Rapidiștii mizează pe cartea atacului cu Farul!

Marius ANGHEL 05 Oct. 2012, 13:46 Liga 2
Rapidiștii mizează pe cartea atacului cu Farul!

Ovidiu Murariu se pregateste sa mizeze pe cartea atacului in meciul de sambata cu Farul. Tehnicianul spune ca situatia ingrata in care se afla rapidistii in clasament ii obliga sa abordeze ceva mai ofensiv partida contra constantenilor si sa faca tot posibilul sa pastreze toate cele trei puncte pe Areni. „Avem nevoie de punctele puse in joc si vom face tot posibilul sa ramana la Suceava. Cele trei puncte sunt foarte importante in economia clasamentului pentru ca mai avem de disputat putine jocuri pe teren propriu in turul campionatului. In aceste conditii, suntem obligati sa jucam la victorie si probabil vom aborda putin mai ofensiv disputa cu Farul”, a declarat Ovidiu Murariu, in cadrul conferintei de presa de astazi.

Seful bancii tehnice a „ceferistilor” se asteapta la un meci greu contra constantenilor si crede ca oaspetii de sambata nu se vor multumi sa plece cu un singur punct de pe stadionul Areni. „Farul este o echipa de top in Liga a 2-a, a jucat mult si in primul esalon, de aceea consider ca va fi un meci greu pentru noi, dar in acelasi timp si frumos. Apreciem cuvintele frumoase despre noi adresate de antrenorul oaspetilor, dar in acelasi timp suntem obligati sa punem acele cuvinte in practica. Din cate imi aduc aminte, in istoricul confruntarilor directe cu Farul, Suceava a avut castig de cauza si speram ca si de data aceasta sa ne asiguram victoria. Din declaratiile constantenilor inteleg ca s-ar multumi cu un punct in aceasta partida, dar cred ca vin aici sa castige”, a precizat Ovidiu Murariu, care a lasat de inteles ca nu va face schimbari majore in garnitura de start a Rapidului, singura noutate fiind reprezentata de revenirea printre titulari a veteranului Dorin Semeghin, suspendat in partida precedenta cu Dunarea Galati.

La randul sau, secundul Ion Buzoianu spera ca prestigiul adversarului sa-i motiveze suplimentar pe rapidisti. „Cei de la Farului au dat de-a lungul timpului jucatori reprezentativi pentru fotbalul romanesc, ii respectam si cu atat mai mult suntem convinsi ca jucatorii nostri vor fi stimulati de pretigiul clubului constantean. Pregatirea a decurs foarte bine toata saptamana si se simte o mobilizare in randul jucatorilor. Sper ca aceste aspecte sa se vada in joc si in rezultatul final”, a declarat nea Jean.

Rapidistii mizeaza si pe sprijinul suporterilor in incercarea de a-si apropia victoria in partida cu Farul. „Suntem constienti ca ne asteapta un meci greu. Ne-am pregatit foarte bine in aceasta saptamana si speram ca, prin ambitie si daruire, sa invingem. Asteptam sa vina cat mai multi spectatori in tribune ca sa ne sustina, pentru ca acest lucru ne ajuta foarte mult in timpul meciului”, a declarat Catalin Golofca.

Mijlocasul „ceferistilor” a fost completat de Sascha Marinkovic, care spera sa revina cat mai repede la forma din returul campionatului trecut. „In momentul de fata sunt recuperat 70% din punct de vedere medical. Accidentarea suferita m-a impiedicat sa ma mentin printre cei mai buni marcatori, dar sper ca, ajutat de echipa, sa ajung din nou acolo sus. Ne asteapta un meci greu. Farul are o experienta mai mare, joaca de mult timp in Liga a 2-a, in vreme ce noi suntem o echipa nou-promovata. Speram insa ca ambitia si suporterii nostri sa ne ajute sa obtinem victoria”, a spus Marinkovic.

Delegatia echipei constantene urma sa ajunga la Suceava inca de astazi, iar antrenorul Alin Artimon este increzator ca Farul va pleca neinvinsa de pe Areni. „Este o deplasare foarte lunga, urmata de un joc foarte greu. Am vazut viitorii nostri adversari în etapa trecuta. Este o echipa agresiva, care alearga mult, cu anumiti jucatori în componenta cu state mai vechi, cum e Balan, Semeghin sau Negru. Trebuie sa gasim însa antidotul la jocul Rapidului, pentru a nu pierde. Este o echipa care ne poate pune probleme daca vom aborda jocul asa cum l-am abordat pe cel de la Botosani. Daca reusim sa jucam cum am facut-o si cu celelalte, cred ca avem sanse sa realizam punct sau puncte la Suceava, fara a fi o lipsa de respect din partea mea pentru viitorii adversari”, a declarat antrenorul Farului.

Chiar daca au fost invinsi la zero in primele doua jocuri disputate in deplasare in actuala editie de campionat a Ligii a 2-a, „marinarii” trag sperante ca vor sparge gheata pe teren strain in meciul de pe Areni. „E o atmosfera buna în lot. Avem încredere ca putem bate la Suceava. Ar fi momentul sa obtinem primul succes pe teren strain. Nu conteaza cum vom juca, numai sa câstigam”, a spus mijlocasul Sergiu Popescu. „În fiecare meci, noi dam tot ce avem mai bun pentru a învinge. Chiar daca ne va fi foarte greu la Suceava, încercam sa câstigam”, a declarat si atacantul celor de la Farul, Ovidiu Stoianof.

Meciul dintre Rapid Suceava si Farul Constanta este programat sambata, de la orele 11.00, pe stadionul Areni.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 05 Oct. 2012, 13:46 Liga 2
Pe aceeași temă