Raul Rusescu a debutat pentru Concordia Chiajna, dar nu a purtat noroc. Ilfovenii au pierdut cu Poli Iași, dar au marcat printr-un fotbalist adus peste noapte

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2022, 17:14 Liga 2

Raul Rusescu a debutat pentru Concordia Chiajna, dar nu a purtat noroc grupării ilfovene, care a cedat în confruntarea de la Politehnica Iași, cu scorul de 1-2. Fostul atacant al FCSB-ului a intrat pe parcurs și nu a fost titular în confruntarea de la Iași, detaliu influențat, mai mult ca sigur, și de condiția sa fizică.

Raul Rusescu, debut pentru Concordia Chiajna în partida cu Poli Iași

În vârstă de 34 de ani, Raul Rusescu a fost transferat zilele trecute de Concordia Chiajna, iar Ianis Zicu l-a introdus pe teren în prima partidă în care a avut ocazia, cea cu Poli Iași, de sâmbătă.

Rusescu și-a făcut apariția pe final, în minutul 81, dar nu a fost periculos în cele câteva minute pe care le-a avut la dispoziție. El trebuie să se pună la punct cu partea fizică, ultima partidă oficială fiind în luna mai și la un nivel modest, în liga a 4-a din Italia.

Cu siguranță Raul Rusescu a fost luat ca variantă de titular de Concordia Chiajna, însă e de așteptat să primească de la meci la meci mai multe minute de la Ianis Zicu, iar peste câteva runde să fie utilizat din start.

Concordia Chiajna a pierdut pe final cu Poli Iași. Două goluri, marcate după intrarea lui Raul Rusescu

Altfel, în ceea ce privește meciul cu Poli Iași, atacantul de 34 de ani, campion al României cu FCSB și Unirea Urziceni, a intrat la scorul de 1-0 pentru gazde. Shayon Harrison deschisese scorul în minutul 71, iar în ultimele trei minute de timp regulamentar au fost marcate celelalte două goluri.

În minutul 87 a venit egalarea pentru Concordia Chiajna, care a punctat printr-un jucător nou-venit, Adrian Cierpka, despre care ilfovenii nu au anunțat nimic înainte, că l-ar fi adus, iar apariția sa pe foaia de joc a fost una surprinzătoare.

Golul de 2-1 a fost marcat de Politehnica Iași în minutul 90, prin Shayon Harrison.

Cine e Adrian Cierpka, noua achiziție a echipei Concordia Chiajna?

Adrian Cierpka este un mijlocaș polonez, născut la Ostrow Wielkopolski, de 1.84 m, care a jucat ultima dată în SuperLiga României, la CS Mioveni. De altfel, chiar și în actuala stagiune a bifat minute pentru formația din prima divizie, 31 de minute în runda a 4-a, cu FCSB. A mai fost rezervă în trei meciuri, dar în cele din urmă a fost, iată, cedat în Liga 2, la Concordia Chiajna.

Cierpka are 27 de ani și, cel mai probabil, a fost cedat definitiv la Concordia Chiajna. Înainte să vină la CS Mioveni, în august 2021, a mai jucat doar în Polonia, pentru Lech Poznan 2, Miedz Legnica, Wisla Pulawy, Warta Poznan și Gornik Leczna.

La fel ca Rusescu, nici mijlocașul nu a intrat pe teren din primul minut. El a fost introdus pe teren imediat după pauză, dar a reușit să își pună amprenta pe jocul grupării lui Ianis Zicu.

Da, am semnat cu Raul un contract pe un an, iar înţelegerea se prelungeşte cu încă un an dacă echipa promovează în Liga 1. Am căutat să întărim lotul şi sper să o facem în continuare pentru că ne dorim să ajungem în play-off şi să promovăm. Suntem siguri că Rusescu ne poate ajuta.

Să nu credeţi că ne creştem foarte mult bugetul de salarii prin acest transfer. De altfel, la noi echipa cheltuie cam 900.000 de euro pe sezon, iar ţinta noastră an de an este ca pe 31 decembrie balanţa financiară să fie pe plus. Până acum am reuşit”, spunea președintele clubului din Ilfov, Cristian Tănase, despre venirea lui Raul Rusescu la Chiajna.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-dispus-sa-se-desparta-de-concordia-chiajna-dupa-esecul-cu-poli-iasi-sunt-foarte-sincer-si-foarte-direct-antrenorul-acuze-dure-pentru-un-colaborator-din-stafful-lui-cla-19242764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/harrison-asul-din-maneca-lui-claudiu-niculescu-poli-iasi-a-castigat-derby-ul-cu-concordia-chiajna-si-a-urcat-pe-podium-in-liga-2-englezul-moldovenilor-a-decis-soarta-meciului-19242699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-pierdut-si-cu-fc-brasov-si-mentine-inceputul-dezastruos-de-sezon-cu-preparatorul-sportiv-in-rol-de-antrenor-iulian-muntean-da-vina-pe-greseli-si-tineretea-lotului-19242762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-dupa-remiza-cu-sc-otelul-am-fi-putut-castiga-cu-10-puncte-eu-zic-ca-suntem-bine-cs-comunal-selimbar-are-sanse-mari-sa-termine-si-etapa-a-4-a-tot-pe-locul-1-in-liga-2-19242739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-continua-parcursul-fara-esec-iar-dorinel-munteanu-e-tot-mai-increzator-imi-felicit-baietii-impresiile-antrenorului-dupa-jocul-cu-cs-comunal-selimbar-19242740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

Răzvan STÎNGĂ 27 Aug. 2022, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă