Daniel Pancu se teme de un posibil baraj de promovare al Rapidului cu Dinamo: ”Nu mai e de glumă! Nu ne dorim meciuri cu ei.” Fostul antrenor al giuleștenilor vorbește și despre o ”greșeală fatală” care ar putea fi făcută în play-off

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 23 Jun. 2020, 12:05 Actualizat: 23 Jun. 2020, 14:32 Liga 2
Daniel Pancu se teme de un posibil baraj de promovare al Rapidului cu Dinamo: ”Nu mai e de glumă! Nu ne dorim meciuri cu ei.” Fostul antrenor al giuleștenilor vorbește și despre o ”greșeală fatală” care ar putea fi făcută în play-off

Daniel Pancu nu ar vrea ca Rapid să joace barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu Dinamo, în cazul în care va termina play-off-ul Ligii 2 pe locul 3. Fostul atacant și antrenor consideră că echipa din ”Ștefan cel Mare” este foarte puternică, în ciuda evoluțiilor din acest sezon, iar o eventuală ”dublă” între cele două rivale s-ar putea termina rău pentru giuleșteni.

Daniel Pancu: ”Până la urmă, eu nu-mi doresc un baraj Rapid – Dinamo!”

Dinamo va avea avantajul și experiența de a fi jucat în Liga 1. Daniel Pancu face o analogie cu meciul din Cupa UEFA, din sferturi (2006), când toți rapidiștii se bucurau că vor juca împotriva formației FCSB, dar, în cele din urmă, confruntarea nu s-a terminat prea bine pentru ei. Giuleștenii au părăsit competiția și au ratat accederea în semifinale.

”Nu mai e de glumă! Nu ne dorim un baraj cu Dinamo. Nu cred că va retrograda Dinamo. Nu mi-aș dori să jucăm cu Dinamo pentru că am mai fost în situația asta în sfertul UEFAntastic și toată bucuria de la tragerea la sorți când credeam că răzbunăm istoria, chiar dacă au fost două meciuri care s-au terminat la egalitate, mai departe au mers ei și din bucuria aceea de a avea o șansă de a răsturna cumva polul de interese, până la urmă a fost o mare dezamăgire și deziluzie. Până la urmă, eu nu-mi doresc un baraj Rapid – Dinamo!”, a spus Daniel Pancu, citat de Rapid 1923, care a vorbit și de lupta din play-off-ul Ligii 2.

Rapid pornește de pe ultimul loc, 6, dar Pancu vede echipa pregătită acum de Dan Alexa capabilă să facă un turneu fără greșeală și să termine pe unul din primele trei poziții, după ultima etapă, de pe 1 august. Totuși, a precizat că toate meciurile vor fi grele, indiferent de numele celor cinci adversare, și că e nevoie de mare atenție.

”Nivelul este unul foarte apropiat, meciurile vor fi foarte echilibrate. O să fie meciuri mai interesante în play-off-ul din Liga a 2-a decât multe din Liga 1. Dacă neglijezi Mioveni, Turris și FC Argeș, ar fi o greșeală fatală! Turris și Mioveni au condiții foarte bune și mulți jucători trecuți prin Liga 1. Locul 1 e foarte greu de atins! Două jocuri câștigate din cinci pentru UTA și înseamnă promovare”, a mai spus Daniel Pancu.

Rapid va juca al treilea meci amical. Sâmbătă merge la Turnu Măgurele pentru un test cu Turris 

Potrivit Rapid 1923, Dan Alexa îi va mai testa pe jucători într-o partidă amicală. Până acum, a făcut-o în două rânduri, cu Dinamo (scor 0-1) și cu Astra (scor 2-2), dar ar mai fi programat încă un duel, de data aceasta cu o adversară din play-off-ul Ligii 2, Turris Oltul Turnu Măgurele. Partida ar urma să aibă loc pe 27 iunie, la Turnu Măgurele, iar lotul îi va cuprinde și pe jucătorii Lucian Goge şi Valentin Alexandru, care au fost accidentați.

Rapid va avea un debut extrem de greu în play-off-ul Ligii 2, dat fiind faptul că este nevoită să evolueze de două ori în deplasare în primele două etape. Va merge la CS Mioveni și Petrolul, pentru ca în etapa a treia să joace și primul meci acasă, cu Campionii FC Argeș. În ultimele două partide, giuleștenii vor evolua la Arad, cu UTA, și în Regie, cu Turris Oltul Turnu Măgurele.

Play-off-ul începe la data de 4 iulie, iar celelalte date de disputare a etapelor sunt 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul de promovare / menținere în Liga 1 va avea loc pe 5 și 9 august.

Foto: FC Dinamo București 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 23 Jun. 2020, 12:05 Actualizat: 23 Jun. 2020, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă