va fi o divizionară secundă).

Doi fariști, Iulian Răvoiu (probleme la inghinali) și Ionuț Florea (la genunchi), se resimt după amicalul cu Dunărea Galați, iar ieri nu au lucrat decât în sala de forță. Ion Răuță speră însă ca de astăzi ambii să reintre în program normal.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 03 Sep. 2013, 12:40 Liga 2
Pe aceeași temă